Schakel over naar de mobile view
      

   
  
LVL
0
Gast (niet ingelogd)
Log-in   Registreer
Score: 0 punten
Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


 Reacties: 1   Stemmen: 307
  Nieuwsoverzicht van 15-04-2019
 Onderwerp: EA en Respawn kondigen release aan van Star Wars Jedi: Fallen Order release op 15 november 2019
00:10 - In duistere tijden is er nog steeds hoop. Tijdens een panel vandaag op de Star Wars Celebration in Chicago kondigde Respawn Entertainment, een studio van Electronic Arts, aan dat Star Wars Jedi: Fallen Order, een nieuw third-person actie-avontuur, op 15 november 2019 wordt uitgebracht voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC via Origin. De game bevat een authentiek verhaal dat zich afspeelt kort na de gebeurtenissen in Star Wars: Revenge of the Sith, als de Jedi zijn gevallen. Fans spelen een jonge Padawan genaamd Cal Kestis, tot leven gebracht door Cameron Monaghan (Shameless, Gotham), die Order 66 heeft overleefd: het geheime decreet van de Emperor om alle Jedi te elimineren. Spelers moeten de puzzelstukken uit het verleden van Cal verzamelen om zijn training te voltooien en de kunst van de iconische lightsaber onder de knie te krijgen: dit allemaal terwijl ze de Empire en de dodelijke Inquisitors één stap voor blijven.

“Veel Star Wars-fans, wijzelf inbegrepen, zijn geïnteresseerd in duistere tijdperken, dus we wilden die mysterieuze, gevaarlijke periode gaan verkennen”, aldus Stig Asmussen, Game Director, Respawn Entertainment. “Het team van Lucasfilm heeft fantastisch met ons samengewerkt, zodat we dit deel van de tijdlijn (waarin de Empire op het toppunt van haar macht is en alle resterende Jedi zijn ondergedoken) konden verkennen en uitbouwen. Binnen dit verhaal hebben we een game gemaakt met intense, maar doordachte en leuke contactgevechten met de lightsaber en Force-krachten, zodat iedereen zijn Jedi-dromen waar kan maken.”

“Toen Respawn ons benaderde met het idee voor deze game, waren we meteen enthousiast. Een singleplayer, verhaalgedreven titel in het Star Wars-universum was precies wat we zochten, en we weten dat de fans het ook graag wilden”, aldus Steve Blank, Director, Franchise Content & Strategy, Lucasfilm. “Door ons te concentreren op Cal, die in de schoenen stapt van een Jedi na Order 66, kunnen we talloze spelmogelijkheden en rijke vertakkingen voor dit nieuwe personage en zijn achtergrondverhaal ontwikkelen.”

Spelers ontmoeten Cal op Bracca, een gloednieuwe Star Wars-planeet en een van de diverse nieuwe locaties die in het spel worden geïntroduceerd. Cal duikt onder voor de Empire door juist in de buurt te blijven, maar wordt gedwongen om te vluchten als hij blijk geeft van zijn Force-krachten. Onderweg ontmoet Cal nieuwe vrienden, zoals zijn mysterieuze metgezel Cere, en komt hij een aantal bekende gezichten tegen, dit alles terwijl hij wordt vergezeld door zijn trouwe droid BD-1. De vlucht van Cal uit de Empire wordt nog gevaarlijker als hij wordt achtervolgd door de Second Sister, een van de elite-Inquisitors van de Empire, die op zoek is naar Cal en deze overlevende Jedi wil uitschakelen. De Second Sister wordt geholpen door de angstaanjagende Purge Troopers, speciale Imperial strijdkrachten die zijn getraind om Jedi te zoeken en de inquisitors te helpen bij hun lafhartige werk.

Star Wars Jedi: Fallen Order heeft gameplay als topprioriteit om Star Wars-lightsabergevechten te bieden die net zo intens zijn als in de films. Deze game wordt tot leven gebracht door Respawn, een studio die bekend staat om hoogwaardige games die visueel mooi en technisch meesterlijk zijn. Spelers gebruiken hun Jedi-training om verschillende combinaties in contactgevechten te maken met een innovatief lightsaber-vechtsysteem en Force-vaardigheden. In dit galactische avontuur gebruiken spelers tevens navigatie- en andere platformvaardigheden om tegenstanders strategisch te overwinnen en puzzels op hun pad op te lossen. Star Wars-fans herkennen iconische locaties, wapens, uitrustingen en vijanden, en maken ook kennis met een selectie nieuwe personages, locaties, monsters, droids en tegenstanders in Star Wars.

   

 Onderwerp: Screenshots van The Surge 2
00:37 - Deck 13 en Focus Interactive hebben bekend gemaakt dat The Surge 2 eraan gaat komen. Het spel moet in 2019 op de markt gaan komen. The Surge 2 borduurt voort op het eerste deel en zal wederom een pittige RPG worden. Het spel wordt gespeeld in een third person perspectief. Je bent een tot een robot omgebouwde persoon die het tegen andere robots opneemt. Bij het executeren van tegenstanders kun je kiezen welke onderdelen, bijvoorbeeld armen, benen of romp, je ontleedt. Vervolgens kun je met deze onderdelen gecombineerd betere onderdelen maken voor je eigen karakter. The Surge 2 zal zich afspelen in een totaal nieuwe omgeving met grotere levels en een ander level design.


   
 Onderwerp: Kickstarter campaign Chernobylite laat trailer zien
00:41 - The Farm 51 heeft aangekondigd dat de kickstarter campaign voor Chernobylite in volle gang is. Het gaat om een horror game die zich in een 3D scanned Chernobyl Zone afspeelt. De developer is op zoek naar 100.000 Dollar dat in het project gestoken moet worden. Het spel moet in november voor Steam beschikbaar gesteld worden als early access game. De release moet half 2020 plaatsvinden.


    Onderwerp: Sony viert jubileum van God of War met gratis content
07:10 - Sony viert deze week het jubileum van God of War en biedt een gratis PlayStation 4 dynamic theme aan. Het is één jaar geleden dat God of War verscheen voor de PS4 en het was een groots succes voor de studio. In een video bedankt het bedrijf daarnaast alle fans van de franchise in het vertrouwen dat is gegeven aan de game.


   
 Onderwerp: Co-founder Respawn gaat aan de slag bij Epic Games
07:15 - Respawn Entertainment co-founder (mede-oprichter) Jason West heeft bekend gemaakt dat hij zich aansluit bij Epic Games. Hij zette in het verleden Respawn op samen met Vince Zampella. In een tweet van Geoff Keighley is de overstap bekend gemaakt, al moet Epic Games die nog wel officieel bevestigen. Vanaf vorige maand zou West al aan de slag zijn gegaan bij Epic Games. In welke rol dat precies is, is niet bekend, maar het zou gaan om een development-functie.

   
 Onderwerp: Days Gone installatie kost je 67 gigabyte
07:18 - De installatiegrootte van Sony Bend's Days Gone is bekend gemaakt. De game zal namelijk 67 gigabyte aan installatie in beslag nemen na de day one patch. Mensen die dus ruimte tekort komen en de game graag willen aanschaffen kunnen zich dan ook alvast gaan voorbereiden op de forse installatie die hen te wachten staat. Days Gone verschijnt 26 april aanstaande, exclusief voor de PS4.

   
 Onderwerp: Welkom in de wereld van VR! Het Nintendo Labo: VR-pakket is nu verkrijgbaar
09:06 - Schiet op aliens, voed nijlpaarden, schilder als een olifant, vlieg op de rug van een vogel en beleef nog vele andere gezinsvriendelijke virtual reality-ervaringen in Nintendo Labo: VR-pakket. Dit pakket is vanaf vandaag verkrijgbaar, exclusief voor de Nintendo Switch.

Het Nintendo Labo: VR-pakket combineert de innovatieve fysieke en digitale gameplay van Nintendo Labo met eenvoudige VR-technologie, om kinderen en gezinnen een unieke en toegankelijke virtual reality-ervaring te bieden. De ervaring begint met het bouwen van verschillende Toy-Con-creaties, zoals de Toy-Con-knaller, Toy-Con-olifant en het Toy-Con-windpedaal met het inbegrepen materiaal en de interactieve instructies van de Nintendo Switch-software. Vervolgens kunnen gebruikers hun Nintendo Switch en de Joy-Con-controllers gebruiken om te genieten van een reeks eenvoudige VR-games en –ervaringen. Sommige van de Toy-Con verrijken de VR-ervaring met bijzondere sensorische feedback, zoals de windvlagen die het Toy-Con-windpedaal produceert of de bevredigende ‘klik’ van de Toy-Con-knaller. Gebruikers kunnen ook zelf kleine VR-games en –ervaringen maken met de inbegrepen programmeertools in de Toy-Con-werkplaats en de VR-Toy-Con-werkplaats.

VR om te delen met vrienden en familie

Alle games en ervaringen in het Nintendo Labo: VR-pakket zijn ontworpen om met anderen te delen. Door om beurten te spelen, kan iedereen in de kamer meedoen en lachen om elkaars reacties. Sommige games laten zelfs spelers die niet in de Toy-Con-VR-bril kijken meedoen met de on-screen-ervaring. Als een speler bijvoorbeeld de in-game oceaan verkent en foto’s maakt met de Toy-Con-camera, kan een andere persoon in de kamer de Toy-Con-snorkel dragen en voor de camera gaan staan om een vis met grote ogen naar de speler met de VR-camera te laten zwemmen.

Er zijn twee programmeertools inbegrepen in de software van het Nintendo Labo: VR-pakket. De Toy-Con-werkplaats uit vorige pakketten keert terug en is helemaal geoptimaliseerd voor de Toy-Con-creaties uit het VR-pakket. De VR-Toy-Con-werkplaats is een nieuwe tool waarmee spelers hun eigen VR-games en -ervaringen kunnen maken. De ontwikkelaars van Nintendo hebben de VR-Toy-Con-werkplaats zelf gebruikt om alle 60 spelletjes en ervaringen op het VR-plein te maken. Spelers kunnen heel makkelijk ‘onder de motorkap’ kijken om te zien hoe de ontwikkelaars de spelletjes in elkaar hebben gezet. Op die manier kun je leren hoe je je eigen nieuwe VR-projecten begint, of de VR-plein-games openen in de VR-Toy-Con-werkplaats om ze als vertrekpunt te gebruiken.

Verschillende manieren om je Labo-ervaring te beginnen

Het Nintendo Labo: VR-pakket is nu verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een uitvoering met alle Toy-Con-creaties en een uitvoering waar minder Toy-Con-projecten in zitten:
• Nintendo Labo: VR-pakket: het complete Nintendo Labo: VR-pakket bevat de Nintendo Switch-software en materialen om alle zes Toy-Con-projecten te kunnen bouwen: de Toy-Con-VR-bril, de Toy-Con-knaller, het Toy-Con-fototoestel, de Toy-Con-vogel, het Toy-Con-windpedaal en de Toy-Con-olifant. Ook zitten er een schermhoes en veiligheidskap in het pakket. Deze uitvoering is geschikt voor kinderen en gezinnen die de volledige VR-ervaring willen beleven.
• Nintendo Labo: VR-pakket – Starters + knaller: de starters bevat de Nintendo Switch-software en alle materialen om de Toy-Con-VR-bril en Toy-Con-knaller te kunnen bouwen. Ook zijn de schermhoes en veiligheidskap inbegrepen. Met de starterset heb je een prima basis om de VR-wereld van Nintendo Labo te ontdekken.
Spelers die in het bezit zijn van de starterset, kunnen de volgende optionele sets kopen om hun VR-avontuur uit te breiden:
• Nintendo Labo: VR-pakket – Uitbreidingsset 1: uitbreidingsset 1 bevat de onderdelen die nodig zijn om de Toy-Con-olifant en het Toy-Con-fototoestel te maken.
• Nintendo Labo: VR-pakket – Uitbreidingsset 2: uitbreidingsset 2 bevat de onderdelen die nodig zijn om het Toy-Con-windpedaal en de Toy-Con-vogel te maken.
Bonus-VR-ervaringen met Mario en Link

Binnenkort kunnen spelers met de Toy-Con-VR-bril van het Nintendo Labo: VR-pakket bijzondere momenten beleven in twee van de populairste games voor de Nintendo Switch. Op 26 april verschijnen namelijk gratis software-updates voor Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild die deze games compatibel maken met het Nintendo Labo: VR-pakket om bezitters van deze games enkele leuke, eenvoudige bonuservaringen te bieden. Zo kun je in Super Mario Odyssey drie nieuwe minimissies spelen om diverse doelen te halen in drie bekende rijken. Ook kun je The Legend of Zelda: Breath of the Wild als nooit eerder beleven door de uitgestrekte wereld van Hyrule vanuit een VR-perspectief te verkennen.

   

 Onderwerp: Nieuwe LEGO Star Wars game in de maak
12:44 - Er is een nieuwe LEGO Star Wars game in de maak. Dat heeft Matthew Wood gezegd op de Star Wars Celebration. De sound editor van Skywalker laat weten dat hij nog niet kan zeggen om wat voor titel het precies zal gaan. De kans bestaat dat het om een game gebaseerd op Star Wars: The Rise of Skywalker. Het zou echter ook kunnen gaan om een game gebaseerd op Star Wras: The Force Awakens. Warner Bros. heeft een nieuwe game zelf nog niet officieel aangekondigd.