Final Fantasy XIV Online passeert grens van 16 miljoen spelers wereldw...
13:51 - Tijdens een Letter from the Producer LIVE-stream vanuit San Francisco, maakte SQUARE ENIX bekend dat de immer groeiende community van FINAL FANTASY XIV Online nu de grens van 16 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd is gepasseerd. Met dit indrukwekkende cijfer beleeft de populaire MMORPG een nieuw hoogtepunt in de aanloop naar de release van de derde grote uitbreiding, FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers, op 2 juli 2019.
Tijdens de livestream onthulde producer en director Naoki Yoshida ook diverse nieuwe details over de komende uitbreiding, inclusief:

•• Details over het aangepaste gevechtssysteem, inclusief aanpassingen aan role-acties.
•• Updates voor het FATE-systeem, zijmissies en job quests
•• Aanpassingen aan job-synergie en een betere balans tussen jobs
•• Diverse ‘quality of life’-verbeteringen en UI-updates

Daarnaast is de nieuwe officiële benchmark-software nu beschikbaar als download. De benchmark-software bevat naast gloednieuwe beelden van Shadowbringers ook een character creator waarmee spelers de speelbare personages kunnen zien zoals ze in de game verschijnen – inclusief de nieuwe Hrothgar- en Viera-rassen. Spelers die de benchmark-software gebruiken om personages te maken, kunnen die vervolgens overbrengen naar de volledige game.

In FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers reizen de Warriors of Light voor het eerst naar een andere wereld om te veranderen in de Warriors of Darkness, met als doel de nacht te herstellen en de wereld te redden van de Flood of Light die de Apocalyps dreigt te ontketenen. De uitbreiding brengt een schat aan nieuwe elementen, inclusief de nieuwe Dancer- en Gunbreaker-jobs, de Hrothgar- en Viera-rassen, een verhoogde level-cap, prachtige nieuwe gebieden, raids, en nog veel meer.

    Een avontuur in het hart van de wereld van Warhammer
10:36 - In een tijdperk waarin wetteloosheid en wanhoop heersen ligt het rijk der mensen in puin, verscheurd door burgeroorlog en geteisterd door hongersnood en pest. En zo gebeurde het dat in het jaar 2301 de Kurgan-krijgsheer genaamd Asavar Kul de wilde stammen van de Chaos Wastes verenigde en de mensheid de oorlog verklaarde. De overvallers drongen het verre noordelijke koninkrijk Kislev binnen en plunderden haar grootste stad, Praag. Maar in het duisterste uur van het rijk, verzamelde een edelman genaamd Magnus de mensen van het rijk om de indringers te weerstaan. Het keizerlijke leger marcheerde naar de hoofdstad Kislevite om het op te nemen tegen Kul in een enorm gevecht buiten de stadsmuren. Met steun van machtige helden uit het hele land wist Magnus een direct gevecht met Kul te winnen, waarna de Chaos-horde uiteenviel. Gezegend door de goden en binnengehaald als de ware keizer, keerde Magnus triomfantelijk terug naar Nuln. Maar terwijl de oude wereld de overwinning van Magnus vierde, planden de Dark Gods alweer hun wraak.

In samenwerking met Ankama, een animatiebedrijf uit Noord-Frankrijk dat met name bekend is van Dofus en Wakfu, hebben BIGBEN en Eko Software deze story-trailer voor Warhammer: Chaosbane gemaakt. Sluit je aan bij de strijdkrachten van het keizerrijk en verdrijf de plunderende troepen van Chaos uit een wereld die op het punt van instorten staat.

Warhammer: Chaosbane is de eerste Action-RPG die plaatsvindt in de wereld van Warhammer Fantasy Battles en dompelt spelers onder in het hart van de Oude Wereld, een continent gekenmerkt door de Grote Oorlog tegen Chaos, een bloederig conflict dat het rijk van de mensen verwoestte. Spelers kunnen de rol aannemen van een mens, high elf, wood elf of dwarf en verschillende iconische locaties ontdekken in het Warhammer Fantasy Battles-universum dat bij miljoenen fans over de hele wereld tot de verbeelding spreekt.

WARHAMMER: Chaosbane komt op 4 juni 2019 beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc en op 31 mei voor bezitters van de Magnus Edition en Digital Deluxe.


    GTA Online: Missile Base Series Plus, Smuggler's Sell missions en meer
10:35 - De nieuwe Missile Base Series wordt deze week gelanceerd in GTA Online, en brengt een groot aantal modes naar de locatie die beroemd is geworden door de Doomsday Heist, plus een GTA$250K bonus voor alle CEO's die over Executive Offices beschikken plus dubbele beloningen bij Smuggler's Sell Missions, Juggernaut en Rhino Hunt.

Met een terugkeer naar de setting van The Doomsday Scenario, bevat de Missile Base Series negen klassieke modes zoals Resurrection, Slasher, Every Bullet Counts en meer, allemaal binnenin de Missile Silo van Mt. Chiliad. De serie levert tot 29 mei ook dubbele beloningen op.

    Dead Island 2 is nog altijd in productie
07:47 - THQ Nordic heeft bekend gemaakt dat het nog altijd werkt aan Dead Island 2. De game werd in 2014 aangekondigd maar sindsdien is het angstvallig stil rondom het spel. De ontwikkeling had te maken met diverse problemen. Zo nam Deep Silver ontwikkelaar Yager al van het project af wegens verschillen in visie en moest ook Techland noodgedwongen werken aan andere projecten. Wanneer het spel nu uit zal gaan komen is nog niet bekend gemaakt.

    Total War:THREE KINGDOMS nu beschikbaar
07:45 - SEGA Europe Ltd. kondigt trots de launch aan van Total War: THREE KINGDOMS voor Windows PC. THREE KINGDOMS is de eerste grote historische game in zes jaar tijd voor de BAFTA award winnende Total War strategy serie en de Total War titel met de meeste pre-orders ooit.

THREE KINGDOMS sleurt spelers mee in de epische machtsstrijd tussen de krijgsheren in 2e eeuws China. Na het vallen van de grote Han Dynastie staat de speler in het midden als één van deze legendarische leiders, met als taak het stichten van een nieuw machtig keizerrijk en de natie verenigen.

THREE KINGDOMS biedt spelers een beeldende weergave van dit turbulente tijdperk en een aantal nieuwe door de periode geïnspireerde tools om te gebruiken. Met verbeterde diplomatiek, diepere interactie tussen personages dan ooit tevoren en spannende spionagemogelijkheden, is THREE KINGDOMS een grote stap vooruit voor de Total War-serie.
“Met Three Kingdoms hebben we één van de diepste strategische ervaringen in de franchise gecreëerd”, zegt Game Director Janos Gaspar. “We zijn ontzettend trots op wat we met onze representatie van de rijke Chinese cultuur bereikt hebben en de evolutie voor Total War die het representeert.”

Met meer dan 25 miljoen Total War-games tot nu toe verkocht en meer dan 1,2 miljoen maandelijkse actieve spelers komt THREE KINGDOMS uit op het hoogtepunt van populariteit van de serie. Ontwikkelaar Creative Assembly is nu één van de grootste Europese studio’s en het blijft groeien, met meerdere nieuwe titels in ontwikkeling.

Total War: THREE KINGDOMS is vanaf vandaag beschikbaar op PC en kan gekocht worden via Steam of vanaf door SEGA goedgekeurde digitale verkooppunten. De Limited Edition is ook te koop bij deelnemende lokale verkooppunten.

    Vloer vijanden met vernietigende Daemon aanvallen in Oninaki
07:44 - Square Enix Ltd.,heeft vandaag diverse Daemons onthuld die de speler zullen bijstaan tijdens gevechten in ONINAKI, de aankomende gloednieuwe action-RPG die wordt ontwikkeld door het getalenteerde Tokyo RPG Factory-team.

In ONINAKI gaan spelers op reis met Kagachi, een jonge Watcher die verloren zielen naar de volgende wereld moet begeleiden. Daarbij krijgen spelers hulp van bevriende Daemons, verloren zielen die niet kunnen reïncarneren. Deze krachtige zielen zullen de speler tijdens gevechten ondersteunen, waarbij elke Daemon een ander wapentype vertegenwoordigt. Spelers kunnen de skills van Daemons aanpassen en in realtime tussen Daemons wisselen om met unieke aanvallen en power-up-skills vernietigende klappen uit te delen aan hun vijanden.


   

 TT Isle of Man is uit voor de Nintendo Switch
15:41 - Bigben en Kylotonn maken met trots bekend dat TT Isle of Man, de officiële game van de legendarische Tourist Trophy (TT) Isle of Man, nu verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch. Precies op tijd voor de race van 2019, die begint op 25 mei.

Met TT Isle of Man beleef je voor het eerst op de Nintendo Switch een realistische wegracesimulatie.

De content en functies van de game zijn identiek aan die van de versies voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.
TT Isle of Man biedt:

•• Een getrouwe weergave van de ruim 60 kilometers en 264 bochten van Snaefell Mountain.
•• 9 fictieve tracks om op te oefenen voor het hoofdevenement
•• 40 officiële motorfietsen en 23 officiële coureurs
•• Online-races voor maximaal 8 spelers
•• Een carrièrestand waarin je nieuwe motorfietsen kunt ontgrendelen en de legendarische Isle of Man Tourist Trophy kunt winnen.

   

 Tennis World Tour Roland-Garros Edition is nu verkrijgbaar!
14:59 - De tennissimulatie keert dit jaar terug met een schat aan content, inclusief alle updates van de afgelopen maanden. Dit jaar kun je met de beste spelers ter wereld deelnemen aan alle grote wedstrijden op de legendarische, gerestaureerde velden van Roland-Garros.
Rafael Nadal, meervoudig winnaar van Roland-Garros en Kristina Mladenovic, één van ‘s werelds beste vrouwelijke tennisspelers zijn nieuwe toevoegingen aan de reeds indrukwekkende lijst van in-game spelers.

Tennis World Tour Roland-Garros Edition is een zeer complete game, met onder andere:

•• 33 van de beste spelers ter wereld, inclusief Roger Federer, Rafael Nadal, Stan Wawrinka, Kristina Mladenovic en legendes Andre Agassi en John McEnroe
•• Meer dan 21 speelvelden met alle soorten ondergronden
•• De belangrijkste speelvelden van Roland-Garros: de nieuwe Philippe-Chatrier, Suzanne-Lenglen en Simonne-Mathieu onlangs ingewijd voor Roland-Garros 2019
•• Het hoofdspeelveld van de Mutua Madrid Open: "La Caja Magica"
•• Een carrièremodus die de carrières van spelers op een realistische manier simuleert met trainingen, wedstrijden, kwalificaties en meer
•• Een nieuwe aanpassingstool om je eigen speler te creëren van top tot teen
•• Een online-stand met een klassement en private matches

   

 Slechte cijfers van EDGE voor Days Gone en Mortal Kombat
14:55 - De EDGE heeft diverse games weer beoordeeld deze maand. Het gaat om onderstaande lijst met titels:

Days Gone (PS4, Sony): 5
Mortal Kombat 11 (PS4/Xbox One/Switch, Warner): 5
Steamworld Quest: Hand Of Gilgamesh (Switch, Image & Form): 9
World War Z (PS4/Xbox One, Saber): 6
Katana Zero (PS4/Switch, Devolver Digital): 7
One Finger Death Punch 2 (PS4/Xbox One/Switch, Silver Dollar): 8

    RuneScape voegt door dinosauriërs bewoond gebied 'The Land Out of Time...
13:05 - Het gegrom van wezens die al geruime tijd zijn uitgestorven weerklinken in RuneScape vanaf juli. Vandaag heeft Jagex aangekondigd dat er een splinternieuwe landmassa - en dinosauriërs - worden toegevoegd aan de wereld van Gielinor.

Deze nieuwe omgeving van Anachronia - The Land Out of Time - brengt spelers naar een eiland dat wordt bewoond door dinosauriërs, waar zij moeten proberen om de dragonkin op te sporen, terwijl hij verder werkt aan een mysterieus en misdadig plan.

De eeuwenoude kusten en dodelijke jungles van het eiland zijn toegankelijk voor nieuwe, huidige en terugkerende RuneScape members. Avonturiers die oren hebben naar het volgen van de verhaallijn, verspreid over toekomstige updates, hebben slechts drie skills nodig: Mining, Smithing en Divination. Daarnaast moeten zij minimaal level 50 zijn en is het vereist dat twee specifieke quests (The Needle Skips en You Are It) zijn voltooid.

Verwacht nieuwe, prachtige locaties om te ontdekken en nieuwe activiteiten. Meer informatie over The Land Out of Time wordt in juni, voorafgaand aan de lancering, gedeeld.

   

 Maak kennis met de sluwe Ventrue Clan in Vampire: The Masquerade - Blo...
10:43 - Paradox Interactive heeft vandaag de vierde volbloed-vampierenclan onthuld in Vampire: The Masquerade: Bloodlines 2: Ventrue! De Ventrue staan door de geschiedenis heen bekend als koningen en kingmakers, het zijn dan ook machiavellistische vampiers die hun sluwheid, geduld en ijzeren wil gebruiken om te regeren.

Het leiderschapsbloed stroomt door de aderen van de Ventrue. Ooit betekende dat hoge priesters en aristocraten, maar nu kan je ze vooral vinden als investeringsbankiers en bedrijfsleiders. Deze ‘Clan of Kings’ ziet zichzelf als de architect van de vampierensamenleving die afkomst en loyaliteit het meest belangrijk vindt. De Ventrue van Seattle zijn, ongebruikelijk voor deze clan, aantrokken door de droom een eigen machtsstructuur te ontwikkelen zonder overzicht van oudere generaties. Nu de Camarilla de macht hebben, besloten veel Ventrue zich bij deze nieuwe heersers te voegen of juist nog meer in te zetten op hun eigen autonomie. Ondernemende Ventrue hebben zich verzonken in de zakenwereld van de 21ste eeuw, wat de weg vrij maakte voor een welvarende toekomst; naast vijanden maken van ieder die de oude wegen verkiest.

De Ventrue zijn de beschermers van de Masquerade en prinsen van een ongekend aantal steden. Gehoorzaamd worden zit in hun bloed. Met de kenmerkende Discipline Dominate krijgt een Ventrue de mogelijkheid om de acties en herinneringen van anderen te manipuleren. Fortitude is de Discipline die gaat over fysieke weerstand en stelt ze in staat hun vijanden te overleven.

Dominate
•• Mesmerize – Stelt de Ventrue is staat om één NPC kort in trance te brengen. De getroffen persoon is zich niet bewust van de wereld om zich heen en negeert geluid, aanrakingen en zelfs pijn.
•• Command – Breidt de controle over de gehypnotiseerde persoon uit. Ze kunnen nu bevelen worden om te bewegen, obstakels te verwijderen of zelfs anderen aanvallen.

Dominate-krachten gebruiken is niet een Masquerade Violation.

Fortitude
•• Absorb – Stelt de vampier in staat om een korte defensieve houding in te nemen waarmee ze alle zichtbare aanvallen afweren, waarna wonden geheeld worden voor elke aanval.
•• Personal Armor – Verandert de vampierenhuid in een steen-achtige muur.

Een sterveling jouw Fortitude onder aanval laten zien is een Masquerade Violation.

   

 The Sinking City Welkom in Oakmont de stad die je van binnenuit opeet
06:38 - Een maand voor de release van de game, presenteren Bigben en Frogwares met trots een nieuwe gameplayvideo van The Sinking City.In deze video is te zien hoe waanzin en duistere sferen de stad Oakmont overspoelen. Wanneer privédetective Charles Reed wordt overvallen door steeds meer en verontrustendere hallucinaties, gaat hij in deze verwoeste stad op zoek naar de oorzaak ervan.

Geconfronteerd met monsters en onverklaarbare gebeurtenissen, hoopt hij wanhopig dat het allemaal slechts waanbeelden zijn.