Kalypso begint met ontwikkeling nieuwe Commandos
11:25 - Kalypso Media Group heeft aangekondigd dat men werkt aan een nieuwe Commandos game. Claymore Game Studios is begonnen met de ontwikkeling van de game. Op de website van de Duitse uitgever zijn vacatures verschenen gericht op 3D/animatie-professionals waarbij de Unreal Engine gebruikt wordt. Details omtrent de nieuwe game zijn er nog niet op dit moment. Onlangs kwam er ook al een remaster uit van Commando 2: Men of Courage. De remaster was echter geen groot succes.

Belangrijk: Dit nieuwsbericht is gebaseerd op een gerucht dat nog niet officieel bevestigd is. Evilgamerz probeert zo nauwkeurig mogelijk om te gaan met geruchten en plaatst dan ook niet de alledaagse berichten die naar buiten komen via willekeurige bronnen. Pas als diverse (betrouwbare) bronnen met dezelfde melding komen zullen ook wij hiervan melding maken. Geruchten dienen echter niet direct als 100% correct opgevat te worden, maar kunnen weldegelijk kloppen. Houdt hiermee rekening als je commentaar geeft op het bericht.

    Humankind krijgt nieuwe trailer
11:19 - Ontwikkelaar Amplitude heeft een nieuwe trailer uitgebracht van de game Humankind. Het spel komt later dit jaar uit voor de PC.


    E3 voor volgend jaar al ingepland
08:48 - Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met plannen nu het corona-virus ervoor zorgt dat veel geannuleerd wordt. De E3 2021 is inmiddels al gepland, daar waar deze in juni van dit jaar niet doorgaat. Deze zal plaatsvinden van 15 tot en met 17 juni van 2021, zo heeft de organisatie bekend gemaakt. De E3 van dit jaar werd in maart geannuleerd vanwege de COVID-19 pandemie.

    Geen demo van The Last of Us Part II
08:00 - Demo's van games worden niet heel vaak meer uitgebracht, zo ook niet van The Last of Us Part II. In een PlayStation Blogcast laat de ontwikkelaar van de game weten dat er geen demo van het spel gepland staat en dus zal uitkomen voor de PlayStation 4. The Last of Us Part II verschijnt exclusief voor de PS4 en moet het eerste deel op gaan volgen, dat ongekend populair bleek.

    Digitale Pre-load Final Fantasy VII Remake begint binnenkort in Euro...
18:25 - Met nog maar één week te gaan tot de lancering van FINAL FANTASY VII REMAKE, stelt Square Enix Ltd., de digitale pre-load in Noord-Amerika en Japan vanaf vandaag beschikbaar in de PlayStation Store. Binnenkort komt deze digitale pre-load ook beschikbaar in Europa en Australië, om ervoor te zorgen dat spelers direct de straten van Midgar kunnen betreden wanneer de game op 10 april wereldwijd wordt uitgebracht. Fans die de digitale versie van de game hebben ge-pre-orderd in Europa en Australië kunnen de notificaties van PlayStation Network checken om te zien wanneer hun pre-load beschikbaar is.

“Omdat veel mensen thuis moeten blijven vanwege de COVID-19-pandemie, kan dit gevolgen hebben voor de bandbreedte van je internet. Daarom willen we al onze fans wat extra tijd geven om de game te downloaden,” aldus Yoshinori Kitase, de producer van de game.

   

 Rayman Mini Season 2 nu beschikbaar via Apple Arcade
15:02 - De eerste post-launch update voor Rayman Mini, Season 2, is nu beschikbaar via Apple Arcade en is speelbaar op iPhone, iPad, Mac en Apple TV-apparaten.

Season 2 introduceert wekelijkse uitdagingen die zich iedere week in een andere wereld afspelen. Spelers moeten bijvoorbeeld zo lang mogelijk blijven lopen en tegelijkertijd zoveel mogelijk Lums verzamelen. Daarnaast krijgen spelers doelen die ze kunnen voltooien om hun awesomeness-niveau te verhogen en zo nieuwe kostuums te ontgrendelen.

In Rayman Mini volgen spelers Rayman op een legendarisch avontuur terwijl hij krimpt tot de grootte van een mier. Om deze spreuk ongedaan te maken, reist Rayman door een macro-fotografische wereld waarin hij vriendelijke bondgenoten tegenkomt en epische bazen verslaat. Deze snelle platformer bevat 48 unieke levels en werpt spelers in verbazingwekkende gebieden, inclusief een prachtige rivier, een spinnennest en een konijnenhol.

Rayman Mini is exclusief beschikbaar via Apple Arcade.

    John Wick Hex krijgt PS4-release
12:46 - De fans van John Wick kunnen uit gaan kijken naar de PlayStation 4-release. Het spel komt namelijk uit op 5 mei aanstaande voor de console. Er zijn geen aankondigingen geweest voor de Switch en Xbox One. Die versies lijken vooralsnog dus uitgesloten te zijn. John Wick Hex is de eerste console game in de franchise gebaseerd op de films.


   

 GTA Online: Driedubbele beloningen bij de Arena War Serie en meer
10:36 - De GTA Online-update van deze week bevat een groot aantal Dubbele en Driedubbele beloningen, plus voertuigkortingen en de nieuwste voertuig hoofdprijs bij het Lucky Wheel.

Belangrijkste punten voor deze week zijn:

•• De Arena War Series deelt nu Driedubbele Beloningen uit
•• Zowel de Sawmill als La Fuente Blanca Time Trials bieden nu Driedubbele Beloningen
•• Alle Simeon Premium Deluxe Repo Work missies betalen Dubbele Beloningen
•• De Pegassi Tempesta is de nieuwste Lucky Wheel-hoofdprijs
•• Alle drie varianten van de Arena Sasquatch krijgen 60% korting en de Arena Workshop 50% korting
•• Korting op geselecteerde voertuigen, waaronder: 60% korting op de Ocelot Stromberg, 50% korting op de Grotti X80 Proto en 40% korting op zowel de Invade & Persuade RC Tank als de RC Bandito
•• Twitch Prime-voordelen, waaronder: 75% korting op alle stijlen van zowel de Arena ZR380 als MTL Cerberus

    Deep Silver onthult Indie-game Windbound voor diverse systemen
09:41 - Deep Silver maakt bekend dat de nieuwe indie IP Windbound op 28 augustus digitaal beschikbaar komt voor het PlayStation 4-computerentertainmentsysteem, Xbox One, het alles-in-een-games-en-entertainmentsysteem van Microsoft, de Nintendo Switch en pc.

Windbound wordt gemaakt door de Australische ontwikkelaar 5 Lives Studios. Het betreft een prachtige, rogue-like third person survival-avontuur dat draait om jagen, verkennen en craften. De speler neemt de rol aan Kara, die na een schipbreuk op een onbekend land aanspoelt en daar moet leren zich aan te passen om te overleven, en ondertussen ook nog eens de mysteriën van een groep vergeten eilanden moet ontrafelen.

Windbound geeft een nieuwe draai aan het survivalgenre door zich te richten op nomadisch jagen en verkennen, waarbij spelers hun eigen boten kunnen bouwen voor een meeslepende zeilervaring. De game kan vrijwel eindeloos opnieuw gespeeld worden, dankzij de procedureel gegenereerde wereld, de uiteenlopende beesten in je omgeving en het modulaire bouwen van boten.

5 Lives Studios is opgericht door vijf veteranen uit de industrie die eerder aan diverse genres en franchises werkten. Hun debuuttitel, Satellite Reign, was gefinancierd door de succesvolste Australische Kickstarter-campagne ooit voor een videogame, met een opbrengst van meer dan 705.000 dollar. Toen Satellite Reign in 2015 verscheen, werd de game warm ontvangen met hoge cijfers en diverse awards.

Verhaal:

Reis naar de verboden eilanden en ontrafel hun geheimen.

Wanneer je na een schipbreuk aanspoelt op een onbekend eiland, moet je de omgeving verkennen, je aanpassen en de gevaren van land en zee overwinnen om te overleven.
Jij bent de krijger Kara. Nadat je op zee werd overvallen door een heftige storm, spoelde je bij de rest van je stam vandaan. Nadat je overboord was geslagen, werd je overgeleverd aan de genade van het woeste water, dat je meevoerde naar de Forbidden Islands, een mysterieus paradijs.
Zonder boot, voedsel of gereedschap, kun je alleen op je wil en vaardigheden vertrouwen om te overleven en de rijke bronnen van dit prachtige eiland te ontdekken. Craft gereedschap en wapens om te jagen en je te beschermen tegen de even wilde als fantastische wezens in je omgeving.
Tijdens het verkennen van de verschillende eilanden en de ruïnes die zich daarop bevinden, worden geheimen uit het verleden en flarden van de toekomst onthuld. Wanneer je alle mysteriën van de eilanden weet te ontrafelen, ontdek je misschien wel meer dan de weg naar huis.

Kenmerken:

Ontrafel de geheimen van de eilanden
Vertrek op een persoonlijk avontuur en ontdek de geschiedenis van de idyllische Forbidden Islands; elk ervan bevat een sleutel tot een mysterie en onverwachte onthullingen.

Verken zo ver het oog kan zien
Koers naar de horizon en baan je een weg van eiland naar eiland, met elk hun eigen beesten, landschappen en uitdagingen.

Leef van het land
Ga in de woeste natuur van elk eiland op zoek naar grondstoffen om diverse gereedschappen en wapens te kunnen craften, en gebruik die tools om te jagen en je boot te verbeteren. Wanneer de grondstoffen schaars worden, is het tijd om naar het volgende eiland te varen.

Bouw je perfecte vaartuig
Je boot is je belangrijkste metgezel op deze reis. Bouw je eigen vaartuig met zorg om de verraderlijke wateren te kunnen trotseren en van eiland naar eiland te kunnen varen. Ontwerp je boot zo dat hij is opgewassen tegen verraderlijke winden, monsterlijke golven en dodelijke zeewezens.

   

 Ontsnap uit Raccoon City in Resident Evil 3, vanaf vandaag wereldwijd ...
09:40 - Capcom, een leidende wereldwijde ontwikkelaar en uitgever van videogames, maakt bekend dat de hooggeprezen survival horror game Resident Evil 3 nu wereldwijd verkrijgbaar is. Deze nieuwste uitgave in de Resident Evil-franchise, die inmiddels goed is voor 95 miljoen verkochte games, levert het zenuwslopende slot van de Raccoon City-saga, beleefd vanuit het perspectief van één van de meest iconische videogame-heldinnen ooit, Jill Valentine. Raccoon City en haar macabere bewoners komen tot leven met gedetailleerde hd-graphics en gemoderniseerde gameplay-mechanics met behulp van de RE Engine die eerder werd gebruikt voor hooggewaardeerde titels als Resident Evil 2, Resident Evil 7 biohazard en Devil May Cry 5. Resident Evil 3 biedt naast de campaign voor één speler ook toegang tot de asymmetrische 4-vs-1 online multiplayer game Resident Evil Resistance. De game is in Noord-Amerika en Europa nu fysiek en als digitale download verkrijgbaar voor het PlayStation 4-computerentertainmentsysteem en de Xbox One-familie van apparaten inclusief Xbox One X, en als digitale download op Steam.

Het bloedstollende verhaal van Resident Evil 3 volgt op de gebeurtenissen in het vorig jaar verschenen, prijswinnende Resident Evil 2. Als S.T.A.R.S.-lid Jill Valentine moeten spelers in Resident Evil 3 zien te ontsnappen uit een stad die van binnenuit is verwoest door zombies en andere monsterlijke wezens. Haar grootste bedreiging wordt echter gevormd door het onstopbare en gruwelijke intelligente biowapen Nemesis – één van de beruchtste tegenstanders uit de serie. Jill staat er bij haar pogingen uit de stad te ontsnappen niet alleen voor – spelers kunnen een deel van de chaos in Raccoon City ook beleven vanuit het perspectief van de onverwachte bondgenoot Carlos Oliveira, een lid van de Umbrella Biohazard Countermeasure Service (U.B.C.S.) wiens missie het is om burgers te evacueren.

Naast de campaign voor een enkele speler biedt Resident Evil 3 toegang tot Resident Evil Resistance. In deze asymmetrische 4-vs-1 online multiplayer game moet een groep van vier Survivors strategisch samenwerken om binnen de tijd te ontsnappen aan de duivelse experimenten van een meedogenloze Mastermind. Elk van de selecteerbare Survivors kan naast diverse wapens unieke vaardigheden gebruiken om de rest van het team te helpen aan het macabere scenario te ontsnappen. Achter elke hoek en in elke schaduw kunnen ze geconfronteerd worden met de Mastermind, die een deck met kaarten gebruikt om monsters, biowapens en valstrikken te plaatsen en de omgeving te manipuleren, dit alles om de Survivors te overweldigen. Beruchte schurken uit de Resident Evil-franchise, inclusief Alex Wesker, Annette Birkin en Ozwell E. Spencer, brengen als Mastermind allemaal hun eigen speciale stijl van kwellingen mee. Voor het eerst in de serie kunnen spelers als Masterminds legendarische biowapens gebruiken, zoals de verschrikkelijke Tyrant en de gemuteerde G-Birkin.

Op 17 april verschijnt een gratis update voor een crossover tussen Resident Evil 3 en Resident Evil Resistance die Jill Valentine als speelbare Survivor toevoegt aan de multiplayer-game. Meer informatie over komende Resident Evil Resistance-content volgt binnenkort.

   

 Man of Medan krijgt tweede gratis Friend's Pass
09:26 - Iedereen die in het bezit is van The Dark Pictures Anthology: Man of Medan krijgt toegang tot een extra gratis Friend's Pass. Hiermee kunnen spelers eenmalig de volledige game uitspelen in de Multiplayer Shared Story-modus met een vriend die de game niet heeft.

Duik nogmaals in de wereld van de The Dark Picture Anthology-serie, speel samen met een vriend en get ready! Ondanks een aanhoudende mist lijkt het er daarnaast op dat nieuwe informatie over de tweede game in de serie, Little Hope, niet lang meer op zich zal laten wachten. Hierover snel meer!

Dit aanbod geldt tot 1 mei voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Je vriend moet om gebruik te kunnen maken van de Friend's Pass spelen op hetzelfde platform. Om toegang te krijgen tot de game moet je vriend eerst de demoversie van Man of Medan downloaden. Via een patch word je vervolgens van de Friend's Pass voorzien.

    Microsoft blij met Xbox Series X-prijs
16:20 - Microsoft is blij met de prijsstelling van de Xbox Series X. In een interview met de IGN liet Phil Spencer van Microsoft weten dat ook de specificaties goed opwegen tegen de kracht van de console. "Ik voel me goed bij de prijs die we gaan neerzetten. Ik voel me sowieso sterk als ik denk over het totaalpakket van de Xbox Series X. We houden onze ogen wagenwijd open zodra de lancering plaatsvindt en we kijken ook naar de competitie. We hebben een plan dat kan overwinnen."