Schakel over naar de mobile view
      

  
LVL
0
Gast (niet ingelogd)
Log-in   Registreer
Score: 0 punten
Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


 Reacties: 1   Stemmen: 584

Bigben begint vierde editie Bigben Week met aankondigingen

 15 mei. 2019
07:03
Tijdens Bigben Week, een groot, jaarlijks terugkerend evenement waarin het bedrijf zijn producten presenteert aan de pers en internationale partners, hield BIGBEN een persconferentie over de geschiedenis van het bedrijf als uitgever van videogames en de ambities voor de toekomst.

BIGBEN, DE LEIDENDE AA-UITGEVER BINNEN 3 TOT 5 JAAR
BIGBEN wil binnen drie tot vijf jaar de leidende AA-uitgever op de markt zijn, waarbij 2019 een belangrijk jaar wordt om dit doel te bereiken. BIGBEN heeft een robuuste strategie ontwikkeld die gebruikmaakt van zijn creativiteit, uitgebreide ervaring in de videogamebranche en een game-catalogus die is opgebouwd rondom vele unieke titels en genres. In 2018 is het bedrijf flink gegroeid door de aankoop van drie studio’s – Cyanide, EKO en KT Racing – die elk waardevolle expertise meebrengen om BIGBENs game-catalogus uit te breiden en aan de verwachtingen van steeds veeleisender gamers te voldoen.

EEN DIVERSE EN INNOVATIEVE LINE-UP
Dankzij de creativiteit van de ongeveer 250 ontwikkelaars binnen de BIGBEN-groep, wordt de game-catalogus steeds verder uitgebreid. Deze catalogus is nu gestructureerd rondom vier grote pijlers die spelers uiteenlopende ervaringen bieden: Racing, Sport, Simulation en Action & Adventure.

Racing
Het racing-segment komt in boekjaar 2019 op topsnelheid te liggen met de komst van WRC 8, het nieuwste deel in de iconische WRC-franchise. Maar er zullen ook twee andere, nieuwe titels verschijnen om racefans te plezieren. In de eerste, Overpass, moeten spelers met buggy’s en quads technisch uitdagende off-road-parkoersen zien te overwinnen. De tweede, FIA European Truck Racing Championship, biedt spelers een unieke simulatie-ervaring achter het stuur van een 5-tons racetruck.

Sport
BIGBEN voorziet sportfans met alternatieve ervaringen op het aanbod van de reuzen uit de industrie, inclusief sporten die eerder niet of nauwelijks als games aan bod kwamen. Dit jaar worden vier nieuwe sporten aan de catalogus toegevoegd: Spike Volleyball verscheen in februari 2019, terwijl Tour de France en Pro Cycling Manager door de aankoop van Cyanide aan de portfolio van BIGBEN werden toegevoegd. Ondertussen zorgt Rugby van EKO voor de terugkeer van een simulatie waar alle rugbyfans reikhalzend naar uitkijken, terwijl tennisfans in Tennis World Tour – Roland Garros Edition als Nadal op de legendarische gravelvelden van Parijs kunnen spelen.

Simulation
Met deze derde pijler wil BIGBEN spelers ongekende ervaringen bieden. Zo krijgt de hooggeprezen vissimulatie The Fisherman – Fishing Planet een premiumversie voor consoles en is Farmer’s Dynasty de perfecte combinatie van een boerderijsimulator en levenssimulator. Als laatste is Bee Simulator een goed voorbeeld van de originaliteit en veelzijdigheid van de catalogus: deze game biedt spelers de mogelijkheid om de wereld door de ogen van een bij te verkennen.

Action & Adventure
De Action & Adventure-categorie omvat enkele van de meest ambitieuze projecten die BIGBEN in 2019 uitbrengt. Warhammer: Chaosbane (EKO) is daarvan een goed voorbeeld. Deze game verschijnt op 4 juni en laat spelers tegen Chaos strijden in het wereldberoemde Warhammer Fantasy Battles-universum.
The Sinking Citywordt ontwikkeld door Frogwares en is geïnspireerd door het werk vanH.P. Lovecraft. In de game nemen spelers de rol aan van Charles Reed, een privédetective die naar Oakmont, Massachusetts komt om de oorzaak te achterhalen van een rampzalige, bovennatuurlijke overstroming. De RPG Paranoia: Happiness is Mandatory (Black Shamrock/Cyanide) is gebaseerd op de cult tabletop role-playing game Paranoia, met originele mechanics en maffe humor in een dystopische wereld. Daarnaast verschijnt dit jaar nog Werewolf: The Apocalypse – EarthBlood, over deze game wordt tijdens de E3 in juni meer bekendgemaakt.

KOMENDE PROJECTEN
Nadat de eerste stap in het World of Darkness-universum is gezet met Werewolf: The Apocalypse - Earthblood, zal de vruchtbare samenwerking tussen BIGBEN en Paradox worden voortgezet met een game onder de Vampire: The Masquerade-licentie. Deze game wordt ontwikkeld door Big Bad Wolf, makers van de episodische adventure-game The Council, en de studio wil hiermee een nieuw genre definiëren: de narrative RPG, geïnspireerd door de regels van tabletop RPG’s. De studio zal meer informatie over de game delen tijdens de Gamescom in augustus.
Cyanide maakt met plezier bekend dat het bedrijf een nieuwe samenwerking is aangegaan voor de derde editie van Blood Bowl, de iconische game van Games Workshop. Blood Bowl 3 zal in 2020 tegelijk verschijnen met de nieuwe papieren editie, die een nieuwe draai aan de formule geeft, met gloednieuwe regels. Meer informatie over Blood Bowl 3 wordt in de komende maanden bekendgemaakt.

   


Totaal aantal stemmen: 0Let op: Dit bericht is al meer dan 'n half jaar oud, houd hier dus rekening mee bij het plaatsen van een reactie.

Vorige pagina |  Pagina's: 1 
Berichtgeving:

Vul hier commentaar in betreffende het nieuwsbericht.
Reageer beschaafd en met respect. Flamers, fanboys en spammers worden verbannen. Registreer je voor meer mogelijkheden.

Smilies:RandomRunnerKings

  Recente games
Downloadbare content


  Tussenstand member van de maand 11-2019
Laatste actieve gebruikers