Grote games niet aangepast op verzoek van kansspelautoriteit
13:16 - De grotere gamebedrijven hebben het verzoek om verslavende elementen uit hun games te halen tot dusver vooral genegeerd. Via de NOS lezen we dat de Nederlandse Kansspelautoriteit zo'n 8 weken de tijd heeft gegeven aan grote uitgevers om lootboxes in games aan te passen zodat het geen gokelement meer bevat. Slechts 2 uitgevers van de 4 hebben hun titels hierop aangepast. Het gaat om waarschijnlijk titels als FIFA 18 en PUBG die niet aangepast zijn. Counter-Strike: Global Offensive en Dota 2 zijn wel aangepast om te voldoen aan de eisen. De kansspelautoriteit dreigt nu met forse boetes, of zelfs om games uit de handel te halen.

   

 Wargaming's populaire World of Warships spel komt naar de Xbox en PS4
11:30 - Wargaming heeft zojuist bekend gemaakt dat een van haar grootste titels binnenkort op de PlayStation 4 en Xbox One uitvaart. De game genaamd “World of Warships: Legends” beloofd dezelfde ultieme maritieme gevechten op de console.

World of Warships: Legends wordt door dezelfde Wargaming studio in Sint Petersburg gemaakt als de PC versie. Niet alleen kun jij volop gaan genieten van iconische oorlogsschepen uit de maritieme geschiedenis maar natuurlijk ook van andere exclusieve content en toepassingen.

De Alpha test begint in juli en daarvoor is het ontwikkelteam opzoek naar enthousiaste Alpha testers. Dus als jij graag van de partij wil zijn dan kan jij meer informatie vinden en jezelf opgeven op: wowslegends.com

Meer informatie over World of Warships: Legends zal op gamescom 2018 bekend worden gemaakt. Echter mogen wij alvast verklappen dat de game lancering ergens op de planning van 2019 staat.

    Nintendo organiseert deze zomer de Splatoon 2: Benelux Open Cup
11:05 - Nintendo organiseert in samenwerking met ESL Benelux de Splatoon 2: Benelux Open Cup, een toernooi waarbij Splatoon 2-spelers van verschillende niveaus het tegen elkaar kunnen opnemen in online wedstrijden. De cups, waarvan de eerste wedstrijden reeds gehouden zijn worden gedurende de zomer afwisselend op zaterdag en zondag gespeeld. Aan het eind van iedere maand nemen de acht beste teams het tegen elkaar op tijdens de spannende finalewedstrijden. Het winnende team gaat naar huis met een Nintendo eShop Card ter waarde van €100 per team. De eerste finalewedstrijd vindt plaats op zondag 1 juli om 16:00 en is live te volgen via het officiële Twitch-kanaal van Nintendo Nederland. Het toernooi loopt nog tot eind augustus.

Om mee te kunnen spelen met de Splatoon 2: Benelux Open Cup moet je deel uitmaken van een team van minimaal drie spelers. Ben jij een solo-speler die ook graag mee wilt spelen in de Benelux Open Cup? Geen probleem, dan kun je op zoek naar teamgenoten via het Splatoon 2: Benelux Open Cup Discord-kanaal, of via het internationale ESL Splatoon 2 Discord-kanaal. Bezoek voor details over de gespeelde modi en het speelschema de website van Nintendo Nederland.

In Splatoon 2 verover je terrein door de grond met inkt te bedekken in gevechten van vier tegen vier. Het team dat eindigt met het grootste territorium wint! Je zult moeten samenwerken en op het juiste moment in een inktvis moeten veranderen om je tegenstanders te slim af te zijn. Splatoon 2 is nu beschikbaar in winkels en in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch.

    Westerse release voor Valkyria Chronicles 4
09:12 - SEGA heeft aangekondigd dat de game Valkyria Chronicles 4 op 25 september aanstaande zal gaan verschijnen in Europa voor de PC, Xbox One, PlayStation 4 en Switch. Iedereen die de game in de pre-order zet in Amerika krijgt een gratis controller-sticker erbij. In Europa krijgen mensen een sticker van Squad E's medical dog Ragnarok. De game is in Japan bekend als Senjou no Valkyria 4: Eastern Front.

    Vehicle Combat MOBA Heavy Metal Machines trapt in-game Heavy Metal Cup...
08:08 - De Braziliaanse studio Hoplonheeft een speciale in-game evenement gestart voor hun free-to-play MOBA, Heavy Metal Machines - de Heavy Metal Cup Event.

De Heavy Metal Cup Event loopt tot en met 17 juli waarbij spelers in deze tijd de mogelijkheid krijgen om exclusieve in-game content vrij te spelen. Alle items die of aangekocht zijn, of vrijgespeeld, tijdens het evenement blijven het eigendom van de spelers.

•• The Bomb - het doel van elke Heavy Metal Machines wedstrijd - krijgt een nieuwe skin in de vorm van een explosieve voetbal.
•• De personage Wildfire ontvangt een nieuwe skin, gebaseerd op het World Cup logo. Om deze skin te winnen moeten spelers een team maken tussen 19 en 26 juni en met dezelfde groep 15 wedstrijden afmaken.
•• De personage Rampage ontvangt een skin gebaseerd op de Russische vlag. *
•• De personage Clunker ontvangt een skin gebaseerd op de Franse vlag. *
•• De personage Stingray ontvangt een skin gebaseerd op de Poolse vlag.*
•• De personage Windrider ontvangt een skin gebaseerd op de Braziliaanse vlag. *
*Deze skins zijn alleen beschikbaar via in-game transacties. Meer details kunnen hier gevonden worden.

Nieuwe en terugkerende spelers moeten een oogje houden op de officiële Heavy Metal Machines sociale media kanalen, Steam pagina, Discord en de in-game chat, waar Hoplon verschillende mogelijkheden gaat aankondigen om extra XP tijdens het evenement te verdienen. De studio zal ook uitdagingen voor spelers opzetten, waarbij degene die succesvol zijn nieuwe karakters kunnen ontdekken die binnenkort in de extreme wereld van Heavy Metal Machines te bewonderen zijn.

    Famitsu voelt viertal games aan de tand
06:53 - Zoals elke week heeft de Famitsu weer wat games beoordeeld in haar blad. Het gaat om wat minder bekende titels deze week.

Dynamic Chord feat. apple-polisher V edition (PS Vita) – 8/8/8/7 [31/40]
Framed Collection (Switch) – 8/7/8/7 [30/40]
Kurenai no Homura: Sanada Ninpou Chou (PS Vita) – 8/8/8/8 [32/40]
Yoku’s Island Express (Switch) – 8/8/8/9 [33/40]

    Nieuwe Forza krijgt Crazy Taxi mode
06:50 - Later dit jaar verschijnt er weer een nieuw deel in de Forza Horizon-reeks. Inmiddels is bekend gemaakt dat een aparte feature in de game aanwezig zal zijn, namelijk de Crazy Taxi mode. In deze mode kun je een taxi-bedrijf runnen. Zo moet je een taxi gaan rijden, maar dat zal niet vergelijkbaar zijn met het rijden in de echte wereld. Hoe de mode er exact uit gaat zien is nog niet duidelijk. Echter kun je je gedragen als een soort van stunt driver. De mode is geïnspireerd op de game Crazy Taxi.

   

 Shadow of the Tomb Raider speelbaar in native 4K
06:44 - Shadow of the Tomb Raider zal volledig speelbaar zijn in 4K met een framerate van 30 frames per seconde. Dat heeft Crystal Dynamics bekend gemaakt. Tot dusver spreekt men enkel over de Xbox One X, waarop de resolutie gerealiseerd kan worden. Op de PlayStation 4 en Xbox One X wordt daarnaast ook een resolutie beloofd van 1080p op 60 frames per seconde als alternatief. De game lanceert op 14 september voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.

    Call of Duty: Modern Warfare 3 op Xbox One speelbaar
06:40 - Microsoft heeft bekend gemaakt dat er weer een shooter backwards compatibel is gemaakt voor de Xbox One. Het gaat om Call of Duty: Modern Warfare 3. De titel verscheen voorheen voor de Xbox 360 en kan nu dus op de huidige generatie console gespeeld worden. Als je de game al eens aangeschaft hebt, kun je deze nu gratis binnen hengelen.

    Downloaden van PS Now games moet in september mogelijk zijn
06:39 - Sony zal hoogstwaarschijnlijk een download-functie voor PlayStation Now introduceren en wel in september van dit jaar. Dat heeft een industrie insider bekend gemaakt via de Kotaku. Daarmee zal het downloaden, naast het streamen, van games dus mogelijk worden gemaakt voor mensen met een abonnement voor PS Now. Sony heeft de feature zelf nog niet officieel bevestigd.

Belangrijk: Dit nieuwsbericht is gebaseerd op een gerucht dat nog niet officieel bevestigd is. Evilgamerz probeert zo nauwkeurig mogelijk om te gaan met geruchten en plaatst dan ook niet de alledaagse berichten die naar buiten komen via willekeurige bronnen. Pas als diverse (betrouwbare) bronnen met dezelfde melding komen zullen ook wij hiervan melding maken. Geruchten dienen echter niet direct als 100% correct opgevat te worden, maar kunnen weldegelijk kloppen. Houdt hiermee rekening als je commentaar geeft op het bericht.

    Nieuwe uitbreiding Pokemon Trading Card Game aangekondigd
11:19 - The Pokémon Company International heeft vandaag Sun & Moon-Celestial Storm aangekondigd. Deze gloednieuwe uitbreiding van de Pokémon Trading Card Game wordt in Nederland op 3 augustus 2018 gelanceerd.

Het seizoen van de smaragden stormen staat voor de deur. Dit gaat vergezeld met een stormachtig gevecht tussen Pokémon en wezens uit Ultra Space. Sun & Moon-Celestial Storm kent verschillende nieuwe Pokémon-GX: Articuno-GX, Blaziken-GX, Scizor-GX, Stakataka-GX en Rayquaza-GX. Verder bevat het nieuwe Prism Star-kaarten van Latios, Latias en Jirachi.

De uitbreiding Sun & Moon-Celestial Storm bestaat uit:

• Meer dan 160 kaarten, waaronder:
o • 3 nieuwe Prism Star-kaarten
o • 11 Pokémon-GX
o • 27 Trainer-kaarten
• Elk boosterpakket bevat:
o • 10 kaarten van de uitbreiding, waaronder minstens 1 zeldzame kaart én 1 Basic Energy-kaart

Om Sun & Moon-Celestial Storm vóór de lancering uit te proberen, kun je meedoen aan een van de vele try-outtoernooien die van 21 tot 29 juli overal in Nederland plaatsvinden.

    E3 voor 2019 al ingepland
06:30 - De E3 was ook dit jaar weer een groot succes. De beurs in Los Angeles wist meer bezoekers aan te trekken dan het afgelopen jaar en het kon dan ook niet anders dat een nieuw evenement gepland staat voor volgend jaar. De E3 van 2019 staat gepland voor 11 juni en duurt tot en met 13 juni. Tijdens deze dagen zullen uitgevers als Microsoft, Sony en Nintendo hoogstwaarschijnlijk weer veel aankondigingen gaan doen. De E3 van 2020 zal waarschijnlijk op een andere locatie plaatsvinden. Het Convention Center in LA wordt namelijk gerenoveerd.