The Division 2: Warlords of New York

thumbnail

Het vervolg op The Division 2

Het is alweer een tijd geleden dat The Division 2 op ons bord terecht kwam. Het spel viel goed, maar had toch wat minpunten hier en daar waardoor het succes van deel 1 niet overtroffen kon worden. Ubisoft heeft echter beloofd nog wat additionele content voor de game uit te brengen en daarvan hebben we nu een flinke hap tot ons gekregen. Het gaat om Tom Clancy’s The Division 2 Warlords of New York. Het gaat hierbij om een verhaalgedreven uitbreiding voor de game die digital gedownload kan worden.

Maar hoe zit het als je The Division 2 wel of niet al hebt? Spelers die Tom Clancy’s The Division 2 reeds bezitten, schaffen Warlords of New York, los aan. Nieuwe Division Agents hebben de mogelijkheid om The Division 2 Warlords of New York Edition aan te schaffen, waardoor ze meteen over de game én uitbreiding beschikken. Tot slot bevat de Ultimate Edition de game, de uitbreiding én de content van de Year 1 Pass, Classified Assignments en specializaties. Elk van deze edities bevat een level 30 boost die gamers kunnen activeren om direct in de uitbreiding te stappen.

Optimalisaties, extra uitdagingen en nieuwe zones

Het nieuwe hoofdstuk in deze reeks speelt zich 8 maanden af na de gebeurtenissen in The Division. Spelers gaan op klopjacht om Aaron Keener te vinden, een agent die rogue is gegaan. Keener vormt samen met zijn netwerk van Rogue Agents een bredeiging voor de mens. Spelers moeten door de open wereld van Lower Mahattan gaan om de betreffende man op te sporen en uit te schakelen. Lower Manhattan is inmiddels een voormalige Dark Zone geworden die getroffen is door een orkaan. In de game zijn er 4 nieuwe zones, elk met iconische locaties als Two Bridges, Chinatown en Wall Street. Om Keener te bereiken moeten spelers alle Rogue Agents uitschakelen, waarbij elke Rogue Agent z’n eigen verhaallijn en specialiteiten kent. Het is een leuke, verfrissende opzet die de game wat vernieuwing in weet te blazen.

Daarnaast inroduceert The Division 2 Warlords of New York ook Seizoenen, waarbij diverse evenementen worden georganiseerd waaronder minicampagnes. Elk seizoen biedt nieuwe gameplayervaringen met andere story modes. Het eerste seizoen begint deze maand. Verder zijn ook de Global Events terug. Het doel is om zoveel mogelijk beloningen vrij te spelen. Verder bevat de game ook diverse gameplay wijzigingen, ook wel optimalisaties genoemd. Zo zijn de RPG-elementen ook deels aangepast en is de user interface verbeterd. Zo is het makkelijker om statistieken van gear uit te lezen om zo sneller de optimale uitrusting te kiezen als speler zijnde. Daarnaast is alles ook beter leesbaar en duidelijker in beeld gebracht. Ook is de level cap verhoogd van level 30 naar 40 en is er een oneindig progressiesysteem toegevoegd genaamd SHD-levels. De vaardigheden zijn tevens uitgebreid met 4 nieuwe skillsets waaronder de Shock Trap, de Sticky Bomb Launcher en de Decoy. De sterkste loot om te vergaren is verder te vinden in de Dark Zones. Leuk en uitdagend is dat de loot nu geïnfecteerd is en dat je deze eerst uit de Dark Zone moet zien te halen, wat zorgt voor extra uitdagingen. De omgevingen zijn daarnaast ook erg sfeervol. Zo heb je zo nu en dan uitermate grauwe omgevingen, en vervolgens weer vrij kleurrijke omgevingen, wat het contrast tussen goed en kwaad goed weergeeft. New York heeft daarnaast enkele unieke kenmerken die duidelijk maken dat je je in deze stad bevindt.

The Division 2 Warlords of New York is een pakket dat weliswaar niet heel goedkoop is, maar weldegelijk flink wat nieuwe content weet te brengen. In combinatie met de standaard game zijn er ook leuke pakketten voor een aantrekkelijke prijs beschikbaar, dus voor de mensen die nog niet aan The Division 2 zijn begonnen is dit een goede kans om flink wat uren aan content aan te schaffen. De nieuwe verbeteringen zijn niet heel noemenswaardig maar de nieuwe vaardigheden, verbeterde UI en lichte RPG-wijzigingen zijn zeker van toegevoegde waarde. Qua content kost de expansion je plusminus 10 uurtjes, met daarbij de side-missies die je ook nog kunt uitspelen. Met enkele unieke boss fights is het een uitdagende uitbreiding op het al bestaande deel. Een must dus voor de fans van de standaard game, met interessante, nieuwe missies om te voltooien.


Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Actie | Release: 09-03-2020 | Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Graphics: 8.0 | Geluid: 8.0 | Gameplay: 8.0 | Besturing: 8.0 | Replay: 7.5
8.0
+ Nieuwe map en vaardigheden
+ Verbeteringen voor de UI
+
- Aantal missies is niet heel hoog
-
-

guest
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
za3redrum

Vette game.


Naar boven