Ski Hard: Lorsbruck 1978

thumbnail

Nu er een eind is gekomen aan de 2018 Olympische Winterspelen is dit het geschikte moment om een wintersport game te lanceren. Er komen bovendien maar weinig wintersport games uit en met de grote hoeveelheid sporten waar je uit kunt kiezen zijn er genoeg mogelijkheden om een frisse sport op te pakken en er een game op te baseren. Het is dan ook erg jammer om te zien dat de indie ontwikkelaar Odd Chamber de kans heeft aangegrepen om juist een ski game te ontwikkelen. Op het eerste gezicht lijkt het een goede keuze: degelijke presentatie, grappige naam en leuke soundtrack, maar dit verdwijnt allemaal als sneeuw voor de zon als je eenmaal de berg afrolt.

Een grote teleurstelling

Er zijn vier verschillende skiërs waar de speler uit kan kiezen met elk zijn eigen statistieken. In praktijk is hier weinig van te merken. Het enige verschil is dat één van de skiërs veel verder naar voren buigt en daardoor blijkbaar iets sneller gaat, de andere 3 skiërs voelen helaas identiek aan. De presentatie van de vier verschillende skiërs is daarnaast ook nog eens erg saai. Er is voor een minimalistische stijl gekozen en dit had goed kunnen uitpakken voor het ontwerp van de omgevingen, maar de skiërs zien er nu erg hetzelfde uit en er zijn bovendien geen mogelijkheden om iets vrij te spelen voor je skiër om een persoonlijke touch aan de skiër mee te geven.

De teleurstelling stopt niet bij de vier skiërs, de verschillende banen waar de speler uit kan kiezen om naar beneden te skiën zijn kort en bieden weinig interessante elementen. De speler moet simpelweg de snelste tijd neerzetten en de verschillende banen zijn aan de ene kant redelijk verschillend, maar aan de andere kant zo saai dat er weinig voor de speler is om een race meer dan 1 keer uit te spelen. Er zijn 4 banen beschikbaar in de vier verschillende kleuren banen. Speel je ze allemaal uit dan zul je nog een extra kleur banen vrijspelen. Lukt het je om de eerste tijd bij alle banen neer te zetten dan zul je de laatste kleur banen ook nog eens vrijspelen. Dit laatste is dan ook een onmogelijke taak, want er is voor een belachelijke moeilijkheid gekozen.

Moeilijk is niet hetzelfde als leuk

De ontwikkelaar denkt dat blijkbaar moeilijk gelijk staat aan een leuke game, maar dit is toch echt niet het geval. De balans tussen een goede tijd en een slechte tijd is een enkele foute tik op een knop en de perfecte lijn zien wordt ook nog eens tegenwerkt door de slechte camera. Met de vier richtingstoetsen bestuur je de skiër en dit is lekker simpel, maar de physics werken niet altijd mee en hoe je skiër het snelst naar beneden kunt leiden is niet altijd even duidelijk. Dit had leuk kunnen zijn als het ontwerp een druppel inspiratie had bevat, maar nu zul je al snel na een paar gefaalde pogingen afhaken. Er zijn geen unlockables, multiplayer of andere modi om je langer dan een paar minuten geïnteresseerd te houden. De sterke soundtrack stelt het afsluiten van deze game een paar races uit, maar het advies hier is dan ook: sla deze game over en kijk desnoods een herhaling van de Olympische Winterspelen.


Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: Sport | Release: 25-02-2018 | Uitgever: Odd Chamber | Ontwikkelaar: Odd Chamber
Graphics: 4.0 | Geluid: 5.0 | Gameplay: 3.0 | Besturing: 3.0 | Replay: 3.0
4.0
+ Leuke presentatie
+ Goede soundtrack
+
- Saai en inspiratieloos
- Geen ruimte voor fouten
- Geen extra modi, opties of unlockables

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven