The Evil Within: The Consequence

thumbnail

Nog niet bekomen van de schrik…

Na de eerste DLC voor The Evil Within, The Assignment, is al snel de tweede DLC verschenen voor de game. In deze downloadbare content gaan we zien wat meer zien van het verhaal en is het actiegehalte ook weer wat verder verhoogd. Wordt The Evil Within echter niet te veel uitgeknepen de laatste tijd? Of kan deze DLC net als de eerste toevoegende content gezien worden als een goede, toegevoegde waarde?

Het spel begint traag, trager nog dan in The Assignment het geval was. Daar kwam je al snel tegenstanders tegen die je moest zien te ontlopen. In deze DLC zul je merken dat men de mix tussen combat en stealth wat meer heeft terug weten te brengen. Daar waar je in The Assignment vies was van elk wapen, daar zul je in The Consequence wat meer met wapentuig te maken hebben. Zo kun je met bijlen aan de slag maar ook een pistol en shotgun komen voorbij. De actie begint echter al snel wanneer je de eerste eindbaas tegen het lijf loopt, en die zijn er heel wat meer. De eindbazen, vooral de laatste, zijn erg futuristisch en dan ook niet zo waarheidsgetrouw als in deel 1, die op zich nog een klein beetje realistisch over leken te komen. Nu lijkt het allemaal wat meer de magische en donkere kant op te gaan. Tegen het donker zul je ook diverse malen moeten vechten. Zo heb je nu flares/fakkels die je kunt gebruiken om omgevingen te verlichten. Doe je dat niet, dan zul je weinig voor ogen zien. Echter is gelukkig niet alles donker en zul je in best wel diverse omgevingen aan de slag gaan. Ook zul je in dit deel meer van het verhaal te weten komen in vergelijking met de eerste DLC, wat op zich een prima toevoeging is. Je bent in totaal zo’n 4 uur bezig met de DLC, wat op zich een meer dan prima lengte is. Met een best wel lang slot en een niet al te kleine eindbaas word je getrakteerd op flink wat uitdagingen die je moet weerstaan. The Consequence is daarmee meer dan uitdagend en pittig. Daarnaast heb je nu nieuwe manieren om tegenstanders te killen, waaronder het naar beneden gooien van zombies van een reling. Erg vet!

Angstaanjagender dan welke game dan ook

Uiteraard hoeven we het niet te hebben over de kwaliteit van de game. Die is net als de eerste game uiteraard weer zo goed als identiek. Hoewel het soms lijkt alsof de motion blur wat verhoogd is hier en daar, ziet het spel er verre van gedateerd uit. Echter, nu er steeds meer goede games uit komen de laatste tijd, zul je merken dat de graphics hier en daar wel beter zouden kunnen. Wat echter is en de kwaliteit blijft van The Evil Within, dat is toch wel de spanning die je steeds krijgt. Je wordt continue op de voeten gezeten door vijanden en eindbazen en dat wordt in de DLC alleen nog maar erger benadrukt. Vooral door het beperken van schietkracht is deze DLC misschien nog wel angstaanjagender dan de standaard game, en dat is erg knap neergezet.

Wat mij betreft is deze nieuwe DLC wel een stukje beter dan The Assignment. Je krijgt meer actie voor de kiezen, alhoewel het eerste half uur traag op gang komt. De stealth en actie zijn beter gecombineerd, er zijn meer eindbazen en het verhaal wordt completer uitgebeeld. Daarmee zou ik voor de liefhebbers The Consequence eerder aanraden dan The Assignment, mede dus door de goede mix van actie en stealth. Houd je echter veel meer van stealth dan van actie, dan kun je je met The Assignment beter uit de voeten maken.


Genre: Horror survival | Release: 03-05-2015 | Uitgever: Bethesda Softworks | Ontwikkelaar: Tango Gameworks
Graphics: 8.0 | Geluid: 8.5 | Gameplay: 7.5 | Besturing: 7.5 | Replay: 6.5
7.7
+ Betere mix tussen actie en stealth
+ Zeer angstaanjagend en spannend
+ Veel eindbazen...
- ...waar misschien niet iedereen op zit te wachten
- Motion blur lijkt soms wat prominenter aanwezig
-

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven