Saints Row: The Third

thumbnail

Grand Theft Auto 4 is te serieus, er is geen humor in te vinden en je kunt niet genoeg aan rommelen in de vrije grote wereld. Als jij het eens bent met de voorgaande zin en van vrije werelden houdt dan zal de volgende game in de Saints Row serie helemaal in jouw straatje passen. We zijn alweer bij het derde deeltje beland met als naam Saints Row The Third. Hiermee weten ze eindelijk een eigen richting op te gaan. De eerste twee delen liepen eigenlijk achter de feiten aan. De trend van meer humor, meer mogelijkheden en meer plezier uit deeltje twee wordt nu in het kwadraat doorgezet, waarmee er een doldwaze game ontstaat met enorme dildo’s, gekke clowns en vreemde voertuigen. We konden op GamesCom dit jaar de game al uit proberen. Eén ding staat vast, je zult deze game elke minuut, elke seconde met een grijns op je gezicht spelen.

The Saints zijn nu BNers

Het derde deel gaat verder waar het tweede deel ophield. The Saints hebben complete controle over de stad Stillwater. Ze worden nu aanbeden door de inwoners, die dit stadje rijk is. Er is merchandise van ze te koop, mensen vragen om handtekeningen en The Saints kunnen niet meer over straat zonder een ploeg paparazzi tegen te komen. De leider, Philip Soren, van The Syndicate merkt dit op en wil voor deze machtsuitbreiding een stokje steken. Ondertussen plannen de Saints een bankoverval, deze mislukt helaas en ze komen in de handen terecht van de Syndicate. Ze ontsnappen en zetten nu een kamp op in Steelport om weer de macht terug te krijgen van de Syndicate. En dit geeft de game natuurlijk de geweldige mogelijkheid om de speler meest gekke dingen te laten uitvoeren. De woorden gek, humor en hilarisch zullen in deze preview regelmatig voorbijkomen want wat we tot nu toe gezien hebben is door deze woorden goed te omschrijven. De basis van de game is nog steeds hetzelfde gebleven. Je bestuurt een personage die je in een enorm uitgebreide creator kunt samenstellen in de derde persoon en je kunt staan en gaan waar je maar wilt. Je kunt maar liefst drie hoofdverhalen (van elke gang) volgen, maar ook je eigen losse missies opzoeken in de stad of gewoon je gang gaan. De mogelijkheden in deze game zijn op het eerste gezicht al enorm en we hebben nog geeneens alles gezien.

Je karakter bevat naast de mogelijkheid om een enorm groot scala aan wapens met zich mee te dragen een uitgebreide lijst aan worstelmoves. De niets wetende bewoners kun je bij hun armen, benen en hoofden pakken, ze om je heen draaien, hun hoofd op de grond rammen en over hun heen springen. Dit gebeurt heel soepel en zorgt er alleen al voor dat het leuk is om in de eerste straat die je tegenkomt de moves uit te proberen op het onwetende volk. Open jij je wapen en item menu wiel dan kan je helemaal losgaan, want naast de gewone machine geweren, pistolen, knuppels en messen, hebben we ook de mogelijkheid om wat rare dingen met ons mee te dragen. Paarse dildo knuppels en hulk handen die mensen laat ontploffen is het topje van de ijsberg. We kunnen niet wachten op wat de makers voor andere voorwerpen in de game hebben gestopt. Op het gebied van de voertuigen begint de lijst ook al langzamerhand te groeien. Auto’s, afstand bestuurbare auto’s, tanks, helikopters, vliegtuigen, straaljagers, een stofzuigauto die mensen lanceert, de lijst gaat maar door en door. Kortom de game zit barstensvol met content en het ontbreekt op elk gebied niet aan de nodige dosis humor.

Cartoony en comic

De stijl van de game is nu ook iets meer cartoony, zonder de voorgaande titels uit het oog te verliezen. De game ziet er eigenlijk erg goed uit en ze hebben een mooie balans gevonden van realistisch en grappig uitziende omgevingen en personages. Er gebeurt een hoop op het scherm en de explosies zijn ook om te smullen. Op het gebied van de voice actors kunnen we ook weer een aantal bekende mensen herkennen. Zo zal Daniel Dae Kim (Lost) wederom van de partij zijn, maar wordt de cast aangevuld met worstelster Hulk Hogan en pornoactrice Sasha Grey.

Er waren geruchten van een multiplayer, maar dit is niet het geval. Ze hebben ervoor gekozen om zich helemaal op het solo gedeelte van de game richten en nu we de enorme hoeveelheid aan content zien, kunnen we wel zeggen dat ze de goede keuze gemaakt hebben. Gelukkig maakt coop weer zijn intrede in deze titel zowel offline als online, waardoor je met een vriendje de straten onveilig kan maken. Er zullen zelfs missies inzitten die speciaal ontworpen zijn voor coop. Alle missies hebben verschillende eindes en verschillende consequenties, waardoor de game ook nog enige herspeelbaarheid zal hebben. Het succesvol voltooien van deze missies geeft jou weer respect die jij kunt gebruiken om perks te unlocken voor jouw karakter.

Saints Row The Third is een titel die de grenzen opzoekt naar wat je met een portie humor kan doen in een game. Er zijn heel veel mogelijkheden en nog meer voorwerpen die je kunt vinden en kopen in de game. Het ziet er ook allemaal weer een stukje beter uit en met drie verhaallijnen zal er genoeg content zijn om je een gehele tijd te vermaken. We hoeven gelukkig niet meer lang te wachten om los te gaan met een paarse dildo, want we kunnen de game half november verwachten.


Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: Actie/adventure | Release: 16-09-2011 | Uitgever: THQ | Ontwikkelaar: Volition Inc.
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven