Dev: CPU maakt het verschil in volgende generatie, niet de SSD

thumbnail

Scorn director Ljubomir Peklar zegt dat de solid state drive niet de grootste vooruitgang is de volgende generatie, maar dat de centrale processor het verschil maakt. Voor hun is dit de game-changer voor next-gen hardware, zo lezen we via de VG247. Ebb Studios, dat werkt aan Scorn, werkt momenteel  aan enkele games voor de Xbox Series X.

We hadden normaal gesproken niet gepland om Scorn naar de huidige generatie te brengen want we willen dat onze games draaien op 60 frames per seconde. Dat zou onmogelijk zijn op deze generatie zonder ook offers daarvoor te doen, en dat doen we liever niet. Next-gen draait om soepelheid, reactiesnelheid en het niet doen van offers. Het probleem is wel dat je games lastiger gaat verkopen met video’s en screenshots. Iedereen heeft het over de SSD, ja, het is een belangrijk ding, en ze helpen met de laadtijden en verwerken van assets. Maar het grootste probleem nu is de CPU van de consoles. Dat is waar het grootste verschil gemaakt zal worden.

guest
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kont

Goh, de PlayStation devs zeggen dat de SSD top is en t verschil maakt en de Xbox devs zeggen t over de cpu die sneller is van de Xbox. Lijkt wel marketing praat van beide kanten


Naar boven