E3 2016 – Batman VR, Final Fantasy, Ghost Recon en LEGO

thumbnail

Batman VR

Op de tweede dag (zie ook enkele foto’s verder in dit artikel) van de E3 stond Warner Bros als eerste op de agenda. Eén van de verrassingen was de nieuwe Batman game op de PlayStation VR. Wij hadden een hands-on met de game en konden twee secties spelen. Het spel is gemaakt met de gedachte om het zowel zittend als staand te spelen. We mochten gaan staan, de PS VR op, headset op en twee Move controllers in de handen en we konden beginnen. Als eerste werd een introductie van Batman gegeven. Je zit achter je piano met Alfred te praten. Je opent de piano en na een paar toetsen gespeeld te hebben gaat de vloer open en ga je de Batcave in, de transformatie kan beginnen. Je kleedt je aan als Batman en het kind in me kwam weer naar boven, zeker wanneer je het masker opzet en je kijkt naar beneden en ziet je Batbelt met wapens hangen. Op zo’n moment heb je echt het gevoel dat VR een grootte meerwaarde heeft. DAMN!. Daarna gingen we de wereld in. Deze Batman speelt zich af in hetzelfde universum als de trilogie maar is toch niet vergelijkbaar. Doordat je statisch bent door de vr is de game een detective game geworden. In de scene die we speelden moet je door middel van je gadgets nagaan hoe zaken zich afgespeeld hebben en oplossen. We kregen te horen dat naast deze twee secties de game nog een aantal meerdere scenes bevat en wel een aantal uur aan gameplay, vooral als je easter eggs gaat zoeken. Een middagje kan het je dus zeker wel zoet houden. Grafisch zag de game er prima uit. Beter dan verwacht en dit is één van de beste vr games die we tot nu toe hebben gezien voor de PS VR. De nieuwe Batman VR is verkrijgbaar vanaf de launch van de PlayStation VR headset in oktober.

Steep

Een game die dit jaar aangekondigd werd door Ubisoft was Steep; Een open-wereld wintersportgame. Je kunt skieën, snowboarden, paragliden en met de parachute aan de gang. De hands-on begon op de top van de berg, we pakten de paragliders en gleden van de berg af, parachute openen, veilig landen en de weg vervolgen op snowboard. Het is een grote open wereld, dus je kunt alle kanten op. Wil je gewoon vrij bewegen of racen, beide geen probleem. Je kunt ook snel naar het overzicht van de berg en even de race uitkiezen of plek waar je wilt zijn. Racen kan door de lucht of in de sneeuw. Er kan ook gestunt worden maar het is geen SSX waar je halsbrekende toeren uithaalt, daar heeft de game te veel realisme voor en een dubbele backflip resulteert vaak in een pijnlijke landing. Om het allemaal onder de knie te krijgen kost ook wel wat tijd, vooral wanneer gebruik gemaakt wordt van de gopro camera stand. Dan cross je de berg af in first person mode wat het een stuk lastiger maakt. De game staat gepland voor december voor de wintersportliefhebbers.

Ghost Recon Wildlands

Ghost Recon Wildlands was één van de grootste verrassingen op de E3 van vorig jaar die flink indrukt maakte bij de Ubisoft presentatie. Nu een jaar later was hij speelbaar op de beursvloer. Om met de deur in huis te vallen, wat is deze game enorm. Bolivia is nagemaakt en het is een immens grote game geworden. Het nut van het team is enorm en dit is een heerlijke vier player co-op game geworden. De gameplay van het schieten is zoals je kunt verwachten van Ubisoft, geweldig, en de grote map zorgt ervoor dat je helemaal je eigen plan kunt trekken en de objectives halen op je eigen manier. Waar we onder de indruk waren geraakt van de grootsheid van de spelwereld was dit niet van de graphics. Waar we vorig jaar met de E3 presentatie waren verwend met oogstrelende graphics, viel de demo die op de beursvloer te zien was een beetje tegen. Een game om in de gaten te houden maar wel met een kritische noot.

Final Fantasy XV / Final Fantasy XII remaster

Op de stand van Square-Enix was de aandacht gevestigd op Final Fantasy XV die in september uit moet komen. Speciaal voor de E3 was er een demo opgezet voor een gevecht met een enorme titaan. De game ziet er erg goed uit en speelt lekker snel. Voor de doorgewinterde fans van Final Fantasy zal het helemaal loslaten van turn based gameplay godslastering zijn maar het heeft zijn voordelen. De snelle pace en gevechten zorgen er soms wel voor dat alles wat chaotisch over kan komen vooral wanneer er tegen grotere groepen gevochten wordt. De titaan die verslagen moest worden was geen tactisch hoogstandje dus de vraag blijft hoeveel diepgang er is in de gevechten en hoe goed het verhaal is maar dat zal in september beantwoord worden.

Voor diegene die XV niks vinden en terug willen naar de oude games was er ook een verrassing, een hd remaster van XII. In hoeverre remasters gaan is deze uitstekend, je zou niet zeggen dat deze game uit 2006 komt. De game ziet er prachtig uit en het gevechtssysteem is één van de bestgewaardeerde uit de reeks met een combinatie van turn based vechten en mobiliteit. De game bevat nu ook een fast forward knop en je kunt snel door de game heenlopen. Hoewel er tegenwoordig van elke game een remake komt lijkt dit samen met Call of Duty Modern Warfare toch een signaal te geven dat remakes die echt goede meerwaarde bieden ook mogelijk zijn. Een game die zeker de moeite waard is als je deze nog niet hebt gespeeld of voor diegene die Final Fantasy een warm hart toedragen en deze nog eens willen spelen.

Lego Dimensions

Lego Dimensions is een action-adventure game gebaseerd op de bouwblokken van LEGO. Dit spel was gereleased in september 2015. Zij volgen het Skylanders principe waarbij je fysieke poppetjes op een portal plaatst en dan worden ze gedigitaliseerd zodat ze speelbaar zijn in de game. De nieuwe updates die Lego Dimensions brengt zijn nieuwe teams in de vorm van poppetjes die je kan aanschaffen. Wanneer er een nieuw poppetje wordt aangeschaft, krijg je er automatisch wat extra content bij die te maken heeft met het poppetje. Tentoongesteld waren o.a. Harry Potter, Adventure Time en nog veelmeer. Wat we in de demo hebben gespeeld is een competitieve multiplayer. Dit is nieuw voor Lego Dimensions. We hebben een capture de flag spelmodus gedaan. Daarbij wordt er ten alle tijden gespeeld met vier spelers. Als niet aan de vier spelers voldaan kan worden, zullen de resterende spelers door de AI bespeeld worden. Door verschillende power-ups te pakken en je tegenstanders aan te vallen, kan je proberen de vlag van je tegenstander te pakken en naar je thuisbasis te brengen om zo punten te scoren. De nieuwe poppetjes zijn verkrijgbaar vanaf 27 september 2016. Voor de echte LEGO fans zal dit ongetwijfeld een must-have worden!

Injustice 2

Injustice 2 is een fighting game die zich afspeelt in het DC universum. De gameplay leunt heel erg op de nieuwe Mortal Kombat reeks. Niet erg raar want NetherRealm Studios is ook verantwoordelijk voor die reeks. Tevens is Ed Boon, de bedenker van de originele Mortal Kombat, de regisseur van NetherRealm Studios. Het verhaal haakt in op het eerste deel. Superman is een dictator geworden nadat de Joker hem heeft bedrogen en daardoor Lois Lane dood is en Metropolis in puin ligt. Batman trommelt de Justice League samen om Superman z’n regime te stoppen. Grafisch ziet het spel er goed uit en animaties zijn goed weergegeven. Er is een balk onderaan het scherm te zien per speler die opvult naarmate het gevecht vordert. Dan kan je een ultieme special attack toepassen die heel erg veel damage doet. Die aanvallen zijn prachtig om te zien omdat het een filmpje laat zien die de specialiteiten van het character perfect weergeven. Batman maakt bijvoorbeeld gebruik van zijn grappling hook en the Bat (zijn vliegtuig) om zijn tegenstander aan flarden te schieten. In Injustice 2 zijn er ook nieuwe characters aangekondigd zoals Supergirl, Atrocitus en Gorilla Grodd.
Injustice 2 wordt verwacht in 2017.


Genre: E3 | Release: 16-06-2016 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

Reageer op dit artikel

Je kunt ook rechtsboven inloggen om te reageren met je profiel.
avatar

Naar boven