Call of Juarez: The Cartel

thumbnail

Western games zijn misschien niet de populairste games, maar we mogen dit soort titels toch zeker niet vergeten. Eén van de leiders in het western genre is toch wel Call of Juarez, maar is nog steeds niet populair genoeg. En toen verscheen Red Dead Redemption, weliswaar een concurrent van de Call of Juarez reeks, maar deze heeft het toch erg goed gedaan. Sterker nog, Red Dead Redemption mag zich op dit moment wel leider noemen in het genre. Dit betekent niet dat Ubisoft het er maar bij neer moet leggen en dat zijn ze ook zeker niet van plan, want met de komst van Call of Juarez proberen ze nieuw leven in het genre te blazen.

Western meets modern time.

Wie zegt dat cowboys alleen in de 19e eeuw bestonden? Niks is daar van waar, want in Call of Juarez The Cartel spelen we gewoon in de moderne tijd. Dus niet alleen kale en uitgestrekte landschappen, nee ook gewoon dikke nachtclubs en grote steden. Ook de personages gaan met de tijd mee, wat inhoudt dat de wilde western bandieten zijn vervangen voor gewelddadige gangsters en andere criminelen. Tot zover klinkt het allemaal nog wel leuk, maar weet het verhaal van The Cartel ons ook te overtuigen?

Gezien de titel zal Call of Juarez The Cartel ongetwijfeld iets met drugs te maken hebben, maar wat weten we verder? Om maar meteen met de deur in huis te vallen gaat het in dit deel over een grote aanslag op een Amerikaans overheidsgebouw. Het schijnt zo te zijn dat er een bom tot ontploffing is gebracht en een mogelijke drugskartel (vandaar de titel The Cartel) hier verantwoordelijk voor is. Je kunt wel raden dat dit noot in goede aarde valt en er een strijd uitbarst tegen deze drugskartel. In de games anno nu speel je niet meer alleen maar speel je samen met andere teamleden of personages die je helpen. Sterker nog, voordat je aan het verhaal gaat beginnen zal je moeten kiezen met welk personage jij het spel uit gaat spelen. Je krijgt de keuze uit een drietal agenten die elk verantwoordelijk zijn voor een bepaalde staat in Amerika.Het is de bedoeling dat jullie samen er achter proberen te komen wie verantwoordelijk is voor de bomontploffing. Al met al een aardig verhaal, maar misschien nog niet spectaculair genoeg om jou te overtuigen.

Drie personages

Zoals al beschreven krijg je dus de keuze uit een drietal personages waarmee jij het spel gaat uitspelen. De overige 2 agenten zullen je het hele spel bijstaan, sterk nog het kan zelfs zo zijn dat je tijdens het gamen een uitnodiging krijgt dat er iemand met jou het spel wil delen om in co-op het spel te spelen. En zeg nou zelf, hoe tof is dat? Dit houdt in dat je met maximaal 2 andere vrienden het spel kunt gaan spelen. En wat is er toffer dan met z’n 3-en keiharde achtervolgingen te beleven, waarbij ieder zo z’n plek kent. De een achter het stuur, de ander geeft dekking vanuit je rug en tot slot iemand die geladen met een shotgun op de drugscriminelen schiet. Kortom, we mogen flink wat actie verwachten. Natuurlijk kun je je ook prima alleen vermaken in Call of Juarez, sterker nog wanneer je het spel uitgespeeld hebt en je wel benieuwd bent hoe dat andere personage nou precies speelt kun je opnieuw aan het verhaal beginnen. Je zal zien dat de missies ook wat anders zijn, al hoewel dit natuurlijk wel beperkt zal blijven.

Als we dit zo allemaal lezen dan klinkt dit toch best leuk, het is alleen de vraag of Techland met Call of Juarez The Cartel een succes mag behalen. De eerste indruk is in ieder geval erg goed en de screenshots zien er veelbelovend uit. Niets is mooier om cowboy the gaan spelen in de moderne tijd. Of The Cartel Red Dead Redemption van de troon weet te slaan moet natuurlijk nog blijken. Het spel zal 19 juli verschijnen voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3.


Genre: First-person shooter | Release: 02-07-2011 | Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Techland
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven