Schakel over naar de mobile view
      

   
  
LVL
0
Gast (niet ingelogd)
Log-in   Registreer
Score: 0 punten
Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


Je bent niet ingelogd. Registreer je eerst en log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.


 Reacties: 1   Stemmen: 143
  Nieuwsoverzicht van 13-01-2020
 Onderwerp: Sony bezig met exclusives voor PS5-launch
00:01 - Sony is flink bezig met het maken van exclusives voor de PlayStation 5 console. Het gaat om titels die alleen voor de PlayStation 5 verschijnen en niet voor andere platformen, althans, niet bij de launch. Jason Schreier heeft dat gezegd in Kotaku's Splitscreen Podcast. Daarmee volgt Sony niet de strategie van Microsoft. Laatstgenoemde wil namelijk games op zoveel mogelijk platformen uitbrengen en graag cross-gen games mogelijk maken.

   
 Onderwerp: Sony wil Zombieland-director voor Uncharted-film
00:43 - Volgens berichtgevingen van de Hollywood Reporter en Deadline zou Sony op zoek zijn naar een nieuwe director voor de Uncharted-film. Nadat de zoveelste director gedag heeft gezegd moet Sony weer op zoek naar een nieuwe leidsman. Dit zou Ruben Fleischer moeten worden. Hem kennen we van Zombieland en Venom. De Uncharted-film moet in december 2020 uit gaan komen. Sony is nog in onderhandeling met Fleischer.

   
 Onderwerp: Mosaic komt eind januari uit voor de console
00:48 - Mosaic gaat op 23 januari naar de console komen. Raw Fury en Krillbite Studios hebben bekend gemaakt dat de titel voor de Xbox One, PlayStation 4 en Switch zal verschijnen. In het spel speel je als een bijna depressief persoon, dat in de sleur zit en moeilijkheden heeft met het standaard bestaan, dat bestaat uit werken, eenzaamheid en het leven in een overbevolkte stad. Je hebt geen doel in je leven en de reden van je bestaan is er ook niet echt. Tot een cruciale dag aanbreekt en dingen beginnen te veranderen...

   

 Onderwerp: GTA IV niet beschikbaar op Steam
01:26 - Grand Theft Auto IV is niet meer beschikbaar op Steam. Sinds afgelopen weekend verdween de game uit de Store. Een reden ervoor is niet bekend gemaakt door Rockstar Games. De DLC Episodes from Liberty City is nog wel te koop via Steam. Ook de Complete Edition is niet verkrijgbaar van GTA IV. Gebruikers die de game eerder al aan hebben geschaft kunnen de game nog wel gewoon spelen en installeren.

   
 Onderwerp: Enkele screen voor Ghost of Tsushima
10:46 - Developer Sucker Punch, bekend van de inFamous franchise, werkt momenteel aan Ghost of Tsushima. Het spel werd op de Paris Game Show aangekondigd. Het betreft een open-wereld action stealth game die zich afspeelt in het 1274 in Japan. Het verhaal volgt Jin, een samurai die de Mongoolse invasie van het Tsushima eiland moet zien te stoppen. Er wordt al 3 jaren gewerkt aan het spel en de titel moet in 2018 uit gaan komen.


   
 Onderwerp: Zero Latency VR bouw afgerond - Rotterdam heeft summum op VR-gebied
11:35 - Zero Latency VR opent op 6 februari officieel de deuren met haar eerste Nederlandse vestiging. Na een ingrijpende verbouwing is de historische Kaya Motors-garage omgetoverd tot een hypermoderne arena van 200 vierkante meter, waarmee Rotterdam met recht een virtual reality-walhalla genoemd kan worden.

De Rotterdamse VR-hal is uniek in Nederland. Wereldwijd is het al de 42ste locatie van de virtual reality-pionier Zero Latency VR, met vestigingen van Las Vegas tot Hongkong. De Australische VR-gigant begon in 2015 in Brisbane en geldt nu als wereldleider op het gebied van epische, free-roam multiplayer virtual reality entertainment, met inmiddels meer dan 1 miljoen bezoekers.

Zero Latency VR biedt een sociale beleving: dit multiplayerspel speel je namelijk met 2 tot en met 8 personen tegelijkertijd. Omdat je elkaar ziet en met elkaar kan praten wordt het avontuur een gemeenschappelijke ervaring. Een virtual reality-ervaring die zijn gelijke niet kent: free-roam VR. Dat betekent dat je vrij kunt bewegen en rondlopen, in een gigantische hal van 200 vierkante meter. Een combinatie van échte en virtuele actie dus. De locatie is al even iconisch: de voormalige Kaya Motors-garage aan het Marconiplein (destijds het decor in de bioscoophit De Marathon) kreeg een high-tech update. Na een ingrijpende verbouwing mochten een aantal early birds vorige week de VR-attractie als eerste uittesten. Een mix van jong en oud, gamer en niet-gamer kregen hun VR-outfit aan. Samen betraden zij sprookjesachtige buitenaardse werelden, vochten tegen moordlustige robots de zwaartekrachtloze ruimte en overleefden een heuse zombie-apocalypse. De reacties waren laaiend enthousiast:

“Gaaf om even zombies te knallen. Super realistisch ook. Ik had zelfs een onderbuikgevoel in het liftje. Dit was echt top!” (Rutger en Melanie)
“Heel tof. Echt waanzinnig” (Martijn en Stephan, vader en zoon)
“Dit was heel tof! Twee spellen gespeeld, Zombie Survival en Singularity. Ik ga zeker nog een keer langskomen. Het is net echt. Cool!” (Dennis)
“Ontzettende leuke en interessante ervaring” (Tineke)

Vanaf 6 februari kan ook het grote publiek dit staaltje next level entertainment aan den lijve ondervinden. Er staan maar liefst vier VR-games op het menu: Zombie Survival, Singularity, Engineerium en het ultieme VR-spel Outbreak Origins. Het game-aanbod wordt frequent uitgebreid, vernieuwd en geupgraded.
Maarten Peelen en Vitas Kersbergen, de jonge Rotterdamse ondernemers die dit vernieuwende concept naar Nederland haalden: "Vergeet de escaperoom, de lasergame en bowlingbaan: deze virtual reality-ervaring is zo bijzonder, die wil je echt met je vrienden en collega's beleven."

   

 Onderwerp: Meer informatie over PS5 uitgelekt
13:12 - De 4Chan heeft de nodige informatie bekend gemaakt omtrent de PlayStation 5 console. Volgens de bron komt de onthulling van de PS5 op 5 februari van di tjaar tijdens een PlayStation Meeting die gehouden wordt in Yew York. Daarin zullen het design, de controller, de user interface, home screen en enkele andere features aan bod komen. De console zou geen tot weinig laadtijden kennen bij het spelen van games en een disc drive is aan boord (blu-ray).

PlayStation Now en Remote Play zullen verder meer gebruikt gaan worden door Sony en de mobile app zoals we die nu kunnen krijgt een update. Verder is backwards compatibility een big issue en Sony wil zelfs games van de PS1, PS2, PSP, PS3 en PS4 compatibel hebben op de unit. Gran Turismo 7, MLB The Show 21, Demon Souls Remastered, Godfall en Legend zullen enkele launch games zijn voor de console. Andere games zullen nog bekend gemaakt worden.

Tot slot moet d econsole 449 Euro gaan kosten en zal deze in oktober verkrijgbaar zijn dit jaar. Er zal slechts 1 model te krijgen zijn, en dus geen Pro-model. Sony heeft de informatie zelf nog niet bevestigd.

Belangrijk: Dit nieuwsbericht is gebaseerd op een gerucht dat nog niet officieel bevestigd is. Evilgamerz probeert zo nauwkeurig mogelijk om te gaan met geruchten en plaatst dan ook niet de alledaagse berichten die naar buiten komen via willekeurige bronnen. Pas als diverse (betrouwbare) bronnen met dezelfde melding komen zullen ook wij hiervan melding maken. Geruchten dienen echter niet direct als 100% correct opgevat te worden, maar kunnen weldegelijk kloppen. Houdt hiermee rekening als je commentaar geeft op het bericht.