GamesCom 2018 – Alle games van Bandai Namco

thumbnail

Bij Bandai Namco werden we uitgenodigd om een heel scala aan games te bekijken en wat hands-on tijd mee te krijgen. We werden getrakteerd op een uur lange keynote sessie met daarin een zestal games. Na deze enorme presentatie van de ontwikkelaars die aan de games werkten was het tijd om aan de slag te gaan met al deze games.

Als eerste werd Jump Force besproken, een cross-over anime game waarin de grootste vechtersbazen uit anime series als Dragon Ball, One Piece en Naruto het gaan opnemen tegen elkaar. Op de Gamescom werden 6 nieuwe karakters toegevoegd aan de line up, Vegeta uit DBZ, Sanji, Sabo en Blackbeard uit One Piece, en uit Hunter X Hunter werden Gon en Hisuka toegevoegd. De game komt pas uit in 2019 maar liet al een volwassen vechtspel zien wat vergevorderd is. Grafisch zag het er allemaal puik uit en de balans tussen de krachten van de verschillende karakters was op dat moment prima.

Daarna konden we aan de slag met nog meer anime, namelijk One Piece: World Seeker. Een game die draait op Luffy, het hoofdpersonage uit de One Piece anime. Zoals de titel al doet vermoeden is dit een open wereld in het universum van de anime waarin je als Luffy je weg doorheen baant. Van het verhaal was nog niet heel veel van bekend, de focus lag initieel op de wereld zelf en de actie. Het is een action-adventure game waar je in de derde persoon met Luffy speelt, al zijn bekende aanvallen uit de anime zijn vertegenwoordigd, additioneel zijn er ook een aantal stealth elementen toegevoegd. Het is een open wereld dus er waren genoeg dingen om te verzamelen, de wereld zelf voelde nog wel wat leeg. De actie voelde prima aan, je hebt je range aanvallen zoals het verlengen van je armen wat goed werkte.

Ace Combat 7 werd getoond, deze game is al een lange tijd in ontwikkeling en we hebben vorig jaar met VR de PSVR-missies mogen spelen wat een hele goede combinatie was. Dit jaar ging het meer over de verhaallijn met uitgebreide cut scenes. Het doel is om meer achtergrond te bieden aan de gevechten die je in de missies uitvoert, voornamelijk voor diegene die de single player doen is dit een goede toevoeging. Het spel speelde goed weg, het is niet een hardcore sim dus je krijgt het snel onder de knie.

Een nieuw deel van de baanbrekende Soul Calibur serie staat ook op het punt uit te komen. Soul Calibur onderscheid zich al jaren in het vechtgenre door de focus te leggen op de wapens. Ditmaal willen de ontwikkelaars meer verhalen toevoegen in de serie. Zoals bij voorgaande delen zijn er nu weer vechters uit andere series zoals Geralt of Riva uit de Witcher toegevoegd aan de line up. Op de Gamescom werd bekendgemaakt dat Tira, met haar bekende hoepelzwaard de eerste downloadable content vechter is. Op een nieuw gameplay element na, dat moet zorgen voor meer defensieve mogelijkheden, zijn er niet heel veel nieuwe zaken te vinden ten opzichte van voorgaande delen.

Wat meer originele games die we konden zien en spelen waren Twin Mirror en The Dark Pictures Anthology: Man of Medan. Beide games die drijven op beslissingen. The dark pictures anthology is een nieuw concept dat is bedacht op basis van series zoals Dark Mirror, het idee is dat meerdere spellen een overkoepelend idee/genre hebben maar ze wel losstaand zijn, in dit geval horrorspellen. Het eerste deel van deze anthology is Man of Medan dat wordt gemaakt door Suppermassive Games, welke ook achter Until Dawn zit. Man of Medan gaat over 4 Amerikanen die een uitstapje willen maken om naar een oud schipwrak te gaan duiken. De keuzes die je de groep laat maken staan centraal in hoe het verhaal verloopt en wie er wel of niet levend vandaan komt.

Twin Mirror is een verhaal dat wordt voorgeschoteld in episodes, vergelijkbaar met Life is Strange. Iets wat niet zo gek is aangezien het van dezelfde ontwikkelaar is. Je speelt als Sam die na het overlijden van een oude vriend terugkeert naar Basswood, de stad van zijn jeugd. Wanneer je begint wordt Sam wakker zonder shirt, je loopt de badkamer in en ziet een bebloed shirt. Je moet dan zien uit te vogelen wat er gebeurd is. Voordat je de badkamer in gaat kom je innerlijke stem naar buiten, een evenbeeld van jezelf die je advies geeft. Je kunt hiernaar luisteren of hem negeren, deze gedaante zal je gedurende het spel advies geven, of dit positief of negatief is zal niet van tevoren bekend zijn en het is aan jou de keuze om deze te volgen. Wanneer Sam de badkamer ingaat en het bebloede shirt ziet probeert hij zich te herinneren wat er gebeurd is en de scenes die vooraf gingen te construeren. Omdat hij niet alles weet of heeft om de gebeurtenissen te reconstrueren gaat hij zijn zogenaamde ‘Mind Palace’ in. Hij heeft sinds jong zichzelf aangeleerd en getraind om controle te hebben over zijn gedachtes. In zijn mind palace kan hij meer dingen aan elkaar knopen om uit te vinden hoe iets is gelopen, het herbeleven van oude herinneringen en hierdoor evenementen aan elkaar knopen. Door sporen te vinden in de echte wereld en de mind palace zul je zaken kunnen oplossen.


Genre: GamesCom | Release: 25-08-2018 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

Reageer op dit artikel

Je kunt ook rechtsboven inloggen om te reageren met je profiel.
avatar

Naar boven