Schakel over naar de mobile view
      

  
LVL
0
Gast (niet ingelogd)
Log-in   Registreer
Score: 0 punten
Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


 Reacties: 1   Stemmen: 336

Sony legt PS5-patent vast voor sharing DualShock controls

  9 dec. 2019
10:52
De ontwikkeling van de PlayStation 5 is in volle gang en dus duiken de patenten en geruchten in hoog tempo op. Zo zou Sony Japan bezig zijn met een methode waarmee het mogelijk zou zijn om samen met je vrienden één karakter te besturen met ieder z'n eigen DualShock-controller. Dat lezen we via de LetsGoDigital. In een patent kunnen we de mogelijkheden zien.

Zo wordt de mogelijkheid beschikbaar gesteld om de functionaliteit van de DualShock op te delen, ook wel split controller gameplay genoemd. De eerste gamer krijgt bv. de joysticks toegewezen en de tweede gamer mag zich concentreren op de bedieningsknoppen. De derde gamer mag bijvoorbeeld de triggers besturen. Dit zou onder andere voor schietspellen en vechtspellen leuke mogelijkheden bieden tot samenwerking. De hoofdspeler mag bepalen welke knoppen er verdeeld worden aan de maximaal 4 spelers per character.

Daarnaast zou er ook de mogelijkheid komen om te roteren. Zo zullen spelers een bepaalde tijd achter de knoppen zitten en worden ze door elkaar afgelost. Maar je kunt ook afwisselen door de ene speler te laten schieten, en de andere speler te laten platformen. Sony heeft de technologie zelf nog niet bevestigd, maar het patent wel aangekocht.


   


Totaal aantal stemmen: 0Vorige pagina |  Pagina's: 1 
Berichtgeving:

Vul hier commentaar in betreffende het nieuwsbericht.
Reageer beschaafd en met respect. Flamers, fanboys en spammers worden verbannen. Registreer je voor meer mogelijkheden.

Smilies:RandomRunnerKings

  Recente games
Downloadbare content


  Tussenstand member van de maand 04-2020
Laatste actieve gebruikers