Schakel over naar de mobile view
      

  
LVL
0
Gast (niet ingelogd)
Log-in   Registreer
Score: 0 punten
Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


 Reacties: 1   Stemmen: 143

Zero Latency VR bouw afgerond - Rotterdam heeft summum op VR-gebied

 13 jan. 2020
11:35
Zero Latency VR opent op 6 februari officieel de deuren met haar eerste Nederlandse vestiging. Na een ingrijpende verbouwing is de historische Kaya Motors-garage omgetoverd tot een hypermoderne arena van 200 vierkante meter, waarmee Rotterdam met recht een virtual reality-walhalla genoemd kan worden.

De Rotterdamse VR-hal is uniek in Nederland. Wereldwijd is het al de 42ste locatie van de virtual reality-pionier Zero Latency VR, met vestigingen van Las Vegas tot Hongkong. De Australische VR-gigant begon in 2015 in Brisbane en geldt nu als wereldleider op het gebied van epische, free-roam multiplayer virtual reality entertainment, met inmiddels meer dan 1 miljoen bezoekers.

Zero Latency VR biedt een sociale beleving: dit multiplayerspel speel je namelijk met 2 tot en met 8 personen tegelijkertijd. Omdat je elkaar ziet en met elkaar kan praten wordt het avontuur een gemeenschappelijke ervaring. Een virtual reality-ervaring die zijn gelijke niet kent: free-roam VR. Dat betekent dat je vrij kunt bewegen en rondlopen, in een gigantische hal van 200 vierkante meter. Een combinatie van échte en virtuele actie dus. De locatie is al even iconisch: de voormalige Kaya Motors-garage aan het Marconiplein (destijds het decor in de bioscoophit De Marathon) kreeg een high-tech update. Na een ingrijpende verbouwing mochten een aantal early birds vorige week de VR-attractie als eerste uittesten. Een mix van jong en oud, gamer en niet-gamer kregen hun VR-outfit aan. Samen betraden zij sprookjesachtige buitenaardse werelden, vochten tegen moordlustige robots de zwaartekrachtloze ruimte en overleefden een heuse zombie-apocalypse. De reacties waren laaiend enthousiast:

“Gaaf om even zombies te knallen. Super realistisch ook. Ik had zelfs een onderbuikgevoel in het liftje. Dit was echt top!” (Rutger en Melanie)
“Heel tof. Echt waanzinnig” (Martijn en Stephan, vader en zoon)
“Dit was heel tof! Twee spellen gespeeld, Zombie Survival en Singularity. Ik ga zeker nog een keer langskomen. Het is net echt. Cool!” (Dennis)
“Ontzettende leuke en interessante ervaring” (Tineke)

Vanaf 6 februari kan ook het grote publiek dit staaltje next level entertainment aan den lijve ondervinden. Er staan maar liefst vier VR-games op het menu: Zombie Survival, Singularity, Engineerium en het ultieme VR-spel Outbreak Origins. Het game-aanbod wordt frequent uitgebreid, vernieuwd en geupgraded.
Maarten Peelen en Vitas Kersbergen, de jonge Rotterdamse ondernemers die dit vernieuwende concept naar Nederland haalden: "Vergeet de escaperoom, de lasergame en bowlingbaan: deze virtual reality-ervaring is zo bijzonder, die wil je echt met je vrienden en collega's beleven."

   


Totaal aantal stemmen: 0
Vorige pagina |  Pagina's: 1 
Berichtgeving:

Vul hier commentaar in betreffende het nieuwsbericht.
Reageer beschaafd en met respect. Flamers, fanboys en spammers worden verbannen. Registreer je voor meer mogelijkheden.

Smilies:RandomRunnerKings

  Recente games
Downloadbare content


  Tussenstand member van de maand 01-2020
Laatste actieve gebruikers