Black Clover: Quartet Knights

thumbnail

Mist magie

Shonen anime, je loopt ermee weg of je loopt eromheen. In Japan is het één van de populairste vormen van anime. Niet vreemd dat er van praktisch iedere serie een game wordt gemaakt door een Japanse ontwikkelaar. Sommige van deze games zijn redelijk tot goed geslaagd. Anderen behoren tot de categorie “alleen voor de echte fans.” Black Clover: Quartet Knights behoort tot deze laatstgenoemde categorie.

De anime zelf hoef je in principe niet gezien te hebben om het verhaal in de game te snappen. Het verhaal staat volledig los van de anime en is apart geschreven voor de game. Ongetwijfeld zodat mensen die de anime niet hebben gezien het ook kunnen volgen. Ergens is dit gelukt, maar het hangt allemaal zo losjes aan elkaar dat het meer lijkt op een serie aan elkaar gebreide conflicten dan een samenhangend verhaal met een begin en einde. Het is verschrikkelijk voorspelbaar en tegelijkertijd ongelooflijk onduidelijk. Er zijn personages die van het ene op het andere moment plots op een totaal andere locatie zijn en daarna weer lijken te verdwijnen. Magie is in de wereld van Black Clover prominent aanwezig dus we dienen het waarschijnlijk met een flinke zoutpot te nemen. De campagne is tevens niet veel langer dan een standaard animefilm. Na een kleine twee uur ben je er wel doorheen. Je kan missies weliswaar met andere personages spelen, maar dat verandert niets aan de uitkomst. De verhaalmodus is ongetwijfeld een extraatje om als introductie te dienen voor de multiplayer, want daar draait de game vooral om.

Online gevechten met bots

De online-modus is opgedeeld in de meest standaard modi die men maar kon verzinnen. Een modus gebaseerd op gebiedscontrole, één waarbij je een object naar de basis van het andere team moet begeleiden (denk aan Overwatch) en een soort capturetheflag. Beide teams bestaan uit vier personages met een bepaalde rol. Zo zijn er personages met gigantische zwaarden voor gevechten op korte afstand, personages met magie voor de lange afstand, personages met helende magie en personages met ondersteunende magie zoals beschermende schilden. Ondanks deze rollen valt er helaas weinig aan de gameplay op te merken. Alle personages hebben een standaard aanval die of voor de korte of lange afstand is en een aantal speciale aanvallen. Wat gevoel betreft zit er echter helemaal geen verschil tussen de rollen. Uiteindelijk komt het erop neer dat je de standaard aanvalsknop ingedrukt houdt met her en der een speciale area of attack aanval. Enkel de helende personages voelen iets anders, omdat deze redelijk fragiel zijn en vooral op de achtergrond van de gevechten dienen te functioneren.
Net zoals de meest online multiplayer games is een gebalanceerd team uitermate belangrijk om succesvol te zijn. Het is echter bijna onmogelijk om een team volledig bij elkaar te krijgen. Op vrijwel ieder tijdstip lijken er niet genoeg spelers online te zijn om dit voor elkaar te krijgen. De lege slots worden dan opgevuld met bots die als een dwaas rondrennen of die de precisie hebben van Hawk-eye uit The Avengers. Vechten tegen deze bots is dus nooit leuk en wekt vooral frustratie op.
Afijn, als je een volledige lobby hebt gevonden krijg je uiteindelijk een gevecht dat behoorlijk hectisch uit kan pakken vooral als je een gebalanceerd team hebt. Het is dan ook sterk afhankelijk van je team hoeveel plezier je zult halen uit de online modus. Als je alleen personages hebt voor de korte afstand, maak je bijvoorbeeld geen enkele kans. Je kan eventueel vrienden uitnodigen en afstemmen wie welke rollen neemt, maar deze functionaliteit werkt momenteel helemaal niet en gooit je direct als een rotte appel uit de lobby gepaard met een nare error. Het is dus vrij onmogelijk om gezamenlijk als team online te gaan.

Uiteindelijk is deze game alleen voor de echte fans als leukigheid. De tussenfilmpjes zijn net zoals de anime en de graphics leggen sterk de nadruk om er ook zo uit te zijn. Als het werkt dan ziet het er prima uit. De gameplay is echter zo verschrikkelijk standaard en de online modus werkt zo ongeveer alleen als alle planeten op een lijn staan. Voor de fans valt er ergens nog wel plezier uit te halen. Ben je echter niet bekend met de anime dan kan je deze game beter laten liggen.


Genre: Actie | Release: 24-09-2018 | Uitgever: Bandai Namco | Ontwikkelaar: ILINX, Inc.
Graphics: 7.2 | Geluid: 6.0 | Gameplay: 3.0 | Besturing: 3.8 | Replay: 4.0
4.5
+ Origineel verhaal
+
+
- Online modus maar half af
- Gameplay is erg zwak
- Praktisch geen singleplayer content

Reageer op dit artikel

Je kunt ook rechtsboven inloggen om te reageren met je profiel.
avatar

Naar boven