GamesCom 2014 – The Division, Settlers, Middle-earth en NBA2K15

thumbnail

Tom Clancy’s The Division

Ubisoft komt met een nieuwe titel uit de Tom Clancy reeks genaamd: Tom Clancy’s The Division. The Division is een RPG Shooter die zich afspeelt in een apocalyptisch New York waar het leven bijna niet meer mogelijk is na een uitbraak van een dodelijk virus. Je neemt de rol aan van een agent die voor de organisatie ‘The Division’ werkt en gaat samen met mede agenten de stad weer leefbaar maken. De stad is ingedeeld in verschillende gebieden die je samen met je mede agenten moet heroveren. De gebieden zijn gegradeerd met drie statistieken: de huidige veiligheid, mate van besmetting en huidige moraal. Door het gebied te heroveren wordt de veiligheid en moraal van dat gebied verhoogd, maar om een gebied te veroveren heb je de juiste uitrusting nodig waarmee je bestendig bent tegen de besmetting van dat gebied.

Door het RPG element in het spel, heb je een groot aantal skills tot je beschikking wat je de mogelijkheid biedt situaties op verschillende manieren aan te pakken. Zo kun je een automatische turret plaatsen om je vijanden onder druk te zetten, gevolgd door een flashbang te gooien om hen te verblinden en hun flanken gebruiken om ze uiteindelijk uit te schakelen. Tevens kun je je skills aanpassen om op deze manier een situatie nog beter aan te pakken, elke situatie is immers weer anders.

Een nieuw element dat in het spel naar voren komt, is het gebruik van de companion app. Deze app kan je, wat tot nu toe nog bekend is, installeren op een Microsoft Surface tablet. Dit biedt de mogelijkheid om een extra speler toe te voegen in het spel die een vliegende droid bestuurt. Deze droid heeft de mogelijkheid elke situatie te veranderen door vijanden te lokaliseren, hen te verstijven en zelfs je teamgenoten te genezen. Dit kan ervoor zorgen dat een onmogelijke missie ineens omslaat in een beheersbare situatie waardoor de missie zonder problemen is te halen.

Het is een grote open wereld waarin je moet zoeken naar buit welke je kunt verkrijgen door vijanden af te maken of het doorzoeken van huizen, diverse gear kunt verkrijgen, en kunt samenwerken met je vrienden om de stad New York weer veilig en leefbaar te maken. Tevens kun je een eigen basis oprichten in de stad die je kan aanpassen en waar je je kan terugtrekken om daarna weer fris aan een nieuwe missie te beginnen. Het spel is nog verre van af, maar als alles af is zoals de ontwikkelaars wensen, kan dit zeker één van de grootste titels worden op de next gen. Het spel komt uit voor de PS4, Xbox One en PC.

The Settlers: Kingdoms of Anteria

Blue Bite is bezig met hun nieuwe game genaamd: The Settlers: Kingdoms of Anteria. Het spel is ontworpen met een vernieuwde blik op de voorgaande delen van The Settlers. In The Settlers: Kingdoms of Anteria word jij door de koning van Anteria gevraagd om een gebied te gaan koloniseren dat moet uitgroeien tot een welvarende stad. Zoals in de voorgaande delen van The Settlers moet je grondstoffen als hout en steen vergaren voor het bouwen en zijn er speciale gebouwen die deze grondstoffen weer verder raffineren tot nieuwe grondstoffen. Zo moet je proberen om efficiënt de productie van diverse grondstoffen te laten verlopen zodat je stad snel kan groeien.
In de wereld van The Settlers: Kingdoms of Anteria ben jij niet de enige die door de koning wordt gevraagd om een gebied te koloniseren. Je neemt het namelijk op tegen andere spelers in een grootse online community. Elk gebied heeft zo z’n eigen unieke grondstoffen die een ander gebied niet heeft. Om aan een grondstof te komen dat je eigen gebied niet kan produceren, moet je grondstoffen uitwisselen met medespelers en zo je stad vergroten.

Een nieuw element dat aan dit Settlers deel is toegevoegd, zijn de zeven helden. De zeven helden hebben ieder hun eigen unieke wapens en skills. Deze helden kunnen je stad verbeteren door hen aan te stellen aan een gebouw om de productie te verbeteren of door hen op pad te sturen in een nieuw avontuur. Als je helden op avontuur gaan, kun je je vrienden uitnodigen je helden bij te staan en samen dit avontuur aan te gaan. Dit biedt de mogelijkheid op een hoger slagingspercentage en een betere buit. Als het avontuur voorbij is en je helden erin geslaagd zijn een gebied te verslaan, kan de buit worden gebruikt om je stad te verbeteren. Door succesvolle avonturen kan je stad nog sneller groeien en welvarender worden.

Het spel komt uit op de PC. Ben je benieuwd naar het spel, dan kun je inschrijven voor de gesloten beta van The Settlers: Kingdoms of Anteriadie op 16 september van start gaat via de officiële site.

Middle-earth: Shadow of Mordor

Na het betreden van de behind closed doors-sessie van Middle-earth: Shadow of Mordor bij Warner Bros. Games, heb ik een korte inleiding gekregen van het spel. Middle-earth: Shadow of Mordor is een actie adventure RPG waarin je de rol neemt van Talion, een moedige boogschutter die tijdens de nacht dat Sauron en zijn troepen terug keren uit Mordor zijn familie voor zijn ogen vermoord ziet worden voordat zijn eigen leven afgepakt wordt. Door de geest van wraak wordt hij herrezen met Wraith krachten. Vanaf dat moment reist hij af naar Mordor en zweert iedereen die hem in zijn verleden heeft pijn gedaan te vernietigen. Tijdens het vorderen van zijn reis voor zijn persoonlijke vendetta, ontrafelt Talion de waarheid achter de geest van wraak, leert hij de afkomst van the Rings of Power kennen en wordt hij uiteindelijk geconfronteerd met zijn echte nemesis.
In Middle-earth: Shadow of Mordor zijn de vijanden die de speler tegenkomt allemaal unieke individuen, met ieder hun eigen persoonlijkheid, sterktes en zwaktes. Door het Nemesis Systeem, heb je de mogelijkheid om je invloed uit te oefenen bij elk karakter dat je tegen komt. Hierdoor worden er persoonlijke aartsvijanden gevormd die zich aanpassen op de speler en in elke gameplay sessie weer anders zijn. Dit kan er ook toe leiden dat wanneer de speler wordt gedood door een vijand, deze vijand wordt gepromoveerd tot Captain en hoger in rank komt. De RPG elementen komen ook sterk in het spel voor. Je krijgt de mogelijkheid om je Wraith krachten uit te breiden en te verbeteren. Eén van deze krachten is de Domination kracht. Dit biedt de speler de mogelijkheid om een vijand te domineren waardoor je informatie kan verkrijgen over de Captains en Warlords in het spel. Tevens zal een vijand dat jij domineert, voor jou gaan vechten waarbij je een orc Captain kan laten infiltreren om onrust te creëren binnen de kringen van je vijanden. De spelers hebben de mogelijkheid hun eigen gevechten, vijanden en beloningen te creëren in de dynamische wereld dat alle keuzes van de speler onthoud en zich hierop aanpast om een unieke ervaring te bieden aan elke speler. Het spel komt 30 september uit voor de Xbox One, Xbox 360, PS3, PS4 en PC.

NBA2K15

2K Games komt op 7 oktober met NBA2K15 waarin NBA most valuable speler Kevin Durant de hoofdrol neemt. NBA2K15 biedt de speler weer diverse modes zoals de 1-vs-1 en My Career. Zo is er nu ook een nieuwe mode genaamd My League. Deze mode is vergelijkbaar met de NBA2K14 Association waarin de speler nu de vrijheid krijgen om een eigen league te beginnen. Daarnaast is het schiet systeem ook aangepast. Alle muziek tracks in het spel zijn geregisseerd door Pharrel Williams om een nog betere beleving te krijgen in het spel. Het schiet systeem heeft ook grote stappen gemaakt. Het systeem is niet alleen meer gebaseerd op hoe goed je kan schieten of hoe goed een speler is. 2K heeft hierin een geluksfactor toegevoegd waardoor een perfect getimed schot de kans heeft naast te gaan en vice versa. Als het moraal van een speler hoger is zal dit ook invloed hebben op het scoren van een schot. De bewegingen zijn nu nog realistischer, wat bij elkaar ervoor zorgt dat de snelheid in het spel nog soepeler verloopt. Ook zijn de basketbalspelers nu nog realistischer om de speler het gevoel te geven dat zij een echte Kevin Durant of LeBron James besturen. Zo heeft een basketbalspeler een grotere kans om geblesseerd te raken aan zijn knie of ander lichaamsdeel, als zij hier al eerder aan waren geblesseerd. Kortom, NBA2K15 is nu nog realistischer dan ooit waarbij de speler nu nog meer controle heeft over de diverse zaken die meespelen op het gebied van basketbal.


Genre: GamesCom | Release: 28-08-2014 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

Reageer op dit artikel

Je kunt ook rechtsboven inloggen om te reageren met je profiel.
avatar

Naar boven