TANGLEWOOD

thumbnail

SEGA-klassieker

De Sega Mega Drive is bijna 30 jaar oud en dat wordt gevierd door de release van een nieuwe game, namelijke Tanglewood. Opvallend is dat Tanglewood niet alleen via Steam wordt uitgebracht maar ook fysiek voor de Sega Mega Drive. Mocht je het Sega systeem nog thuis hebben staan dan is het dus ook een mogelijkheid om die weer op te starten.

Tanglewood is een klassieke platformer waarbij ik meteen moest denken aan The Lion King op de Sega. Echter ben je nu geen leeuw maar een soort vos genaamd Nymn. Een leuke twist aan de puzzels is het gebruik maken van de diverse fuzzl’s door de levels heen. Dit zijn schattige harige diertjes die je naar een veilige plek moet duwen waardoor je tijdelijk de kracht kan overnemen van het beestje. Je krijgt bijvoorbeeld tijdelijk de kracht om tijdens een sprong te gaan zweven of om kort de tijd te stoppen. Deze krachten zijn van essentieel belang om de puzzels op te lossen, die soms best lastig kunnen zijn. De moeilijkheid van het spel zorgt voor nog meer nostalgische gevoelens omdat ik vroeger als klein mannetje ook de nodige moeite had met andere platformers op de Sega.

De graphics van Tanglewood dragen ook bij aan dit gevoel. Het is altijd even wennen om van de grafische pracht van Battlefront 2 naar een 16-bit spel te gaan. Ga je echter de graphics vergelijken met de games van toen dan merk je dat het er prachtig uit ziet met enorm veel sfeer. Wel moet er gezegd worden dat het er allemaal onheilspellend uit ziet wat verrassend is voor een spel met een schattige vos en fuzzl’s. Hoe verder je het bos in gaat hoe donkerder en spannender het allemaal wordt, wat niet geheel onterecht is.

De puzzels kunnen namelijk soms lastig zijn, ook de moeilijkheid van het platformen is niet mis. Je mag bijvoorbeeld niet geraakt worden door vijanden want dan is het direct game over. Ook het missen van een sprong zorgt er meestal voor dat je een heel stuk terug moet lopen en het missen van een sprong gebeurt regelmatig. Dit komt onder andere door de controls, die vertraagd aanvoelen.

Tanglewood is een ontzettende leuke verrassing voor de fans van klassieke platformers. Nymn nam me weer even mee op een nostalgie-trip en heb er enorm van genoten. De bijzondere graphics, de onheilspellende sfeer en de moeilijkheidsgraad zorgen voor een plezierige ervaring die ik iedereen kan aanbevelen. Dat de game ook is uitgegeven op een ouderwetse Sega cartridge zorgt alleen maar voor veel bonuspunten.


Genre: Platform | Release: 29-08-2018 | Uitgever: Big Evil Corporation | Ontwikkelaar: Big Evil Corporation
Graphics: 9.0 | Geluid: 8.5 | Gameplay: 8.5 | Besturing: 7.0 | Replay: 7.0
8.0
+ Graphics
+ Sfeer
+ Puzzels
- Vertraging in controls
-
-

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven