Schakel over naar de mobile view
      

   
  
LVL
0
Gast (niet ingelogd)
Log-in   Registreer
Score: 0 punten
Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


 Reacties: 1   Stemmen: 507
  Nieuwsoverzicht van 13-06-2019
 Onderwerp: Dutch Game Garden onthult line-up van Indigox
06:58 - Tijdens de xDISCOVER showcase, van de 10-jarige jubileumeditie van INDIGOx, worden maar liefst 31 nieuwe games getoond. Dutch Game Garden ontving meer dan 100 aanmeldingen vanuit heel Europa voor de showcase waaruit een selectie is gemaakt van de beste, meest innovatieve en meest originele games. Op 28 juni aanstaande komen onafhankelijke ontwikkelaars uit Nederland en zes andere landen naar Utrecht om hun games te laten zien aan het publiek. De aanwezige ontwikkelaars maken hiermee kans op de INDIGOx Award, die wordt uitgereikt op basis van de stemmen van het publiek.

De line-up van de xDISCOVER showcase biedt een selectie van uiteenlopende games. In het aandoenlijke Sparky, mijn knuffel leeft! van Wind Tales B.V. worden kinderen met astma gestimuleerd hun ademhaling te gebruiken om Sparky de knuffel aan te sturen. In Havocado, een game van de populaire content creator Kwebbelkop, veroorzaak je hilarische chaos door met een warboel van mogelijkheden je tegenstanders van een locatie te duwen. Grendel Games heeft al meerdere awards in wacht gesleept met Reducept, voorheen RelieVR. In deze VR-game worden patiënten geïnformeerd over chronische pijn en getraind om hier beter mee om te gaan om zo onder andere medicatiemisbruik te verminderen. In de dystopische strategiegame Blaze Revolutions van Little Chicken neemt de speler het op tegen een overheid die zijn bewoners bespioneert met drones, waar privacy niet bestaat en waar 'fake news' het enige informatiemiddel is. Bekijk de hele line-up van xDISCOVER games op http://indigoshowcase.nl.

Aan de vooravond van INDIGOx, op donderdag 27 juni, onthult Dutch Game Garden de Games Monitor 2018 aan een exclusief gezelschap van leiders uit de gamesindustrie. Het onderzoeksrapport presenteert groeicijfers, trends, omzet, banen en de ontwikkelingen binnen de Nederlandse gamesindustrie. Door middel van enquêtes onder Nederlandse gamebedrijven, -opleidingen en verschillende discussietafels heeft de Taskforce Innovatie regio Utrecht het onderzoeksrapport opgesteld. De Games Monitor is voor het laatst in 2015 gepubliceerd, waardoor de Games Monitor 2018 een interessante kijk geeft in de huidige staat van de Nederlandse gamesindustrie.

Dit jaar maakt het showcase event ook ruimte voor een zakelijk programma met xCONNECT en xTALKS om game studio’s te stimuleren op het gebied van groei, ontwikkeling en professionaliteit. In het xTALKS programma delen docent Ard Bonewald, data analist van studio Gamebasics Michiel van Galen, Sjoerd de Jong en Andreas Suika van Epic Games en Ruby Urlings van GSN Games het podium. Dutch Game Garden geeft bezoekers samen met partner MeetToMatch met xCONNECT de kans om af te spreken met uitgevers, investeerders, platformbeheerders en ontwikkelaars. Grote namen als Epic Games, Deep Silver, Nintendo, CI Games, Oculus hebben zich hier al aan verbonden.

   

 Onderwerp: Klein half uur aan gameplay voor Ghost Recon Breakpoint
07:00 - Er is maarliefst 26 minuten aan gameplay van de game Ghost Recon Breakpoint uitgebracht. Het spel komt op 4 oktober van dit jaar uit en wordt gepubliceerd door Ubisoft.


   
 Onderwerp: NES Nintendo Switch Online brengt weer viertal games
07:01 - Nintendo heeft bekend gemaakt dat het update 2.6.0 voor de service Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online heeft uitgebracht. Daarmee komen de volgende klassieke games voor het platform uit:

- City Connection
- Double Dragon II
- Volleyball
- TwinBee SP

   
 Onderwerp: Journey to the Savage Planet krijgt video
07:08 - Er is een nieuwe video verschenen van de game Journey to the Savage Planet. Het spel van 505 Games komt binnenkort ui voor diverse platformen.


   

 Onderwerp: Alien: Isolation komt naar Switch eind dit jaar
07:12 - Feral Interactive brengt de game Alien: Isolation naar de Nintendo Switch eind dit jaar. Het spel werd eerder door Creative Assembly ontwikkeld voor andere platformen. Het spel speelt zich 15 jaren na de film af en je neemt de rol in van Ellen Ripley's dochter Amanda. Zij onderzoekt de ware aard van de verdwijning van haar moeder.

   
 Onderwerp: Gameplay van Gears 5 vanaf de E3
09:42 - Microsoft heeft een nieuwe video van de game Gears 5 uitgebracht. De video is op de E3 getoond en laat enkele gameplay zien van de shooter.


   
 Onderwerp: WRC 8 goedgekeurd door professionele coureurs
10:12 - Bigben en de ontwikkelstudio Kylotonn nodigden de leidende esports-speler en getalenteerde jonge rallycoureur Sean Johnston (VS) en zijn navigator Alex Kihurani uit om WRC 8 te proberen en hun professionele mening te geven over deze meest ambitieuze rallysimulatie tot op heden.

De WRC-serie is terug voor een achtste editie en het is de officiële gelicenseerde videogame van het 2019 FIA World Rally Championship! Met geheel opnieuw ontworpen gameplay en een grotere focus op simulatie plaatst WRC 8 je in het hart van de competitie. Om het racegevoel zo realistisch mogelijk te reproduceren, vroegen Bigben en Kylotonn de getalenteerde jonge Amerikaanse coureur Sean Johnston, die deelneemt aan de Junior WRC-categorie, en zijn navigator Alex Kihurani om WRC 8 te proberen. Sean is niet alleen een professioneel coureur maar ook een top-level esports-speler die voor GT Academy werkt. Als expert in autosimulatiegames is hij de uitgesproken persoon om zijn mening te geven over een game met de WRC-licentie.

Hun feedback bevestigt dat het door physics bereikte realisme in de verschillende categorieën uitstekend is. Ze prezen ook de nauwkeurigheid van de pacenotes, die van cruciaal belang zijn tijdens rallyraces omdat ze de coureur helpen de uitdagingen van speciale circuits te overwinnen. Asfalt, grind en ijs: de ultrarealistische physics van WRC 8 zorgen ervoor dat de wagens zich anders gedragen op elk soort terrein. Om te zegevieren moet elke bocht in de weg dan ook feilloos worden voorbereid. Daarom zijn pacenotes zo belangrijk voor het anticiperen op de diverse gevaren en het vinden van het optimale pad. Onder de indruk van de consistentie tussen de pacenotes en de sensaties die ze tijdens het racen voelden, prezen Sean Johnston en Alex Kihurani het realisme en de fun die dit aan de races toevoegde.

Hun commentaar, gecombineerd met de feedback die de beste WRC esports-spelers eerder al gaven, wordt gebruikt om de WRC 8-gameplay steeds verder te verbeteren en een ongekende game-ervaring te creëren. Met zijn dynamische weersysteem en ultrarealistische graphics, zal je moeten beschikken over nauwkeurigheid, anticipatie en snelle reacties om de 102 stages van WRC 8 te overwinnen.

"Ik was onder de indruk van het pacenotes-systeem, en dan vooral hoe goed dit aansloot op de bochten, zoals ik dat nog nooit eerder in een simulatie heb gezien!” aldus Sean Johnston.

   
 Onderwerp: Elden Ring onthuld tijdens E3 2019
10:27 - ELDEN RING is de nieuwe epische fantasy-titel ontwikkeld door FromSoftware, Inc. en BANDAI NAMCO Entertainment Inc. ELDEN RING is FromSoftwares grootste game tot op heden. De game speelt zich af in een koninkrijk met een rijke en bloederige geschiedenis, bedacht door Hidetaka Miyazaki – bedenker van de geprezen DARK SOULS-franchise - en George R.R. Martin – auteur van The New York Times best-selling fantasy-reeks, A Song of Ice and Fire.

“Samenwerken met George R. R. Martin om ELDEN RING te bedenken, is een fantastische ervaring en een ware bron van inspiratie. Het team is hard aan het werk om de wereld van ELDEN RING een fascinerende plek te maken voor spelers om te verkennen, gevuld met gevaren en wonderen. Het is een echte FromSoftware-titel, vol fantasie-elementen en RPG-actie. We hopen dat iedereen ernaar uitkijkt,” aldus Hidetaka Miyazaki, President van FromSoftware, Inc. en Game Director van ELDEN RING.

“De wereld van ELDEN RING bouwen samen met Miyazaki-san en zijn team, is een echt cadeau! De graphics, het verhaal en action-RPG gameplay zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Ik kan niet wachten om te zien wat ELDEN RING voor iedereen in huis heeft,” aldus George R.R. Martin.

“Het is ongelofelijk om twee meesters in het bedenken van werelden en verhaalvertelling te zien samenwerken om iets als ELDEN RING te creëren,” aldus Herve Hoerdt, SVP Marketing, Digital en Content bij BANDAI NAMCO Entertainment Europe. “De combinatie van FromSoftwares uitstekende game design met een wereld bedacht door Hidetaka Miyazaki en George R.R. Martin, zorgt zeker voor iets bijzonders.”

   
 Onderwerp: Dragon Ball Xenoverse 2 verschijnt op Google Stadia
10:48 - BANDAI NAMCO Entertainment Europe kondigt met trots DRAGON BALL XENOVERSE 2 voor Stadia aan, de eerste samenwerking tussen BANDAI NAMCO Entertainment en Google.

Stadia is het nieuwe innovatieve AAA-gamingplatform dat spelers direct toegang geeft tot hun favoriete games en gloednieuwe titels op elk scherm en op elk moment. Door DRAGON BALL XENOVERSE 2 naar Stadia te brengen, wil BANDAI NAMCO Entertainment Inc. een groter publiek aanspreken. Het wordt de eerste van vele samenwerkingen.

DRAGON BALL XENOVERSE 2 is een action/fighting game die in november 2016 verscheen op PlayStation 4, Xbox One en PC, gevolgd door een release op Nintendo Switch™ in september 2017. De game werd wereldwijd een miljoen keer verkocht en wordt ondersteund door een actieve community dankzij het continu toevoegen van extra content en updates. Features zoals avatar creation, online lobby, en co-op en versus modes maken DRAGON BALL XENOVERSE 2 een uitermate geschikte toevoeging aan Stadia’s bibliotheek.

   
 Onderwerp: Bandai Namco kondigt Tales of Arise aan
11:29 - BANDAI NAMCO Entertainment Europe kondigt Tales of Arise aan, het nieuwe hoofdstuk in de populaire Tales Of RPG-franchise.

Met Yusuke Tomizawa (God Eater-franchise) aan het roer van het Tales Of-ontwikkelteam, belooft de franchise en dit hoofdstuk nieuwe verhaallijnen, gameplay dynamieken en werelden te introduceren. Tales of Arise staat gepland voor 2020 en verschijnt op PlayStation 4, Xbox One en PC.

Tales of Arise vindt plaats in een zonnestelsel waar de twee planeten Dahna en Rena naast elkaar zijn gehuisvest. De inwoners van Dahna hebben altijd respect getoond voor hun buren op Rena, een planeet die ze aan de hemel kunnen zien. Het volk op Dahna kent de legendes en verhalen over Rena en diens inwoners, die werden doorgegeven van generatie op generatie. Door de jaren heen zijn zij deze verhalen, die een gruwelijke realiteit verhullen, gaan geloven.

300 jaar lang heeft het volk van Rena over Dahna geregeerd, grondstoffen van diens planeet geïnd en het volk van hun vrijheid en waardigheid ontnomen. Tales of Arise begint wanneer twee mensen, beiden geboren in verschillende werelden, hun lot willen veranderen en verlangen naar een nieuwe toekomst voor zichzelf en hun volk. Met een originele cast van personages, een dramatische verhaallijn, dynamische gevechten, adembenemende omgevingen en klassieke Tales Of-elementen vormt Tales of Arise een nieuw begin voor de beroemde JRPG-franchise.