Eerste Battlefield 1 Revolution DLC komt vanaf 11 december
01:33 - Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat de downloadbare content voor Battlefield 1, Turning Tides, zal verschijnen op 11 december aanstaande. De DLC zal eerst uit gaan komen voor Premium Pass-bezitters en zal 2 weken daarna uit gaan komen voor andere spelers. Beide maps Cape Helles en Achi Baba vormen onderdeel van de DLC en ook een nieuwe Gallipoli-Operation zal aanwezig zijn. Het tweede deel van de DLC zal in januari uit gaan komen. Ook hierin zitten 2 maps en de Conquest Assault mode.

    GTA Online krijgt nieuwe heli die hele legers neervlamt
00:12 - Rockstar Games heeft GTA Online weer vernieuwd met content deze week. Het gaat om een spilnternieuwe helikopter die het mogelijk maakt om zo snel mogelijk naar je plek van bestemming te reizen. De FH-1 Hunter is een aanvalshelikopter welke een klasse apart vormt. De heli bevat een rakketwerper en maakt het mogelijk om hele legers neer te vlammen. Spelers kunnen het voertuig nu ophalen in de Warstock Cache en Carry. De Transform Races hebben er daarnaast 16 rassen bij gekregen.


    Gears of War 4 en Mass Effect komen naar Xbox Game Pass
00:11 - Microsoft heeft bekend gemaakt dat er vanaf 1 december weer enkele games toegevoegd worden aan de Xbox Game Pass abo's. Met deze 'pass' kunnen spelers onbegrensd games spelen op de Xbox One, waaronder backwards compatibel Xbox 360 games. De dienst lijkt dan ook een beetje op Netflix.

- Gears of War 4
- Darksiders: Warmastered Edition
- Sherlock Holmes: The Devil's Daughter
- This War of Mine: The Little Ones
- Casey Powell Lacrosse 16
- Mega Man 10
- Mass Effect

    Grote update Splatoon 2 brengt nieuwe stages en spelstand
00:03 - Twee gratis software-updates zijn onderweg naar de kleurrijke multiplayer shooter Splatoon 2. De updates leveren aanvullende content als onderdeel van een doorgaande ondersteuning van de Nintendo Switch-game en voegen een schat aan nieuwe mogelijkheden toe. De eerste gratis update arriveert op 24 november en levert nieuwe gevechtslevels, een nieuw level voor Salmon Run, nieuwe kledingstukken en haarstijlen voor Inklings, en heel veel meer. De tweede gratis update komt midden december beschikbaar en introduceert een hectische nieuwe stand voor profgevecht genaamd Schelpenstrijd – hierbij moeten spelers schelpen in het level verzamelen en door de basket van de tegenstander gooien.

Hieronder een overzicht van de content die wordt toegevoegd:

Update van 24 november

Vier nieuwe gevechtslevels: Hoewel er vier nieuwe levels naar Splatoon 2 komen, zijn ze niet allemaal meteen na het downloaden van de update beschikbaar. Net als bij eerdere toevoegingen, verschijnen de levels in de loop van de volgende weken, zodat spelers tijdens de feestmaand steeds weer nieuwe verrassingen kunnen verwachten. Het eerste nieuwe level, Bultrugbazaar, is verkrijgbaar vanaf 25 november, binnenkort gevolgd door Vistorisch museum, Zeeleeuwloods en Piranha Plaza. Het nieuwe Bultrugbazaar-level is een reusachtige supermarktachtige omgeving. Vistorisch museum verschijnt ook voor het eerst in de serie, terwijl Zeeleeuwloods en Piranha Plazavanwege hun populariteit terugkeren uit de originele Splatoon-game.

Nieuw level voor Salmon Run: De geliefde multiplayerstand Salmon Run krijgt een nieuw level. Na het downloaden van de update wordt Visrokerij toegevoegd aan de levelrotatie. In Visrokerij verdeelt een brede kloof het strand in twee hoge platformen, met ventilatorliften als snelste manier daar bovenop te komen. Om de liften effectief te gebruiken, is teamwerk vereist.

Nieuwe uitrusting: Er worden ongeveer 140 stukken uitrusting aan Splatoon 2 toegevoegd waaronder schoenen, hoofddeksels, kledingstukken, zoals een motorcrossmasker, winterkleding en terugkerende items uit de originele Splatoon-game.

Nieuwe muziek tijdens gevechten: Twee nieuwe bands hebben hun weg naar Inkopolis gevonden! De punkachtige Bottom Feeders en het klassiekgetrainde Ink Theory dragen nieuwe songs bij aan de vele muziek in deze game.

Nieuwe kapsels: Bij het aanpassen van Inklings zijn vier nieuwe haarstijlen beschikbaar – twee voor vrouwelijke en twee voor mannelijke personages.

Hogere levels haalbaar: Momenteel kunnen spelers maximaal level 50 halen. Na het downloaden van de update kunnen spelers stijgen tot maximaal level 99. Wanneer spelers na het bereiken van level 99 met Justus spreken, krijgen ze de optie om de teller terug te brengen naar level ★1, zodat ze nog verder in level kunt stijgen.

Nieuwe amiibo-functies: Door na de update een compatibel amiibo-figuurtje te gebruiken, kunnen spelers foto's maken en delen op vaststaande locaties in gevechtslevels, naast de mogelijkheid om foto's te nemen op het Inkopolisplein. Spelers kunnen ook grappige filters toevoegen aan hun afbeeldingen.

Update van midden december

Schelpenstrijd: In Schelpenstrijd moeten deelnemende Inklings de schelpen verzamelen die door het level liggen verspreid. Eenmaal aangeraakt, volgt zo'n schelp de speler. Het is de bedoeling om de schelp in de basket in de buurt van de vijandelijke basis te gooien. Het eerste team dat zo 100 punten heeft verdiend is de winnaar! Maar in de zwaar competitieve wereld van Splatoon 2 zijn de dingen natuurlijk niet zo makkelijk als ze lijken. De baskets worden beschermd door een barrière die eerst vernietigd moet worden. Na het verzamelen van 10 schelpen, krijgt de speler een superschelp. Deze supersterke schelpen zijn nodig om de barrière te doorbreken. Inklings moeten zelf hun strategie bepalen en beslissen welke schelpen ze gebruiken om de barrière te vernietigen en welke om punten te verdienen. Daarnaast is er nog de hoogst aangename mogelijkheid om tegenstanders te splatten en hun schelpen te stelen.

    De Sims Artist Shop biedt hele jaar door exclusieve artikelen op Threa...
00:01 - De bestverkopende levenssimulatiegame De Sims en Artist Shop Threadless hebben hun krachten gebundeld om een exclusieve productlijn op te zetten waarmee fans voor de allereerste keer officiële merchandise van De Sims kunnen kopen. Vanaf vandaag zijn er T-shirts, telefoonhoesjes, notebooks, mokken en meer met 17 unieke De Sims-designs te koop via de Threadless.

Al meer dan 17 jaar biedt De Sims spelers de kans om met het leven te spelen en zich uit te drukken via de game. Spelers creëren en bepalen alles van kapsels, huidskleur en outfits tot de huizen, hobby's en carrières van hun Sims. Met de online ondersteuning van een community van kunstenaars deelt Threadless precies dezelfde passie door mensen de mogelijkheid te geven hun creatie in het echte leven na te bootsen.

"De samenwerking tussen De Sims en Threadless is een creatief schot in de roos", aldus Jake Nickell, CEO van Threadless. "Twee merken die geloven in mensen die de kracht hebben om de wereld te laten zien wie ze zijn of wie ze willen zijn, of dat nu in de virtuele- of echte wereld is. We kijken ernaar uit om het Threadless-publiek een nieuw podium te bieden om de wereld van hun Sims tot leven te brengen. Het is gewoon fantastisch dat fans van De Sims de shop kunnen bezoeken en ook andere creatieve producten op onze website kunnen bewonderen en aanschaffen.

Naast het presenteren van officiële De Sims-merchandise, heeft Maxis eerder deze maand ook twee door fans lang verwachte De Sims 4-games uitgebracht. Met De Sims 4 Honden en Katten voor pc en Mac kunnen spelers hun perfecte huisdier ontwerpen met unieke kenmerken en karakters, terwijl ze nieuwe activiteiten ontdekken aan de charmante kust van Brindleton Bay. De Sims 4-basisgame is sinds kort ook beschikbaar voor Xbox One en PlayStation® 4, zodat de iconische game ook op deze platforms gespeeld kan worden.

Een eerste selectie van bij de fans zeer populaire downloadbare packs is verkrijgbaar voor individuele verkoop bij de lancering en bestaat uit het De Sims 4 Stedelijk Leven Expansion Pack, De Sims 4 Vampieren Game Pack, De Sims 4 Perfecte Patio Accessoirespakket en het De Sims 4 Vintage Glamour Accessoirespakket.

    Atomega krijgt nieuwe content
18:26 - Atomega, de nieuwste online multiplayer first-person shooter van Ubisoft-studio Reflections, ontvangt vandaag een update die meer content aan de game toevoegt.

Met vier nieuwe arena’s moeten spelers hun strategieën aanpassen om het gevecht te blijven domineren:

· Temple: Massa valt uit de lucht waardoor het er altijd hevig aan toegaat in en om de centrale tempel.

· Void: Een torenlabyrint dat boven een afgrond balanceert waar een gewaagde sprong naar het midden grote beloningen met zich meebrengt.

· Ascent: Een verticale map waar spelers continu moeten kiezen of ze hun positionele voordeel hogerop behouden of juist opgeven om massa te kunnen verzamelen.

· Limbo: Gangen leiden naar een centrale ruimte waar spelers in intense vechtpartijen gegooid worden. Alleen de sterksten krijgen het voor elkaar om hun vijanden te verslaan en het slagveld te domineren.

Naast nieuwe mappen wordt met deze update het Nemesis-systeem aan de game toegevoegd. Wanneer een speler herhaaldelijk door dezelfde tegenstander aangevallen wordt, wordt deze als Nemesis gemarkeerd. Hiermee volgt de speler gemakkelijk de bewegingen van de Nemesis over de hele map om deze te ontwijken of juist om wraak te nemen voor extra punten en massa.

Atomega is een online multiplayer first-person shooter die sinds 19 september exclusief via Steam verkrijgbaar is. In deze game is het cruciaal dat spelers massa verzamelen om groter en sterker te worden en zo hun vijanden te verslaan. In intense rondes van 10 minuten vechten maximaal acht spelers tegen elkaar om het slagveld te domineren.

   

 Slaughter Tribe Nemesis en gratis updates voor Middle-earth: Shadow of...
15:19 - Warner Bros. Interactive Entertainment heeft vandaag de Slaughter Tribe Nemesis Expansion uitgebracht. De gruwelijke en bloeddorstige Slaughter tribe bereikt Mordor met zijn eigen unieke wapens, vechtstijl, nieuwe missies, hevige gevechten en een nieuw fort-thema. Allemaal levensecht dankzij het Nemesis-systeem. De downloadbare content (DLC) van de Slaughter Tribe Nemesis Expansion bevat:

•    Tribale confrontaties – In de nieuwe missies kunnen spelers bevelhebbers van de Slaughter tribe overbluffen. Elke confrontatie vormt een nieuwe uitdaging die overwonnen moet worden.
•    Tribale oorlogsbendes – Help je bondgenoot en versla jouw 'nemesis' in de nieuwe missies wanneer bevelhebbers van de Slaughter tribe hun eigen strijdkrachten meebrengen om deel te nemen aan de strijd.
•    Nieuw fort-thema – De Slaughter tribe kan nu het bevel voeren over forten, die kenmerken kunnen bevatten van deze stam, waaronder thematische monumenten, uitkijkposten en de troonzaal van de Overlord.
•    Legendarische wapenrusting – Versla legendarische Orks van de Slaughter tribe en verkrijg een nieuwe legendarische wapenrusting met nog grotere uitdagingen.
•    Bloederige hinderlaag – Bied weerstand tegen de bevelhebbers van de Slaughter tribe wanneer een horde Orks op traditionele wijze een hinderlaag leggen.

Vanaf vandaag zijn er tevens een aantal gratis content-updates en kenmerken beschikbaar voor iedereen die in het bezit is van Middle-earth: Shadow of War, waaronder:

•    Eindeloze strijd – Verdedig je forten tegen de legers van Sauron wanneer de Dark Lord probeert Mordor in te nemen tijdens de eindeloze strijd.
•    Opstand – Vernietig de rebellerende Ologs en Uruks in je legers, die de Bright Lord proberen te ondermijnen.
•    Uitgebreide fotomodus – Leg elke strijd en aanval vast met nieuwe filters, frames en texturen dankzij deze foto-update.

De Middle-earth: Shadow of War Expansion Pass is nu verkrijgbaar voor € 39,99 of als onderdeel van de Shadow of War Gold Edition voor € 99,99. De Slaughter Tribe Nemesis Expansion (beschikbaar vanaf 21 november), de Outlaw Tribe Nemesis Expansion (beschikbaar vanaf 12 december) en de Blade of Galadriel Story Expansion (beschikbaar vanaf februari 2018) zijn ook los verkrijgbaar voor € 14,99. De Desolation of Mordor Story Expansion (beschikbaar vanaf mei 2018) is los verkrijgbaar voor € 19,99.

Middle-earth: Shadow of War is nu verkrijgbaar voor de Xbox One-spelsystemen, Windows 10-pc via de Windows 10 Store, Steam, PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro.

De actie-RPG met een open wereld Middle-earth™: Shadow of War™ speelt zich af tussen de gebeurtenissen van The Hobbit en The Lord of the Rings en is een vervolg op het originele verhaal van Middle-earth: Shadow of Mordor. Je komt terecht in een rijkere, persoonlijkere en uitgebreide wereld vol epische helden en schurken, beroemde locaties, originele vijanden, meer persoonlijkheden en een keur aan nieuwe personages met gloednieuwe verhalen.

   

 Nieuwe FINAL FANTASY XV-personages en verbeterde vaardigheden voor Noc...
14:16 - Tijdens het Zuid-Koreaanse Fan Festa-evenement vierde Square Enix Ltd., gisteren de eerste verjaardag van FINAL FANTASY BRAVE EXVIUS. Er werden vele spannende vernieuwingen voor deze populaire RPG aangekondigd, waaronder diverse game-updates, speciale promoties en meer, inclusief:

Grotere kans op zeldzame personages: Vanaf 24 november worden de droprates voor regenboogkristallen met zeldzame personages verdriedubbeld, zodat spelers meer kans maken op felbegeerde eenheden. Nieuwe FINAL FANTASY XV-personages: Gladiolus, Cor en Iris sluiten zich aan bij Noctis & de Kingsglaive als speelbare personages. Het debuut van deze personages wordt de komende weken vergezeld door een nieuw evenement met FINAL FANTASY XV-thema. Betere vaardigheden voor Noctis: De ster van FINAL FANTASY XV ontvangt niet alleen een aantal verbeteringen voor zijn bestaande vaardigheden, maar ook enkele nieuwe vaardigheden. Nieuwe eenheden: De originele personages Roy, Aura en Guromu uit FINAL FANTASY BRAVE EXVIUS sluiten zich aan bij het groeiende aantal eenheden, ze zijn beschikbaar via “Featured Summon.” Black Friday & Cyber Monday-specials: Een speciale Black Friday-bundel met een 10+1 Summon Ticket, een 10% Trust Moogle, een toewijsbare vaardigheid en een sterk nieuw wapen is in de game te koop voor in-game valuta. Van 24 – 30 november verschijnen ook andere aantrekkelijke aanbiedingen, met kortingen tot 60%.

Het vieren van de eerste verjaardag van FINAL FANTASY BRAVE EXVIUS wordt volgende maand afgerond met het laatste Fan Festa Event in Los Angeles, dat daar op 9 december plaatsvindt in het The Wiltern Theater.

    PC horrorgame Apparition krijgt video
11:19 - De Poolse uitgever Fat Dog games en developer MrCiastku werken momenteel aan een nieuwe PC horrorgame. Het betreft de shooter Apparition. Het spel heeft inmiddels de eerste teaser tot zich gekregen. Het spel moet in kwartaal 2 van 2018 uit gaan komen en zal exclusief voor de PC lanceren.


   

 ARK en Injustice in Xbox Live Deals with Gold
11:07 - Microsoft heeft de Xbox Live Deals van deze week bekend gemaakt voor Xbox Live Gold-members. Het gaat om kortingen voor diverse games, waaronder Rocket League, ARK en Injustice. De lijst is als volgt:

\Abyss: The Wraiths of Eden - 6,99 euro
ARK: Scorched Earth DLC - 12,99 euro
ARK: Survival Evolved Explorer’s Edition - 69,99 euro
ARK: Survival Evolved Season Pass - 33,74 euro
Beyond Eyes - 3,25 euro
DC Universe Online 1-Month Membership - 11,24 euro
DC Universe Online 12-Month Membership - 80,39 euro
DC Universe Online 3-Month Membership - 29,24 euro
Dex - 6,60 euro
DreamBreak - 5 euro
Grand Prix Rock ‘N Racing - 4 euro
Injustice 2 Deluxe Edition - 45 euro
Injustice 2 Ultimate Edition - 55 euro
Injustice 2 - 28 euro
Into the Belly of the Beast - 11,54 euro
Mantis Burn Racing - 7,50 euro
Middle-earth: Shadow of War Gold Edition - 98,99 euro
Middle-earth: Shadow of War Silver Edition - 80,99 euro (Xbox One en PC)
Middle-earth: Shadow of War - 41,99 euro (Xbox One en PC)
NBA Playgrounds - 10 euro
Paladins Founder’s Pack DLC - 13,99 euro
Rocket League – Aftershock DLC - 1 euro
Rocket League – Esper DLC - 1 euro
Rocket League – Marauder DLC - 1 euro
Rocket League – Masamune DLC - 1 euro
Rocket League – Proteus DLC - 1 euro
Rocket League – Triton DLC - 1 euro
Rocket League – Vulcan DLC - 1 euro
Ruiner - 13,39 euro (Xbox One en PC)
SMITE Ultimate God Pack - 12 euro
Sublevel Zero Redux - 10 euro
Unit 4: Couch Attack Bundle - 8 euro

   

 Spelers worden weer getoond in Headquarters mode COD: WWII
11:04 - Na enige problemen is het weer mogelijk om elkaar te kunnen zien in Headquarters in Call of Duty: WWII. In de afgelopen week na de launch van de game was het niet mogelijk om andere spelers te zien in de game mode. Enkel jezelf en party leden werden weergegeven om de game stabiel te houden. Nu heeft de ontwikkelaar van de game Headquarters weer volledig geactiveerd waardoor je tot 48 spelers in de modus kunt zien.

    Valkyria Chronicles 4 officieel aangekondigd
00:55 - SEGA heeft officieel aangekondigd dat Valkyria Chronicles 4 zal gaan verschijnen. De game speelt zich af in het jaar 1935. De speler krijgt de controle over de jonge Commander Claude Wallace, de engineer en op zware wapens vertrouwense Riley Miller, Darcsen Raz, de ijskoude sniper Kai Schulen. Een eerste teaser is al verschenen.