Schakel over naar de mobile view
      

  
LVL
0
Gast (niet ingelogd)
Log-in   Registreer
Score: 0 punten
Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


 Reacties: 1   Stemmen: 628

De beste games van het jaar 2008 volgens Evilgamerz

 31 dec. 2008
11:19
Natuurlijk doet ook Evilgamerz mee in de hype van 'de beste games van het jaar 2008'. Wij hebben onze winnaars van dit jaar echter niet gebaseerd op stemrondes, maar simpelweg om reviews en meningen van onszelf. De winnaars zijn dan ook vooral gevallen door de reviewscores erbij te pakken, en dat levert het onderstaande op. Ongetwijfeld zal opvallen dat enkele toppers ontbreken in de lijst der toppers, maar wat sommige genres betreft kan nu eenmaal niet elke game winnen. Ook Bioshock (PS3), Burnout en Condemned 2 hadden wij bijvoorbeeld ook graag een plekje gegeven.

MMORPG van het jaar 2008
World of Warcraft: Wrath of the Lich King (PC)

Blizzard heeft met Wrath of the Lich King een prachtige expansion gemaakt, die zowel meer van hetzelfde aanbiedt maar ook een hoop nieuwe elementen heeft toegevoegd waardoor deze expansion aanvoelt als een volwaardig spel. De komst van de Death Knight vind ik persoonlijk één van de beste toevoegingen met het nieuwe Rune-systeem. Maar ongetwijfeld ga ik me nog over veel meer dingen verbazen die ik ga tegenkomen op de weg naar level 80. Zonder twijfel is dit een must-have voor de World of Warcraft fan, maar ik raad ook de mensen aan die WoW nog niet spelen om toch maar eens te beginnen met de proefversie van World of Warcraft, want dit spel plus WotlK geeft je een game-ervaring die je nooit meer vergeet en misschien wel nooit meer los laat.Puzzle game van het jaar 2008
Layton and the Curious Village (DS)

Professor Layton and the Curious Village is een geweldige DS titel die voor iedereen bedoelt is, die tijdens zijn reizen puzzels wilt oplossen. Met zijn 130 puzzels en de mogelijkheid om extra puzzels te downloaden is dit ook nog eens een flink uitgebreide game. Daarnaast zijn de graphics en de muziek erg goed en ademt deze game alleen maar kwaliteit uit. Waarmee dit één van de aanraders voor de Nintendo DS van dit jaar is.

Shooter van het jaar
Gears of War 2 (Xbox 360)

Gears of War 2 is gewoonweg bruut en daardoor durf ik deze nu al uit te roepen tot de shooter van het jaar. Nu is dat jaar al bijna om, maar deze game gaat dan denk ik ook nog jaren mee. Doordat Epic het voor elkaar heeft gekregen de hele singleplayer, en een deel multiplayer, op een hoog niveau qua snelheid te houden verdient deze game dan ook een zeer goed cijfer. Hij is beter dan het eerste deel, het verhaal is beter uitgewerkt en de problemen die in het origineel zaten zijn hier bijna niet in op te merken. Gelukkig kon ik met een gerust hart ademhalen aangezien de game ook voor de nieuwelingen goed toegankelijk is als je op casual gaat spelen, maar ook de gevorderden worden bedient met de hardcore en insane graden om op te spelen. Elke liefhebber van shooters zou de game in huis moeten halen en op zijn minst een keer testen. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Ook kan ik met trots melden dat het geluid een hele verbetering heeft ondergaan. Er zit een diepere en vollere klank in het geluid van de wapens. Al met al zorgt dit dus voor een hele ervaring en die laat je zo keihard werken dat je niet eens de tijd hebt om even tot rust te komen. Wie genieten wil moet deze game gewoon kopen en helemaal kapot spelen. En vergeet de aftiteling niet uit te kijken voor de verrassing, die misschien tot meer Gears of War kan leidden in de toekomst. We houden jullie via het nieuws natuurlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ik zou zeggen: Veel plezier!Platformer van het jaar 2008
LittleBigPlanet (PS3)

LittleBigPlanet is eigenlijk een game bedoeld voor elke PS3 bezitter. Of je nu houdt van shooters, RPG, RTS of horror games, LittleBigPlanet is in staat om iedereen aan te spreken door diens unieke benadering en de zeer verslavende gameplay, die vooral in gezelschap zeer doeltreffend zal zijn. LBP is een game die je aan iedereen wilt laten zien en die online mogelijk maakt waar we al zo lang op hebben gewacht. De grafische stijl is tevens boven de waarde 'uniek' en bepaalt dan ook deels het succes van het spel. De mogelijkheden om je eigen karakter te customizen maken de sfeer nog intenser dan hij al is en de mogelijkheid om je eigen levels te maken zorgen ervoor dat je online nooit uitgespeeld raakt met de overvloed aan ontwikkelde levels. LBP is een must-have voor elke PlayStation 3 bezitter.

Real Time Strategy game van het jaar 2008
Command & Conquer : Red Alert 3 (PC, Xbox 360)

Wat mij betreft is een vergelijking met Red Alert 2 zeker op zijn plaats aangezien je mag verwachten dat een derde deel in een franchise kwalitatief weer beter zal zijn dan een tweede deel was. Enerzijds is men daar zeker in geslaagd, maar anderzijds lijkt het spel toch vrij veel op Command & Conquer 3, welke eigenlijk wat betreft gameplay veel weg heeft van dit spel. Ingame ziet het er allemaal zeer speels uit als je kijkt naar de omgevingen, daar waar ik liever wat meer realisme had willen zien. Het feit dat EA gekozen heeft voor looks in plaats van acteerprestaties is wat mij betreft niet heel erg storend, en de filmpjes die je dan ook zult zien tussen en tijdens de missies door zijn niet irritant of dermate slecht uitgewerkt. Grafisch oogde het spel vooral op de Games Convention erg overdreven futuristisch maar dat valt uiteindelijk nog wel mee. Bepaalde units, waaronder de Mirage tank en de Kirovs hebben hun charme daarnaast deels verloren door enige modificaties, waardoor je het spel eigenlijk alleen maar in negatief opzicht zou kunnen vergelijken met Red Alert 2. Het overzicht in dit deel is wat minder goed, de snelheid van de gameplay is daarnaast ook terug geschroefd, maar naast alle genoemde minpunten is het zeker geen spel dat je na 'n paar dagen alweer in de rekken zult zien verdwijnen. De missies spelen namelijk lekker weg, gecombineerd met toch wel weer enkele goede concepten die men heeft willen uitproberen, en die ook wel zorgen voor enige positieve ervaringen die je over zult houden aan het spel. De soundtracks zijn als vanouds geweldig, net als enkele grafische aspecten, waaronder het water en de uitwerking van de units en gebouwen en de gebruikersinterface. De sfeer is weliswaar wat anders, maar is zeker niet negatief te noemen, zij het dat enkele veranderingen het spel toch te veel richting C&C3 hebben laten gaan, en dus niet die unieke ervaring opleveren die RA2 wel wist op te leveren. Als C&C fan zul je je echter zeker niet vervelen met deze game, en dat zorgt dan ook voor heel wat uurtjes strategisch geweld op de slagvelden.Role Playing game van het jaar 2008
Fallout 3 (PC, Xbox360, PS3)

Fallout 3 is eigenlijk een game die het voor 90% moet hebben van de gameplay en die je pas echt voor de volle 100% zou kunnen reviewen na een maand van constant spelen, maar dat zou natuurlijk te absurd zijn. Het overschot aan gameplay mogelijkheden, de dynamiek, de keuzemogelijkheden voor de speler, de extra elementen die toegevoegd zijn en het aanpassende verhaal maken dit spel dan ook ongetwijfeld nu al tot een klassieker. De bijkomende grafische kwaliteit van de game is daarbij ook uitermate goed, zij het dat de game soms wat te grof uitgewerkt lijkt te zijn, al is vooral de sfeer het grote pluspunt op dat gebied. Fallout 3 laat je de game volledig uitspelen, en maakt het mogelijk om weer geheel opnieuw te beginnen en een geheel nieuwe ervaring op te doen. Dat maakt Fallout 3 dan ook tot één van de grootste toppers van 2008. Door die grootse aspecten zullen de haken en ogen door de meeste al gauw door de vingers gezien worden.

Race game van het jaar 2008
Race Driver: GRID (PC, Xbox 360, PS3)

GRID is ongetwijfeld een pareltje voor de race fans die houden van Need for Speed maar kwalitatief een betere, en afwisselendere game eisen. Het is perfecter uitgewerkt qua gameplay, het voelt een stuk beter aan en het constant rijden in diverse voertuigen op verschillende banen (zelfs Formule 3 wordt ondersteund) maakt het steeds weer een nieuw avontuur voor de speler. De vele banen, de online mogelijkheden en de career mode maken het een schitterende beleving waar je jezelf ingooit. Het spel mag dan geen interessante storyline met zich meebrengen, maar in feite is dat ook helemaal niet nodig en wordt alles gewoon simpel en professioneel onderhouden. Voor de racefanaten die nog veel in de weer zijn met de wat oudere games als Formule One en Carbon op de PS3 zal het glijden door de bochten ongetwijfeld nog een beetje wennen zijn aangezien grip voor hen vooral een gewenning is, maar heb je het eenmaal door, dan zul je ongetwijfeld ervaren dat dit spel qua gameplay verder gaat dan elke andere racegame tot dusver.

Turn based RPG van het jaar 2008
Valkyria Chronicles (PS3)

Valkyria Chronicles is een geweldige game die voor mij als een verrassing kwam. De gameplay is enorm uitdagend en de mogelijkheden zijn lekker uitgebreid. Daarnaast biedt de game een lekker uitgebreid verhaal met veel grafisch geweld om dit duidelijk te maken. Bovendien zijn de levels lekker divers en zijn er veel classes. Wel jammer van de laadtijden, maar voor deze game bleef ik zeker net dat ietsje langer wachten. Een enorme aanrader voor iedereen die ook maar enigszins houdt van turn-based actiegames.Sport game van het jaar 2008
FIFA 09 (PC, Xbox 360, PS3)

FIFA 09 kan gezien worden als een van de beste en meest complete voetbalgames ooit FIFA 09 kent veel vernieuwingen ten op zichte van FIFA 08 en is realistischer dan ooit tevoren. Daarnaast ziet de game er goed uit, is het geluid weer perfect en is de online modus nu al geslaagd. Met deze review sluiten we de themaweek over FIFA 09 dan ook tevreden af. Nu is het wachten op het antwoord van Konami.

Tegenvaller van het jaar 2008
Mercenaries 2: World in Flames (PC, Xbox 360, PS3)

Persoonlijk wil ik de console-versie van Mercenaries 2: World in Flames niet aanvallen maar als we spreken over de PC-port van de game dan kunnen we wel spreken van een aardige ramp. Het spel speelt op zich wel aardig weg maar is te eentonig simplistisch en onuitdagend genoeg om je echt aan te spreken op dit platform. De graphics zijn daarnaast ver onder de maat en hetzelfde geldt eigenlijk voor het geluidsaspect, dat echt dramatisch uitgewerkt is. Dat de game ondersteuning biedt voor de G15 keyboarden en leuke statistieken daar op weet te tonen tijdens het spelen is dan weer een klein pluspuntje, maar als je zelfs dergelijke aspecten moet zien te onthouden om ook maar iets postiefs uit deze game te kunnen trekken, dan is het wel vrij triest gesteld met deze game zul je denken. Dat geldt dan ook absoluut voor deze PC-versie, die mij erg teleurstelden. Gelukkig maakt de co-op mogelijkheid nog wel het een en ander goed, maar zelfs op een PC is een dergelijke mode standaard verre van genoeg. Andere ervaringen op de console? Dat zal best, maar als je echt teleurgesteld wilt worden in deze franchise, dan lijken de PC-versie en PS2 editie de directe oplossing te bieden.

Actie game van het jaar 2008
Metal Gear Solid 4 (PS3)

Metal Gear Solid 4 is op zichzelf al een zeer vermakelijke game die alle ingrediënten van een topper in huis heeft. De game bevat een verhaal, dat humor, spanning, schitterende dialogen en subliem videomateriaal met zich meebrengt en op een serieuze manier weet te combineren. Verder bevat het een gameplay om van te kwijlen, is alles realistisch uitgebeeld, en slaat MGS4 wat betreft sound en graphics in als een bom. Tevens biedt de game ook nog de verslavingsfactor die het de speler mogelijk maakt om het spel nog eens over te spelen in een hogere moeilijkheidsgraad. De gerelativeerde vrijheid die je hebt in het spel, die toch forser doet lijken dan het is, maakt het spel tevens uniek en de toegevoegde multiplayer van Metal Gear Online maakt de taart helemaal af. Metal Gear Solid 4 is zonder enige twijfel een must-have voor elke PS3-bezitter, en voor de liefhebbers van Ghost Recon: Advanced Warfighter 2, Call of Duty 4, of welke 3rd/1st person shooter game dan ook, een game om van te watertanden.Horror game van 2008
Dead Space (Xbox 360, PS3)

Dead Space is weliswaar een volledig gescripte singleplayer ervaring die je eigenlijk maar één keer wilt en hoeft te beleven, maar die ervaring die je meemaakt zal zorgen voor nachtmerries en veel wraakzucht. Het spel is uitermate bruut uitgewerkt met ledematen die door het scherm vliegen en beesten die je op de grond liggend helemaal kunt ontleden met voetengetrap en is dan ook zeker niet voor de kleintjes bedoelt. De no gravity aspecten van het spel die wat overhyped werden zijn niet echt een toegevoegde waarde maar des te interessanter zijn de kleine RPG-elementen die het spel kent en dan ook positief beïnvloeden. Ben je klaar voor de ultieme horrorervaring die je het angszweet zal bezorgen op je controller, dan is dit de ultieme game, die er zelfs voor zorgt dat je je virtuele achterwerk in de gaten houdt. They’re everywhere...Fighting game van 2008
Soul Calibur IV (Xbox 360, PS3)

Soul Calibur IV zit goed in elkaar. De geweldige filmpjes en animaties maken van deze game een geweldig beeld om naar te kijken. De vele verschillende personages zijn allemaal goed gebalanceerd en ook de stemmen zijn erg leuk gedaan. Er is dus variatie genoeg. De Star Wars-karakters zijn er helaas niet perfect uitgekomen, maar zijn toch een welkome additie. Het Character Creation-systeem is echter de grootste aantrekking van het spel. De verhalen zijn ook erg goed verzonnen, maar zijn jammer genoeg te snel doorgespeeld. In Tower Of Lost Souls wordt hier gelukkig weer veel goed gemaakt en ook de mogelijkheid om online te vechten is een groot pluspunt. Er is weinig lag, maar het is wel lastig om in een gevecht te kunnen komen. Er zijn dus nog wat puntjes waarop verbeterd kan worden, maar Soul Calibur IV is al met al zeker een goed vechtspel.

Free-roaming game van 2008
Grand Theft Auto IV (PC, Xbox 360, PS3)

Ik denk dat de meeste lezers wel weten of ze deze game al dan niet hoeven te kopen. Als je de game net als mij al op de console hebt gespeeld voegt hij gewoon niet veel toe aan jouw gamescollectie. Heb je de game nog niet gespeeld en kan je computer het aan? Dan ben je het jezelf gewoon verplicht de game te kopen die eigenlijk precies dezelfde geweldige game is die ik een aantal maanden geleden op mijn PS3 speelde. Je hebt nog steeds een meeslepend verhaal met characters waar je echts iets om kan gaan geven, een fantastische open wereld, een verbluffend level voor details en gameplay die heerlijk loopt. En daarom verdient de game ook geen slecht cijfer. Omdat het gewoon geen slechte game is, hij is goed. Heel goed. Nagenoeg perfect. Het is alleen een minpunt dat hij nu pas op pc uitkomt en dat er daardoor naar wordt gekeken als een andere game. Want het is gewoon dezelfde game als op de PS3 en 360: dezelfde, fantastische game. En daarom krijgt de game van mij ook hetzelfde, fantastische punt dat hij op deze site kreeg op de consoles.Hardware van het jaar 2008
Nyko Charge Base 360 (Xbox 360)

De kleine mankementen van de Charge Base kunnen makkelijk door de vingers worden gezien, aangezien je voor de prijs van €34.95 (goedkoper dan 2 Battery Packs van Microsoft!) een prachtige oplader krijgt, waarbij je de batterijen niet hoeft los te koppelen van de controller, die een goede levensduur van de controllers met zich meebrengt, die je ruimte bespaart, duidelijk aangeeft wanneer de batterijen zijn opgeladen en erg makkelijk is in gebruik. Een aanrader dus!

   


Totaal aantal stemmen: 0Let op: Dit bericht is al meer dan 'n half jaar oud, houd hier dus rekening mee bij het plaatsen van een reactie.

Vorige pagina |  Pagina's: 1 
Berichtgeving:

Vul hier commentaar in betreffende het nieuwsbericht.
Reageer beschaafd en met respect. Flamers, fanboys en spammers worden verbannen. Registreer je voor meer mogelijkheden.

Smilies:RandomRunnerKings

  Recente games
Downloadbare content


  Tussenstand member van de maand 12-2019
Laatste actieve gebruikers