Adam’s Venture Episode 2: Solomon’s Secret

thumbnail

Lang niet iedereen zal bekend zijn met deze titel of hier van opkijken. Adam’s Venture verscheen in 2009, maar mocht toch niet echt succesvol worden genoemd. Naast matige gameplay was deel 1 ook erg kort. Episode 1 had namelijk maar zo’n 2 á 3 uur aan gameplay, wat toch erg aan de schaarse kant is. Ontwikkelaar Vertigo Games hoopt met Adam´s Venture Episode 2 meer succes te mogen behalen. Voor diegene die niet bekend zijn met deze titel, Adam´s Venture is een adventure game die een verhaalt laat zien met Bijbelse gebeurtenissen. Naast een avontuurlijk verhaal, zal je ook tegen een aantal puzzels aanlopen. Of Episode 2 een langer verhaal zal hebben met uitdagendere puzzels moet nog blijken.

King Solomon

Adam’s Venture Episode 2: Solomon’s Secret speelt zich af in Jeruzalem, waar jij in de huid kruipt van Adam. Samen met Evelyn Appleby ga je opzoek naar een verloren schat ergens in de ruïnes van koning Solomon. Voordat de zoektocht beginnen kan zal je toch eerst moeten ontspannen uit de gevangenis. Evelyn en Adam zijn gevangen genomen door een aantal mensen van Clairvaux Corporation. Deze mensen zijn net als Adam en Evelyn opzoek naar Solomon’s geheim. Natuurlijk mogen zij de schat niet in handen krijgen en probeer je er alles aan te doen om dit te voorkomen.

Wanneer we beginnen met het spel moet je een manier zien te vinden om de celdeur te kunnen openen.
Na wat zoekwerk en de kamer te hebben geobserveerd kom je er achter dat de haarspeld van Evelyn prima als sleutel gebruikt kan worden om zo de celdeur te openen. Vanzelfsprekend gaat dit niet zomaar en wanneer deze deur open gaat ontstaat er alweer een ander probleem. Tijdens het ontsnappen breekt er een houten brug af, waardoor Adam en Evelyn gescheiden worden. De enige manier om weer bij elkaar te kunnen komen is door een andere deur te gaan. Natuurlijk is deze op slot en zal je een sleutel moeten opzoeken om de deur te kunnen openen. Al vrij snel is duidelijk waar de sleutel ligt en kan de ontspanning verder gaan.

Maar weinig variatie

Naarmate je verder komt in het spel valt het op dat je veel puzzels aan het oplossen bent. Deze puzzels zijn over het algemeen niet echt moeilijk, maar komen wel vaker terug. Het lijkt er op dat je veelal dezelfde soort puzzels aan het oplossen bent, echter is het iets lastiger gemaakt. Ontbrekende objecten of onderdelen zijn vaak snel te vinden, zonder hier ook maar al te veel moeite voor te hoeven doen. Het enige wat misschien leuk gedaan is, is om een slot proberen te kraken d.m.v. sleutels in een bepaalde volgorde te gebruiken. Echter zijn ook deze puzzels niet heel erg uitdagend, wat eigenlijk best jammer is, want als de puzzels meer variatie hadden en wat moeilijker waren, dan had dit best een leuk onderdeel kunnen zijn.

Opvallend aan Solomon’s secret is dat je helemaal geen gebruik maakt van je muis. In andere woorden, je gebruikt eigenlijk alleen maar je toetsenbord. Misschien denk je nu van, is dat niet ontzettend lastig spelen? Nou, met de pijltjes toetsen en een aantal actie knoppen valt dit best mee. De camera is hier op aangepast en dit speelt nog niet eens zo slecht. Het is tenminste weer eens iets anders en al spelende wijs pak je dit prima op. Afgezien van de controls is het spel grafisch toch matig. Voor het jongere publiek hoeft dit misschien niet als minpunt gezien te worden, maar veel vernieuwingen ten opzichte van deel één heeft dit spel niet. Wel heb je wat meer afwisselende locaties, zo zie je niet alleen maar de binnenkant van je cel, denk ook aan dorpjes in de woestijn, de ruïnes van Solomon en andere plaatsen in Jeruzalem. Elk spel heeft zo z’n schoonheidsfoutjes, maar ook in dit deel komt het regelmatig voor dat je gezelschap Evelyn ineens de afgrond in valt en vervolgens dood leuk weer achter je staat.
Naast matige graphics en hier en daar wat schoonheidsfoutjes is de voice acting ook maar matig. De personages komen eigenlijk steeds net wat te kort. Het ziet er niet lelijk uit, maar de manier waarop ze praten heeft het gewoon net niet.

Nog steeds net niet

Met Adam’s Venture Episode 2: Solomon’s Secret heeft Vertigo Games wederom een matig spel neergezet. Ze hebben wel geprobeerd wat meer uitdaging in Episode 2 te brengen, maar echt uitdagend mag het spel nog niet genoemd worden. Met een gameplay van een dergelijke 4 uur is dit wederom maar weer een kort spel. Adam’s Venture Episode2 is te koop voor een prijs van € 19,99, wat naar mijn idee toch best hoog is gezien de korte gameplay. Mocht dit spel toch interesse bij je hebben opgewekt, probeer dan deel 1, welke te koop is voor een prijs van € 9,99.

Het is te hopen dat Vertigo Games in de toekomst wat meer aandacht besteedt aan de gameplay en meer variatie in het spel zal brengen. Het lijkt er op dat Episode 2 te snel is uitgebracht, want het had toch best leuke aspecten, welke toch niet goed uitgewerkt zijn.


Genre: Adventure | Release: 24-04-2011 | Uitgever: Iceberg Interactive | Ontwikkelaar: Vertigo Games
Graphics: 5.0 | Geluid: 6.0 | Gameplay: 5.3 | Besturing: 6.5 | Replay: 3.0
5.1
+ Puzzels, al waren ze wel kort
+ Besturing
+
- Eentonige gameplay
- Voice acting
- Matige graphics

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven