Warhammer 40.000 Inquisitor - Martyr verkrijgbaar vanaf 5 juni
15:54 - Neocore en Bigben maken bekend dat de release van Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr voor pc, Xbox One en PlayStation 4, die gepland stond voor 11 mei, is uitgesteld naar 5 juni.

Om spelers de best mogelijke spelervaring en naadloos verbonden gameplay te garanderen, is de release enkele weken uitgesteld. Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr verschijnt daarom op 5 juni, tegelijk op Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Neocore Games is een gamestudio in Boedapest met de nodige ervaring in Action-RPG’s, zowel op pc als op consoles, zoals gedemonstreerd door de titel "The Incredible Adventures of Van Helsing". Het team werkt al drie jaar aan Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr. Dit wordt de allereerste Action-RPG in het Warhammer 40,000-universum.

Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr laat spelers een Inquisitor besturen in de Caligari-sector, een regio die wordt geteisterd door ketters, mutanten en Chaos Daemons. De game is lokaal speelbaar met een of twee spelers, en online-coöp met maximaal vier spelers. In een samenhangend universum moeten spelers tal van missies met gevarieerde doelen voltooien. De speler vertegenwoordigt een van de drie klasses met complementaire vaardigheden, elk met specifieke vaardigheden en gevarieerde, aanpasbare opties: de Assassin, de Crusader en de Psyker. De even tactische als brute gevechten vinden plaats in vernietigbare omgevingen, spelers kunnen daarbij een coversysteem gebruiken dat uniek is in dit soort games.

    Wargaming Alliance gaat samen met Mad Head Games een nieuwe multiplaye...
15:18 - Wargaming Alliance, Wargaming’s tak die derde partij games uitgeeft, heeft vandaag aangekondigd dat zij een game zullen gaan uitgeven van het Servische ontwikkelaar Mad Head Games. Mad Head Games is in 2011 opgericht en heeft 141 werknemers op kantoren in Belgrado en Novi Sad. Tot nu toe hebben zij al 36 avontuurlijke Hidden Object games uitgegeven en zijn ze nu klaar voor een compleet nieuwe uitdaging.

“Mad Head Games is truly one of the most passionate and energized development teams I’ve had the pleasure of working with,” aldus Jerry Prochazka, Head of Wargaming Alliance. “I’m excited to welcome them to the Alliance and partner closely on bringing their new unannounced title to the Wargaming portfolio.”

    LEGO Marvel Super Heroes 2 Infinity War DLC onthuld
15:17 - Warner Bros. Interactive Entertainment heeft vandaag het Marvel’s Avengers: Infinity War karakter- en levelpakket onthuld, de nieuwe DLC voor LEGO Marvel Super Heroes 2. Deze DLC, beschikbaar voor € 2,99, biedt een nieuw level en personages om de nieuwste Marvel Studios’ film Avengers: Infinity War te vieren die vanaf 27 april te zien is in de bioscoop.

Dit spectaculaire level geeft spelers de kans om in de huid van Thanos te kruipen, een van de gevaarlijkste superschurken van het Marvel universum, en zijn genadeloze leger. In een compleet nieuw level zijn de Mad Titan en de Children of Thanos Attilan binnengevallen om de strijd aan te gaan met Black Bolt en de Inhumans. Werkend als een team, moet de kwaadaardige groep zich door verschillende niveaus van Attilan zien te werken voordat zij de kans krijgen om tot de troon van Black Bolt door te stoten. De nieuwe vrij te spelen personages Thanos, Corvus Glaive, Cull Obsidian, Proxima Midnight, Ebony Maw, Hulkbuster 2.0 en Groot (Avengers: Infinity War) worden toegevoegd aan de selectie van meer dan 200 superhelden en superschurken van de originele game.

LEGO Marvel Super Heroes 2 is een nieuw, episch avontuur en het vervolg op het populaire LEGO Marvel Super Heroes. Deze originele, aftakkende verhaallijn, mede geschreven door de bekroonde stripauteur Kurt Busiek, voert spelers naar een kosmische strijd op talloze Marvel-locaties die vanuit de tijd en ruimte naar de fantastische open hubwereld van Chronopolis zijn gebracht. Het spel zit boordevol kenmerkende LEGO-humor voor fans van alle leeftijden. Spelers nemen het op tegen tijdreiziger Kang the Conqueror in deze opwindende reis door het Marvel-universum.

Het Marvel’s Avengers: Infinity War karakter- en levelpakket is apart verkrijgbaar of als onderdeel van de Season Pass, welke zes levelpakketten en vier personagepakketten bevat, inclusief alle eerder uitgegeven content van Marvel's Guardians of the Galaxy: Vol. 2 karakter- en levelpakket, Marvel's Black Panther karakterpakket en Cloak en Dagger en het Kampioenen karakterpakket, Geen tijd meer karakterpakket en Agenten van Atlas (Avengers Forever) karakterpakket. De Season Pass is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 14,99 of als onderdeel van de LEGO Marvel Super Heroes 2 Deluxe Edition. Deze bevat het basisspel, toegang tot het Klassieke Guardians of the Galaxy karakterpakket en een exclusief Giant-Man LEGO-minifiguurtje (minifiguurtje alleen inbegrepen bij de fysieke versie van de Deluxe Edition).

LEGO Marvel Super Heroes 2 is verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

    Serious Sam 4 officieel aangekondigd
12:54 - Croteam heeft officieel de game Serious Sam 4 aangekondigd. Het spel zal op de E3 verder onthuld gaan worden maar heeft wel al een titel: Serious Sam 4: Planet Badass. Croteam ontwikkelde in het verleden ook al de Serious Sam-games.


   

 Rupture is nu beschikbaar voor alle Battlefield 1-spelers - lees meer ...
12:24 - Vandaag kunnen alle Battlefield 1-spelers zich gratis op Rupture storten: de map uit Battlefield 1 They Shall Not Pass die draait om de Tweede Slag bij de Marne, met haar kenmerkende papavers die over roestige wrakken groeien. Daarnaast krijgen alle Battlefield 1-spelers de komende paar maanden nog meer gratis content, inclusief Soissons in mei (tevens afkomstig uit Battlefield 1 They Shall Not Pass). Op deze map kunnen zij een van de grootste tankaanvallen uit de Eerste Wereldoorlog uitvoeren.

In juni serveren we de grootsheid van Battlefield 1 in hapklare brokken via een nieuwe modus: Shock Operations. In deze modus, die ondersteuning biedt voor 40 spelers, strijden aanvallers en verdedigers om sectoren, vergelijkbaar met de populaire Operations-modus. De actie is nu echter gericht op één map: ideaal voor mensen die geen tijd hebben voor een volledige Operations-match. Shock Operations is beschikbaar op vijf maps: Giant’s Shadow, Prise de Tahure, Lupkow Pass, Zeebrugge en River Somme. De meeste maps zijn normaliter alleen beschikbaar voor eigenaren van de Battlefield 1 Premium Pass of stand-alone uitbreidingspakketten. Spelers van het basisspel kunnen echter ook toegang krijgen als ze Shock Operations spelen.

    PES verliest Champions League licentie
07:32 - Konami heeft een flinke klap moeten incasseren want bekend is geworden dat het concern de licentie voor de UEFA Champions League heeft verloren. De deal tussen Konami en de UEFA is namelijk gestopt en eindigt volgende maand na de Champions League finale. Het ging om een 10-jaren samenwerking tussen beide waarbij PES gebruik mocht maken van de gehele Champions League licentie voor hun franchise Pro Evolution Soccer. Het is niet duidelijk of Electronic Arts met hun FIFA-franchise een licentie zal gaan kopen van de UEFA.

    SNK werkt aan mini Neo Geo console
07:26 - SNK heeft aangekondigd dat het gaat komen met een nieuwe console. Via Twitter laat het concern weten dat het een unit zal worden met Neo Geo klassiekers als The Kings of Fighters, Fatal Fury, Samurai Shodown en Metal Slug. Verdere informatie rondom een releaes of prijskaartje is nog niet bekend gemaakt. Het zal waarschijnlijk een vergelijkbare console worden zoals de NES Mini of de SNES Classic Mini van Nintendo.

    Haarscherpe beelden van Spider-Man
07:23 - Insomniac Games en Sony werken momenteel hard aan de game Spider-Man voor de PlayStation 4. De game moet een volledig open-wereld te bieden hebben en grafisch meer dan hoogstaand worden. De titel staat gepland voor later dit jaar. Inmiddels zijn er weer enkele screenshots van het spel verschenen:


    Vampyr-dev werkt aan 2 nieuwe projecten
07:20 - Bij de Franse ontwikkelaar Dontnod zijn 2 nieuwe games in de maak. Dat meldt de laatste editie van Le Figaro. De ontwikkelaar kennen we onder andere van Life is Strange en van het aankomende Vampyr. Het eerste project zou nog in dit jaar moeten gaan verschijnen. De publisher van die game zal Bandai Namco zijn, al zijn verdere details nog onduidelijk. Voor de tweede game zijn nog geen releasedata bekend.

   

 Nieuwe trainingsmodus For Honor vanaf morgen beschikbaar
07:17 - For Honor introduceert een volledig nieuwe trainingsmodus als onderdeel van de gratis update die vanaf morgen beschikbaar is op PlayStation 4, Xbox One en PC. De trainingsmodus geeft nieuwe en ervaren spelers extra mogelijkheden om hun vaardigheden te verbeteren en zo als een meesterstrijder huis te houden op het slagveld.

De Apprentice Trials en de Warrior Trials zijn perfecte locaties om als beginner de besturing en de basis- en geavanceerde technieken onder de knie te krijgen voordat het slagveld daadwerkelijk betreden wordt. De Training Arena geeft ervaren spelers de mogelijkheid om hun vaardigheden te perfectioneren en om onder andere te oefenen tegen specifieke Helden. De gratis update voegt tevens Training Media toe. Dit betreft een in-game bibliotheek van tutorials waar spelers video’s kunnen bekijken over gamemodi, Faction War en andere in-game features.

   

 Horrorgame Yuppie Psycho komt naar de console
16:15 - Yuppie Psycho, de aankomende survival horror game van Another Indie en The Count Lucanor developer Baroque Decay komt naar de Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het spel werd eerder aangekondigd voor de PC, Mac en Linux. In een video kunnen we iets meer van het spel te weten komen:


   

 Nieuwe LEGO The Incredibles gameplay trailer vrijgegeven
15:12 - Warner Bros. Interactive Entertainment heeft vandaag een nieuwe LEGO The Incredibles-trailer uitgebracht met een eerste glimp van de verbluffende gameplay van de aankomende release, gebaseerd op The Incredibles en Incredibles 2 van Disney Pixar.

In de video ontdekken de fans de geweldige krachten van de familie Parr, waaronder de flexibele transformaties van Elastigirl, de ongeëvenaarde superkracht van Meneer Incredible, de onverwoestbare krachtvelden van Violet, de verbluffende snelheid van Dash en de onvoorspelbare vaardigheden van Jack-Jack.

De video laat zien hoe de familie Parr samenwerkt op verschillende spannende locaties, terwijl ze het opnemen tegen een groot aantal gevaarlijke schurken, waarbij iconische momenten uit beide films terugkomen. Elastigirl verandert in een stevige brug waar Meneer Incredible overheen kan en Violet ontketent haar krachten om lasers uit te schakelen zodat Dash er doorheen kan racen. Pas als dit iconische team de krachten bundelt wordt het 'incredible'!

In LEGO The Incredibles beleven spelers een superleuk avontuur waarin ze hun favoriete Incredibles-personages besturen en als familie een team vormen om de misdaad en het dagelijks leven het hoofd te bieden. Het spel stelt onvergetelijke scènes en de adembenemende actie uit beide Incredibles-films opnieuw voor in LEGO-vorm, compleet met de kenmerkende LEGO-humor van TT Games.LEGO The Incredibles is vanaf 27 juni 2018 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Windows-pc.