Guns, Gore & Cannoli 2

thumbnail

Crazy Monkey Studios komt met het tweede deel van Guns, Gore & Cannoli. De Belgen laten dit handgetekende geweld verschijnen op de PC (Steam), Xbox One, PS4 en Nintendo Switch. In het eerste deel leerde we Vinnie Cannoli en zijn maffiafamilie ten tijde van de drooglegging in de jaren ’20 van de twintigste eeuw kennen. Het speelt zich af rondom een plek genaamd Thugtown, je ontrafelt als speler de geheimen achter een zombie-uitbraak. Het tweede deel van deze 2d platform-shooter speelt zich af in 1944, op het moment dat de geallieerden de stranden van Normandië bespringen. De nasleep van de gebeurtenissen in het eerste deel grijpen Vinne bij de kladden en je komt er al schietende achter wie er nog allemaal te vertrouwen is. Het brengt je terug naar de plek des onheils, terug naar Thugtown. Maar ook naar Europa, naar de stranden van Normandië waar je de geallieerden zijdelings helpt met het uitroeien van een hoop nazi’s.

Guns

De game is geladen met een aantal mogelijkheden. De game kent een campaign mode met in totaal 17 missies en 4 moeilijkheidsgraden. Deze zijn single- en multiplayer (online, local max. 4 spelers) te spelen. Met missieselect kun je altijd je favoriete missie kiezen en daarbij de moeilijkheidsgraad selecteren. Belangrijkste verschil in moeilijkheidsgraden is vooral de snelheid waarmee je sterft, op impossible mode gaat dit enorm rap. De online modus geeft je nog de mogelijkheid om verschillende karakters te selecteren, met natuurlijk een aantal bekende gezichten (waaronder de kerstman). Gedurende de game vindt Vinnie een hoop wapens waarmee hij zombies en nazi’s kan slachten (in totaal 13), waaronder een baseball bat, kettingzaag, maar ook vele geweren als de Tommygun een rocketlauncher en flamethrower. Naast eigen wapens zijn er ook big guns in missies te gebruiken om vijanden te slachten, of ze nou op je afrennen of dat ze in een tank, duikboot of UFO op je af komen! Knallen gaat intussen lekker soepel en kan 360 graden. En als je nog even aan het herladen bent kun je vijanden eenvoudig ontwijken door te (dubbel)jumpen, rollen of ze een goede schop te verkopen.

Gore

Humor is een belangrijke factor in deze game. Zowel in de amusante tussenfilmpjes (die overigens goed zijn ingesproken!) als tijdens de missies, zowel in opmerkingen van karakters als gebeurtenissen in de game. Het werkt goed in combinatie met de cartooneske opzet van deze shooter. Naast het vele schieten op de tegenstander kun je ook de omgeving gebruiken om vijanden op te blazen of te verpulveren. Het is een snelle game, levels zijn redelijk kort en omgevingen wisselen zich erg snel af. Omgevingen bieden voldoende variatie en diepgang om speelplezier te blijven stimuleren. Daarnaast heb je nog af en toe een bossfight. Dit bevordert al met al het spelplezier, het is geen moment saai. Daarnaast zitten er heel af toe wat kleine puzzeltjes in, waarbij je kort na moet denken wat te doen om verder te kunnen. Dit had meer mogen zijn. Deze game speelt lekker weg, maar helaas ook erg snel. De game kun je in een korte avond hebben uitgespeeld (het staat wel in redelijke verhouding met de prijs). Gelukkig heb je de online modus en verschillende moeilijkheidsgraden nog die je spelplezier verder zou kunnen prikkelen. Ook een slimme keuze om controllerbesturing te stimuleren en het op verschillende consoles uit te brengen, het is erg geschikt voor het spelen met een controller.

Grafisch is het dik in orde, gaaf is vooral het feit dat alles handgetekend is, knap gedaan, met oog voor detail (veel elementen linkend naar de oorlogsjaren). Crazy Monkey Studios gebruikt de Unity Engine en heeft het tweede deel verder opgedoft. De game is in goede balans, qua looks, feel (zowel story als gameplay) en ook qua geluid. Vooral de achtergrondmuziek uit de jaren ’40 zal menigeen kunnen bekoren. En natuurlijk het geluid van ontploffende ledenmaten. Gesproken taal in de game is Engels, maar in meerdere talen is ondertiteling mogelijk.

Cannoli

Ten opzichte van het eerste deel zijn er zeker stappen gezet, met name gezien de besturing. Qua verhaal is een tweede deel altijd lastig, het verhaal komt aardig uit de verf, de setting is slim gekozen en de plottwist werkt ook zeker mee. De game voelt gewoon goed, Cannoli smaakt naar meer. Enige echte minpunt is de lengte van de game, maar het is wat ze zeggen: Time flies when you’re having fun!


Genre: Platform | Release: 23-02-2018 | Uitgever: Crazy Monkey Studios | Ontwikkelaar: Crazy Monkey Studios
Graphics: 8.0 | Geluid: 8.0 | Gameplay: 8.0 | Besturing: 8.0 | Replay: 6.0
7.8
+ Handgetekend
+ Humoristisch
+ Lekker veel knallen
- Redelijk korte game
- Cannoli verbetert niet de gezondheid
-

Reageer op dit artikel

Je kunt ook rechtsboven inloggen om te reageren met je profiel.
avatar

Naar boven