Dragon Ball Xenoverse Lite verschijnt 20 maart
17:02 - BANDAI NAMCO Entertainment Europe kondigt met trots DRAGON BALL XENOVERSE 2 – LITE aan, een gratis versie van de fighting game die vanaf woensdag 20 maart vekrijgbaar is voor PlayStation 4 en Xbox One.

De game bevat een select aantal verhaalmissies en online modi voor spelers om het tegen elkaar op te nemen.

Spelers die DRAGON BALL XENOVERSE 2 – LITE downloaden, ontvangen het volgende:

•• Vijf verhaalmissies: ‘Raditz's Attack’, ‘The Saiyan Threat’, ‘Ruckus on Planet Namek’, ‘The Ginyu Force Strikes’ en ‘The Galactic Emperor’.
•• Online Battles en Online Quests – met de optie om tegen spelers met de volledige te vechten.
•• Hero Colosseum-modus, inclusief alle content en online wedstrijden.
•• De mogelijkheid om alle data over te zetten naar de volledige versie.

DRAGON BALL XENOVERSE 2 – LITE is op 20 maart 2019 gratis verkrijgbaar.

   

 Little Friends: Dogs and Cats releasedatum aangekondigd!
16:49 - Sold Out is verheugd om aan te kondigen dat Little Friends: Dogs & Cats vanaf 28 mei exclusief voor de Nintendo Switch beschikbaar zal zijn.

Kies uit een verscheidenheid aan puppy’s en kittens om mee te spelen, te voeden, te aaien en aan te kleden in een schattige simulatie die leuk is voor alle leeftijden. Leer hun persoonlijkheden kennen en geef ze hun favoriete eten! Speel met je huisdier en zijn favoriete speeltje, of neem je puppy mee uit wandelen en doe mee aan het frisbee toernooi. Verkleed ze in meer dan 600 stijlvolle accessoires om ze er op hun best uit te laten zien. Zorg voor je nieuwe harige vriend om een langdurige vriendschap te ontwikkelen.

•• Ontmoet je nieuwe beste vriend! Kies uit 6 verschillende puppy rassen en 3 schattige kittens, inclusief de Labrador Retriever, Duitse Herder en Franse Bulldog. Geef je nieuwe vriend een naam, verzorg hem en ontwikkel een band. Levensechte animaties helpen je kleine vriendjes tot leven te brengen.
•• Speel met ze! Gebruik het Nintendo Switch touchscreen om je nieuwe vriend te aaien, of neem je puppy mee op wandelingen om ze zo gelukkig mogelijk te maken. Speel met de bal, oefen voor het frisbee toernooi en ontgrendel nieuw speelgoed terwijl je speelt. Speel met maximaal 3 huisdieren tegelijk of gebruik het hotel om maximaal 12 harige vriendjes te houden.
•• Leer ze kennen! Ontdek waarmee je huisdier het liefste speelt en voer ze hun lievelingseten. Met honderden levensechte persoonlijkheidskenmerken is het belangrijk om te weten wat elk huisdier prefereert om te bonden met je kleine vriend.
•• Verkleed tijd! Kies uit meer dan 600 stijlvolle accessoires om je nieuwe metgezel te verkleden. Wanneer ze klaar zijn kun je screenshots nemen om hun geweldige outfits niet te vergeten.
•• Zorg altijd en overal voor ze! Zorg onderweg voor je katten en honden of zet de console in het dock om door te spelen op de tv.

   

 Rhianna Pratchett te gast bij Imagine Film Festival 2019
15:40 - Tijdens Imagine Film Festival 2019, van 10 tot en met 20 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam, presenteert het festival een uitgebreid programma van film, gaming en VR. Met een nieuwe oogst aan (inter)nationale gaming en VR én een career talk van de Britse game-scenarist Rhianna Pratchett, bekend van haar werk voor de games Tomb Raider, Heavenly Sword en Overlord.

Gaming en virtual reality zijn elk op hun eigen wijze verwant aan de fantastische film. Game-ontwikkelaars hebben spelers in staat gesteld ??om rond te dwalen in fantastische omgevingen met karakters die ook in films te zien zijn. Ook in virtual reality is het fantastische idioom volop aanwezig, van sciencefiction in de ruimte tot creepy, in your face horror. De driehoek fantastische film-gaming-VR is voor Imagine reden voor een geïntegreerd programma van film, gaming en VR: New Stories in Gaming en VR.

In dit themaprogramma presenteren we deze disciplines in hun onderlinge samenhang - ze putten immers allemaal uit hetzelfde fantastische universum. Het programma bestaat uit een grote oogst aan nieuwe games en VR-ervaringen. Ook zijn aan de korte-filmprogramma’s games toegevoegd, is er een roomscale VR en zijn er diverse pop-up games. Naast deze uitgebreide programmering, zal Britse game-scenarist Rhianna Pratchett tijdens een career talk meer vertellen over haar carrière. Ook is er een keynote en panel over Worldbuilding in Space.

Career Talk door Rhianna Pratchett
Rhianna Pratchett begon als game-journalist, maar bewoog zich al snel in de richting van scriptwriting en narrative design. Na bijdragen aan Beyond Divinity en Heavenly Sword schreef ze het script voor de succesvolle game Overlord van de Nederlandse gamedevelopers Triumph Studios (ook te gast op het festival), en van daaruit volgden Mirror's Edge en de reboot van Tomb Raider – grote games met sterke vrouwen in de hoofdrol. De laatste jaren is Rhianna steeds meer actief op het gebied van film en televisie – zo werkt ze aan een tv-versie van het boek The Wee Free Men van haar vader, de legendarisch fantasy-schrijver Terry Pratchett. Tijd dus voor een uitgebreide career talk met Rhianna, waarin we haar liefde voor genre bespreken, de verschillen en overeenkomsten tussen games en film, en vragen uit het publiek behandelen.
Keynote door Anne Toole en panel:

Worldbuilding in Space
In een keynote en panel gaan we in op de vraag hoe je 'de ruimte' in woord en beeld kunt bouwen in diverse vormen van fictie. Hierbij laten we filmmakers en gamedesigners met elkaar in gesprek gaan over hoe zij space in hun werk verbeelden.

Het panel wordt voorafgegaan door een keynote door Anne Toole, scenariste voor televisie, games, webseries, VR, comics en korte fictie. Haar credits omvatten The Witcher en The Lizzie Benett Diaries, een webserie waarmee ze een Emmy won. Toole is een veelgevraagd spreker over storytelling op meerdere platforms en was te zien op conferenties als South by Southwest (SXSW), Comic-Con International, GDC Europe en GDC Online, evenals tijdens presentaties op MIT, Harvard en Cannes.

Deelnemers aan het panel zijn filmmaakster Rianne Haak, de scenaristen van Winchester McFly en Lennart Sas van gamedeveloper Triumph Studios.

Games van Nederlandse bodem
In Level Up tonen Nederlandse en Vlaamse game developers hun nieuwste werk aan het publiek. Van VR tot visual novel en van retrofuturisme tot Lovecraftiaans - Level Up toont de creativiteit van gamemakers in al haar facetten. In een showcase vertellen de makers meer over de achtergronden van de games en de plannen voor verdere ontwikkeling. Aansluitend aan de shocase kunnen bezoekers in het festivalcafé demoversies van de gepresenteerde games spelen.

De roomscale VR Charlie Ticklefingers is speciaal voor Imagine 2019 ontwikkeld door Gijs Bazelmans en Daan Kools. Deze enkele minuten durende VR-ervaring is gedurende diverse dagen gratis speelbaar in het festivalcafé en een absolute must voor fans van horror en slashers! Een bloedstollende achtervolging waarbij de speler moet wegvluchten van de illustere Charlie Ticklefingers. De grenzen van roomscale VR worden letterlijk doorbreken door spelers op een paar vierkante meter het gevoel te geven dat ze door eindeloze ruimtes dwalen. De kamers waar je als speler met de VR-bril op virtueel doorheen rent, bieden diverse uitdagingen, zoals hoogtevreesmomenten, krappe gangetjes en traptreden.

Dagelijkse VR-Studio
Tijdens Imagine Film Festival is er iedere dag keuze uit een breed programma van VR-experiences. De bezoeker kan kiezen uit 9 diverse programma’s, van ieder ongeveer 30 minuten lang. Één van deze experiences, onderdeel van ons wetenschapsprogramma Things to Come, neemt je mee op ruimtereis naar andere planeten. Andere bijzondere titels zijn Jurassic World: Blue (onderdeel van het VR-programma “Animal Kingdom”) en Ghost in the Shell (onderdeel van het VR-programma “Total Recall”).

In 2019 vindt ook de tweede editie van de Imagine VR Competitie plaats, waarin zo’n 20 van de beste experiences van het voorbije jaar strijden om de Imagine VR Award.

    Release trailer voor Generation Zero
14:35 - Generation Zero heeft zojuist een actievolle release trailer uitgebracht, vol met mysterieuze machines, teams die samenwerken om bedreigingen te elimineren, atmosferische omgevingen en nog veel meer. Of je nu alleen speelt of met vrienden, er is nog veel te ontdekken in de uitgestrekte open wereld. Op 26 maart komt Generation Zero naar PC, het PlayStation®4 computer entertainment systeem en de Xbox® One familie, inclusief de Xbox One X. Bekijk de video en pre-order vandaag:

Over Generation Zero:
Ervaar een explosief kat-en-muisspelletje in een enorme open wereld. In deze remake van het Zweden van de jaren 1980 zijn vijandelijke machines het vreedzame platteland binnengevallen. Je moet terugvechten en ondertussen erachter zien te komen wat er nu eigenlijk precies aan de hand is. Door gebruik te maken van in gevechten bewezen guerilla-technieken kun je vijanden in de val lokken, verlammen of vernietigen in intense creatieve sandbox-gevechten.

Ga er alleen voor of vorm met tot drie van je vrienden een team in naadloze coop-multiplayer. Werk samen en combineer jullie unieke skills om vijanden uit te schakelen, uitgeschakelde vrienden te ondersteunen door ze tot leven te wekken en de buit te delen nadat de vijand verslagen is.

Alle vijanden worden constant gesimuleerd in de wereld en dwalen door het landschap met specifieke doelen. Als het je lukt om een specifiek onderdeel van een vijand te vernietigen, of het nu pantser, wapens of uitrusting is, wordt de schade permanent. Vijanden zullen deze littekens behouden totdat je ze weer tegenkomt, of dat nu minuten, uren of zelfs weken later is.

Verken een enorme open wereld, gerenderd met de bekroonde Apex-engine, met een volledige dag/nacht-cyclus met onvoorspelbare weerpatronen, complex AI-gedrag, gesimuleerde ballistiek, uiterst realistische geluiden en een dynamische soundtrack met muziek van de jaren 80.


   

 RAGE 2 verkiest framerate boven resolutie
13:36 - De developer die werkt aan RAGE 2, ID Software, heeft bekend gemaakt dat het framerate verkiest boven grafische kwaliteit. Tim Willits laat via de Hardcoregamer weten dat RAGE 2 op 1080p zal draaien met 60 frames per seconde. Omdat RAGE 2 een shooter is met veel actie is het voor de studio belangrijk dat de framerate stabiel blijft. "We vinden snelheid belangrijker dan 4K op de enhanced consoles". RAGE 2 verschijnt 14 mei 2019.


    Nieuwe shooter van Wargaming en Frag Lab in aantocht
08:23 - Zojuist, heeft Wargaming aangekondigd dat zij gaan samenwerken met de Oekraïense ontwikkelstudio Frag Lab. Zij zullen een nieuwe generatie shooter gaan maken die met gebruik van bijna twaalf Amazon Web Services (AWS) producten, Amazon GameLift dedicated server hosting en de Amazon Lumberyard AAA game engine.

Het Oekraïense Frag Lab studio is gesitueerd in Kiev en heeft maar liefst 125 medewerkers die voorheen o.a. hebben gewerkt aan de Crysis franchise, Battlefield 2 en Warface. “When Frag Lab approached us with their vision of what they wanted to develop, we felt that it perfectly matched our core values, and their passion was palpable,” aldus Shahzad Khan, Product Director, Wargaming. “We knew by combining their experience working on a successful shooter with our unrivaled free-to-play expertise, together we could bring this vision to life.”

Voor de echt kenners, geeft Amazon Game Tech ontwikkelaars alles wat zij nodig hebben voor het ontwikkelen en het samenbrengen van toepassingen rondom Amazon. Wargaming en Frag Lab gebruiken de Amazon GameLift om de multiplayer servers te opereren SCALE naast een dozijn aan AWS producten zoals Amazon Route 53, Simple Storage Service (S3), en Elastic Container Service voor Kubernetes (EKS) en de game zelf wordt met de Amazon Lumberyard game engine gemaakt.

    Super Dragon Ball Heroes World Mission gameplay trailer
08:19 - BANDAI NAMCO Entertainment Europe heeft zojuist een trailer gedeeld die meer details vrijgeeft over de gameplay van SUPER DRAGON BALL HEROES WORLD MISSION.
De trailer introduceert de belangrijkste modi in de game, waaronder:

• Story Mode - Bevat een origineel verhaal met gloednieuwe helden
• Arcade Mode - Bevat verschillende uitdagingen om de vaardigheden van de spelers op de proef te stellen
• Network Battle - Biedt spelers de mogelijkheid om het tegen hun vrienden of andere spelers van over de hele wereld op te nemen
• Creation Mode - Hier kunnen spelers hun eigen cards en missies creëren.

SUPER DRAGON BALL HEROES WORLD MISSION is een card battle game met vechters van alle Dragon Ball universums, nog nooit eerder vertoonde transformaties en een gloednieuw personage ontworpen door Toyotarou; de maker van de manga Dragon Ball Super.

SUPER DRAGON BALL HEROES WORLD MISSION is verkrijgbaar vanaf 5 april 2019 voor de Nintendo Switch en PC via STEAM.


   

 Nieuwe Sonic the Hedgehog game in de maak
00:14 - SEGA blijft geloven in de Sonic the Hedgehog franchise. Er is namelijk weer een nieuwe game in de maak bij Sonic Teams. Dat heeft Takashi Iizuka bekend gemaakt op het SXSW Gaming Festival. Details omtrent de game zijn er nog niet. Sonic is ook bezig met Sonic Racing. Of men nu weer een platformer gaat maken is nog onduidelijk. Wanneer het spel officieel onthuld wordt is ook nog niet bekend.

    Eerste DLC Jump Force aangekondigd
00:01 - Bandai Namco Entertainment Europe heeft SETO KAIBA aangekondigd als eerste DLC-personage voor JUMP FORCE. Kaiba, rivaal van Yugi Muto en eigenaar van Kaiba Corporation, komt met zijn eigen arsenaal aan krachtige speelkaarten uit de Yu-Gi-Oh!-reeks.

   

 Tom Clancy’s The Division 2 is nu verkrijgbaar
13:05 - Tom Clancy’s The Division 2, het tweede deel in de bekroonde Tom Clancy’s The Division-videogameserie, is nu verkrijgbaar voor Xbox One (X), PlayStation 4 (Pro) en Windows PC, onder meer in de Ubisoft Store.

Tom Clancy’s The Division 2 brengt spelers naar een verscheurd Washington D.C., zeven maanden nadat een dodelijk virus in New York City is uitgebroken. Als Division-Agents zijn spelers de laatste hoop om de ondergang van de samenleving tegen te gaan en de machtsgreep van de vijandige facties op de stad te voorkomen. Naast de campagne, die zowel alleen als met drie andere spelers te doorlopen is, keert ook de unieke Dark Zone-ervaring terug in dit tweede deel. Hier nemen spelers het alleen of samen op tegen vijanden, of kiezen ze ervoor elkaar te verraden om er zelf met de beste beloningen vandoor te gaan. Daarbovenop hebben spelers de mogelijkheid om in georganiseerde multiplayermodi te laten zien wie de beste Agent is.

Na het volbrengen van de campagne, wordt Washington D.C. overgenomen door een nieuwe factie: de Black Tusk. Dit zorgt ervoor dat er talloze nieuwe activiteiten beschikbaar komen om de Endgame-filosofie van de Tom Clancy’s The Division-serie na te leven. Daar houdt het echter niet op, want ook na release wordt Tom Clancy’s The Division 2 continu geüpdatet aan de hand van feedback van de community en voorzien van gratis nieuwe content. Kort na de release worden Tidal Basin, een nieuwe uitdagende Black Tusk stronghold, en Operation Dark Hours, de eerste Raid voor 8 spelers ooit in de serie, aan de game toegevoegd. In de zomer van 2019 kunnen spelers Episode 1, D.C. Outskirts: Expeditions verwachten, in de herfst van 2019 volgt Episode 2: Pentagon: The Last Castle en het eerst jaar post-launch content wordt in de winter van 2019 afgesloten met Episode 3. Deze episodes voegen nieuwe gebieden, missies, gamemodi en meer toe aan de reeds gigantische wereld van Tom Clancy’s The Division 2.

Alle post-launch content voor Tom Clancy’s The Division 2 is gratis, maar voor fans die echt niet kunnen wachten op nieuwe content, is er de Year 1 Pass. Deze geeft 7 dagen eerder toegang tot de drie Episodes, directe toegang tot alle Year 1 Specializations zodra deze beschikbaar komen, 8 Classified Assignments die meer over het achtergrondverhaal van Washington D.C. onthullen, exclusieve cosmetische items en extra in-game activiteiten zoals Projects en Bounties.

    Deze week in GTA Online: Bikers dubbele beloningen, kortingen en meer
12:30 - Vernietig vijanden met de kracht van je licht spoor in Deadline, waarin Verdubbelde GTA$ en RP worden uitbetaald aan alle bloeddorstige strijders tot en met 20 maart.

Naast de verdubbelde cash bij alle Biker Business sales, kun je een rivaliserende MC uitdagen voor een wedstrijd, of kun je grote schade aanrichten met je MC in Search and Destroy via alle Club Work en Challenges die de hele week 2X GTA$ & RP uitbetalen.

Speel ergens deze week om het monochrome Steel Horse Solid Logo en Black Western shirts vrij te spelen.

Wordt de baas van een in leer-gehuld legioen aan vooruitzichten met je eigen MC Clubhouse, die deze week met 50% korting te verkrijgen is. Verder zijn alle Biker Businesses zijn verkrijgbaar met hetzelfde kortingspercentage, en krijg je 40% korting op verschillende voertuigen.

•• MC Clubhouses - 50% korting
•• MC Clubhouse Renovations - 50% korting
•• MC Clubhouse Bike Shop - 50% korting
•• MC Business Properties - 50% korting
•• Western Gargoyle - 30% korting
•• Pegassi Oppressor Mk II - 30% korting
•• Shitzu Hakachou Drag - 30% korting
•• Pegassi Vortex - 30% korting
•• Pegassi Bati 801 - 30% korting
•• Nagasaki Shotaro - 40% korting (Speel een ronde van Deadline om deze te ontgrendelen)

    Prijsvraag: Giveaway The Division 2!
10:37 - Ubisoft wil weer iets vieren met jullie! The Division 2 lanceert vandaag namelijk voor diverse platformen. Een mooi moment dus om wat leuke prijzen weg te geven. We mogen ditmaal enkele goodies weggeven van The Division 2. Wat je daarvoor moet doen? Login of registreer je op onze website en beantwoord onderstaande vraag.

- Poster
- Grijs t-shirt, maat: M
- Cap
- Gardening Kit