GamesCom 2017 – Naruto, Mario en de SNES Mini

thumbnail

Naruto to Boruto Shinobi Strikers

Naruto to Boruto Shinobi Striker is een 4 vs 4 online fighting multiplayer game.
Het spel speelt zich af in de anime wereld van NarutoShippuden en een klein beetje van Boruto aangezien de anime van Naruto is afgelopen. Dit is ook de reden waarom makers Soleil Ltd. geen vervolg maakten op de Storm series die best populair waren. Zo zijn er de bekende characters te bespelen als Naruto, Hinata, Sakura en Sasuke. Wat ze hebben laten zien op de GamesCom is dat er drie verschillende speelstijlen zijn, offensive, defensive en healing. Het grootste aspect wat benadrukt werd tijdens de presentatie was dat je een volledig aanpasbaar character hebt met een skill die je helemaal naar je eigen wens kan zetten. Zo kan een character de load-out van elke klasse hebben maar er een tegelijkertijd gebruiken. Elke keer wanneer je dood gaat in een gevecht, kan je switchen van klasse mocht je dat willen.. Grafisch gezien is het spel cellshaded zodat het de anime trouw blijft.. De gameplay voelt snel en vertrouwd en dit is een spel waarbij tactiek voorop staat. Er bestaat wel een PvE mogelijkheid maar de maker benadrukte toch wel dat dit bedoeld is om te oefenen. Je moet echt online met z’n 4en spelen en kan geen spelers vervangen door bots. Het spel komt uit voor de PS4/Xbox One/PC.

Mario Odyssey en SNES Mini

Aangekomen bij Nintendo, werd ik begroet door een blauw met rode Nintendo Switch waar Super Mario Odyssey op mij aan het wachten was. Ik kreeg weer de kans om in de nieuwste schoenen te kruipen van misschien wel de meest herkenbare Italiaanse loodgieter in de geschiedenis van gaming. De naam Odyssey is de naam van zijn schip waar Mario nu zijn avonturen mee beleeft. Ik heb twee werelden kunnen spelen; Een zandwereld en een metropool. Ik moet toegeven dat ik de metropool een merkwaardige keuze vind omdat Nintendo er een realistischere sfeer aan probeert te geven. Dit vond ik opvallend omdat alle Mario spellen wel een hele specifieke stijl hebben en dit vond ik er niet echt bij passen. Er bestond interactie met NPC’s die je sidequests geven om vervolgens dingen te laten zoeken. Omdat je dus taken moet doen, vond ik het merkwaardig dat er geen lijst was om je quests te zien waardoor ik niet echt meer weet wat ik uiteindelijk moest doen. De zandwereld is een traditionelere wereld zoals we gewend zijn van de Mario spellen. Leuke toevoeging is dat er momenten zijn wanneer je weer de 8bit 2D Mario aan het spelen bent om van punt A naar punt B te komen. Zoals elk ander 3D Mario spel, heeft Mario een speciale vaardigheid en in Odyssey is het in de vorm van Cappy. Cappy is een pet die Mario opheeft en hij heeft de mogelijkheid om vijanden en voorwerpen over te nemen en hun krachten te gebruiken. Tevens kan Cappy ook als wapen gebruikt worden om vijanden mee te verslaan. Super Mario Odyssey komt uit op 27 oktober 2017.

Als afsluiter mochten we met de SNES mini spelen. Dit is een kleine variant van de console uit de begin jaren 90 die de iconische spellen bracht als Super Mario Kart, Street Fighter 2 en Donkey Kong Country. Het systeem komt met 21 spellen voor geïnstalleerd erop en met twee controllers erbij. Eén van de spellen die wel noemenswaardig is, is Starfox 2. Starfox 2 is nooit uitgekomen en maakt zijn debuut op de SNES mini. De controllers voelen aan als het origineel en de kabels zijn nu lang genoeg om wat meer afstand te houden van de SNES mini in vergelijking met de NES mini maar zijn relatief nog steeds kort voor wat we tegenwoordig gewend zijn. De SNES mini komt uit 29 september 2017.


Genre: GamesCom | Release: 30-08-2017 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven