Schakel over naar de mobile view
      

  
LVL
0
Gast (niet ingelogd)
Log-in   Registreer
Score: 0 punten
Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


 Reacties: 1   Stemmen: 127

Bigben voltooit volledige acquisitie van Kylotonn Racing

  3 okt. 2018
13:56
Bigben maakt bekend dat het nu het volledige aandelenkapitaal bezit van de studio Kylotonn SAS, ook bekend als KT Racing. Hiervoor heeft Bigben met contant geld de resterende 55% aandelen overgenomen van de oprichter van de studio, de heer Roman Vincent. De heer Vincent blijft aan als manager van Kylotonn, waarbij hij alle ruimte krijgt om zich te concentreren op technologische innovaties en de voortdurende verbetering van de geloofde kwaliteit van zijn producties.

De Kylotonn-studio is in 2002 opgericht in Parijs en heeft sindsdien meer dan 25 games ontwikkeld. De afgelopen jaren heeft de studio zich gespecialiseerd in racegames, waaronder de iconische WRC-, TT Isle of Man- en V-Rally 4-titels die door Bigben zijn uitgegeven. De studio, met momenteel 80 ontwikkelaars in Parijs en 20 in Lyon op de loonlijst, gebruikt een eigen game-engine genaamd de KT engine voor de ontwikkeling van games voor verschillende platformen, inclusief de PS4, Xbox One, pc en Switch.

De drie recente overnames van ontwikkelstudio's door de Bigben-groep (Cyanide, Eko en Kylotonn) vloeien voort uit de strategische doelstelling om de relaties te versterken met ervaren partners die regelmatig hoogkwalitatieve games kunnen leveren voor de portefeuille met uitgaves van Bigben. Bovendien stelt de integratie van dergelijke erkende knowhow voor het ontwikkelen van games de groep in staat om zijn positie als uitgever in de videogame-industrie te verbeteren en de waardecreatie voor dit segment te verbeteren.

De studio's profiteren op hun beurt van de transacties doordat ze meer middelen krijgen om de kwaliteit van hun producties te verhogen en gebruik kunnen maken van productieve synergieën om kosten te besparen.

De "publishing"-afdeling heeft nu een kritische massa bereikt met 6 ontwikkelteams (5 in Frankrijk en 1 in Canada) met in totaal 250 ontwikkelaars die worden ondersteund door een publishing-team van 35 mensen, met het voornemen om nog verder te groeien.

"Door ons aandeel in Kylotonn (KT Racing) te vergroten, valideren we de voordelen van deze strategische acquisitie die in 2017 werd geïnitieerd. We verwelkomen de getalenteerde en ervaren ontwikkelaars waar we in het verleden al heel goed mee hebben samengewerkt, aan vele projecten. De opkomst van Bigben in het racegames-segment blijft een belangrijke strategische richting voor onze toekomstige groei," zegt Alain Falc, president-directeur en CEO van Bigben.

"We zijn trots om nu volledig deel uit te maken van de Bigben-groep waarvoor we al meer dan 10 jaar games hebben ontwikkeld. De langdurige samenwerking met Bigben, de stabiele en soepele relaties tussen de teams, onze specialisatie op het gebied van racegames met twee of vier wielen, en het gebruik van prestigieuze merknamen (WRC, Isle of Man TT, V-Rally, Test Drive Unlimited) leveren de Bigben-groep competitieve voordelen op die door onze integratie nog eens worden versterkt,” aldus Roman Vincent, oprichter en directeur van Kylotonn.

   


Totaal aantal stemmen: 0Let op: Dit bericht is al meer dan 'n half jaar oud, houd hier dus rekening mee bij het plaatsen van een reactie.

Vorige pagina |  Pagina's: 1 
Berichtgeving:

Vul hier commentaar in betreffende het nieuwsbericht.
Reageer beschaafd en met respect. Flamers, fanboys en spammers worden verbannen. Registreer je voor meer mogelijkheden.

Smilies:RandomRunnerKings

  Recente games
Downloadbare content


  Tussenstand member van de maand 01-2020
Laatste actieve gebruikers