GamesCom 2018 – Darksburg, Northgard en V-Rally 4

thumbnail

Darksburg

We werden door Shiro games uitgenodigd om twee games te komen bekijken, de uitbreiding van Northgard en een nieuwe titel genaamd Darksburg. Darksburg is een top-down actiespel waarin je het als 1 van 4 karakters gaat opnemen tegen een hoop zombies in het stadje genaamd Darksburg. Je speelt als een Non, innkeeper, bounty hunter of weerwolf met hun eigen krachten. Je krijgt doelen om te halen, zoals gewoonlijk hoofddoelen en bijkomstige doelen, en je zorgt dat met je spelers dat je de stad overleeft van zombies en de doelen haalt. In de basis een simpel concept wat heel leuk uitpakt door de aankleding en uitdaging.

Elk karakter heeft 4 aanvallen die verschillend in kracht zijn en hun eigen cooldown hebben. Naast deze krachten zullen ze gelimiteerde mogelijkheden hebben om je karakter aan te passen. Het zal geen complete gearsets worden maar gedacht kan worden aan 2 ‘trinkets’ die je karakter meer als een tank of meer als range kunnen laten gedragen of andere mogelijkheden. Karakters hebben hun eigen voor en nadelen, de bounty hunter heeft meer range aanvallen waardoor ze kwetsbaarder is, maar ze kan wel over lage muren springen en schieten, iets wat de zombies niet kunnen.

De kracht van de game zit hem naast de gameplay vooral in de stijl en het coöperatieve aspect. De visuele stijl is meer cartoony wat heel leuk uitpakt en het een verse uitstraling geeft. Het leukste is om met 4 man online aan de slag te gaan met de karakters en lekker wat zombies uit te moorden, maar dat is niet alles, je kunt ook zombies worden. In de wereld van Darksburg zijn namelijk elite zombies, deze zombies kunnen ook door spelers bestuurd worden. De elite zombies hebben als voordeel dat ze geen last hebben van de fog of war en kunnen de 4 karakters dus gewoon zien en hun aanval voorbereiden. Als je hier geen trek in hebt kan dit ook, maar het zorgt wel voor meer dynamiek wanneer je meerdere menselijke zombies ertussen hebt zitten. Initieel komt deze game alleen naar de pc en daarna kijken ze ook met betrekking tot de ontvangst of deze naar de consoles komt.

Northgard

Northgard is nu al een tijdje uit en heeft zijn eerste updates/dlc al ontvangen en er staan er meer op de planning. Na een goede ontvangst van de game en het tweaken van de balans is het tijd voor een nieuwe add-on, genaamd Ragnarok. Een nieuwe map gebaseerd op het Ragnarok thema wordt toegevoegd compleet met vulkaan.

In deze nieuwe map is een nieuwe neutral faction toegevoegd welke om een bepaalde tijd erop uitgaan om te looten en degene die tussen hun en loot instaan uit te schakelen. Door te handelen met deze faction is het mogelijk om ervoor te zorgen dat ze je niet meer looten, maar je kan ook een agressievere toon aanslaan en ze proberen te slaan, hoewel dit zeker niet gemakkelijk zal worden.

Een van de grootste toevoegingen op deze map is de vulkaan, die is natuurlijk gelinkt aan het nieuwe event wat er uiteindelijk zal komen. Na een bepaalde tijd zal de vulkaan uitbarsten en stenen over het landschap strooien. Aan jou de taak deze stenen zo snel mogelijk te mijnen voordat ze uitkomen. Want het zijn meer eieren dan stenen en na een bepaalde tijd komen hier lava golems uit, dus het doel is dit te voorkomen.

Aan het gevecht systeem zijn ook wat zaken aangepast, je zult namelijk de mogelijkheid krijgen om je held sterker te maken door talenten/perks te ontwikkelen. Voor iedereen die je verslaat krijg je een soort xp. Heb je het eerste xp level voldaan dan krijg je de mogelijkheid om te kiezen uit drie mogelijke wegen, waaronder tactician of conqueror. Wanneer je eenmaal voor een pad hebt gekozen kun je niet meer wisselen. Er zijn maximaal 3 perks uiteindelijk te verdienen. Een van de perks bij een tactician is bijvoorbeeld het toewijzen van 2 bodyguards aan je held waardoor hij dynamischer kan worden in gevechten.

V-Rally 4

16 jaar na deel 3 komt er eindelijk een opvolger op V-Rally 3. Het heeft een complete console generatie overgeslagen maar BigBen blaast weer leven in deze serie. De game leunt erg veel op de WRC-games aangezien het van dezelfde ontwikkelaar is. En waarom het wiel twee keer uitvinden.

Wat ze met de V-Rally willen bereiken is een rallygame waar meer vrijheid in zit. Met de WRC-licentie zit je gebonden aan de officiële auto’s en circuits. Met v-rally heb je eigenlijk vrij baan om te creëren wat je wil. Hierdoor zie je in V-Rally meerdere disciplines zoals downhill, gymkhana, rally cross, dirt track en nog meer.

De locaties zijn ook veel uitgebreider en kunnen overal in de wereld plaatsvinden. Er is getracht zoveel mogelijk van de lokale plek over te nemen in de game zonder dat de creatieve vrijheid van het parcours in het gedrang komt. Bijvoorbeeld in California heb je een mooie race tussen de sequoia bomen. Dat is typisch voor die regio dus dat hebben ze gepakt maar geen exacte kopie van de wegen.

Met meer dan 50 auto’s waaronder klassiekers als de mini en Lancia heb je keuze genoeg. Ook de nieuwe rally auto’s als de Polo zitten in de game. Afstelling is alles dus je kunt net als in WRC losgaan met het verstellen van de vering, versnelling enzovoorts. Als je niet exact weet welke afstelling je wilt hebben kun je online kijken wat de snelste tijd is die op de baan gereden is en dan die afstelling kopiëren naar jouw auto.

Een belangrijk punt in deze game is het aanpassen van de race die je wilt rijden. Je kunt zelf instellen hoeveel van de baan je wilt rijden, de hele baan of misschien maar 25% van de baan, je kunt het zelf allemaal bepalen. Je kunt zelfs een hill climb pakken en als je daar geen zin in hebt verwissel je de start en finish en heb je een downhill parcours. Het draait allemaal om plezier en het persoonlijker maken van de races met toch de goede gameplay van WRC.


Genre: GamesCom | Release: 25-08-2018 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

Reageer op dit artikel

Je kunt ook rechtsboven inloggen om te reageren met je profiel.
avatar

Naar boven