Schakel over naar de mobile view
      

  
LVL
0
Gast (niet ingelogd)
Log-in   Registreer
Score: 0 punten
Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


Ga jij in 2020 next-gen?InfoGa jij in 2020 next-gen?
- Ja, een Xbox scarlet
50%
- Ja, een PlayStation 5
11%
- Google Stadia voor mij!
5%
- Ik blijf bij Nintendo
16%
- Voorlopig niet
10%
- Anders...
8%
 Reacties: 1   Stemmen: 359

Evilgamerz bezoekt VR Escape Room Beyond Medusa's Gate

 18 mei. 2019
11:32
Enversed heeft deze week de tweede Assassin's Creed VR Escape Room in samenwerking met Ubisoft geopend. Beyond Medusa's Gate is te beleven op 3 locaties, namelijk in Utrecht, Breda en Eindhoven. Wij mochten als testpersonen en gelijk ook als pers een bezoek brengen aan deze VR-room in Eindhoven, en dat was zeker de moeite waard!

'Beyond Medusa's Gate' speelt zich af in het voormalige Griekenland uit Assassin's Creed Odyssey. Teams van twee of vier spelers hebben 60 minuten om hun weg uit een Ege´sche kustgrot te vinden. Daar ligt het legendarische schip van de Argonauten klaar om ze op te halen. Om de ontsnapping tot een succes te maken moeten de spelers zich een weg banen langs raadsels en andere obstakels, waarbij teamwork een must is. Bij aanvang kiezen deelnemers hun eigen avatar en passen deze aan met diverse Griekse accessoires.Uiteraard willen we niet te veel spoilen maar hebben we liever dat je het avontuur zelf beleeft, echter willen we je een korte indruk geven van onze impressie van de escape room. Het spel werkt in combinatie met HTC Vive, waarbij iedere speler, in ons geval 4 (maar 2 is ook mogelijk bijvoorbeeld) een HTC Vive headset op krijgt met 2 controllers. Met de controllers kun je transporteren naar de plek die je ingame aanwijst, waardoor je niet zelf fysiek hoeft te lopen. Kleine bewegingen of draaien zijn wel mogelijk, waardoor je toch enige bewegingsvrijheid zult hebben. Daarnaast kun je met de controllers ook bijvoorbeeld klimmen, pijl en boog schieten en objecten oppakken en weggooien. Ook praten met elkaar om samen te werken is gelukkig mogelijk. Je begint als individu in een donkere ruimte waar je uit moet zien te ontsnappen, waarna je vervolgens in een team van 2 of 4 moet samenwerken om tot het einde te komen. Je krijgt hiervoor 60 minuten, wat voor ons helaas net te weinig bleek te zijn. Echter was het een genot om de Escape Room te spelen. Je speelt in een piramide waarbij de ruimtes uitermate uitgestrekt in beeld gebracht werden. Daarnaast voel je ook echt hoogteverschillen, waarbij je mentaal flink voor de gek gehouden wordt. Wanneer je dan ook op het randje van een afgrond staat, voel je mentaal ook echt angst om nog een stapje extra te doen, en dat maakt het erg vet. De escape room draait vooral om platformen, maar in vergelijking met de eerste Assassin's Creed-room ook een stuk meer om puzzelen, en dat is zeker een goede toevoeging.

Daar waar de escape rooms al jaren als paddenstoelen uit de grond schieten, daar brengt deze VR escape room echt totaal iets anders. Na onze eerste VR-ervaring met het zombie schieten in Amsterdam, is dit toch een totaal ander avontuur dat je op zult doen. Het is weliswaar een Assassin's Creed-thema, maar het had net zo goed in het thema van Tomb Raider kunnen zijn, daar waar je niet echt een totale Assassin's Creed-vybe zult krijgen. Het is hoe dan ook een echte aanrader voor iedere liefhebber die eens wat anders wil doen dan simpelweg draaisloten vergrendelen! Wil jij dit avontuur ook beleven? Ga dan snel naar Enversed! Overigens kun je daar tevens nog vele andere vette VR-ervaringen op doen.


   


Totaal aantal stemmen: 0Vorige pagina |  Pagina's: 1 
Berichtgeving:

Vul hier commentaar in betreffende het nieuwsbericht.
Reageer beschaafd en met respect. Flamers, fanboys en spammers worden verbannen. Registreer je voor meer mogelijkheden.

Smilies:  Recente games
Downloadbare content


  Tussenstand member van de maand 09-2019
Laatste actieve gebruikers