Tim Sweeney: PS5 SSD en I/O architectuur efficiënter dan PC

thumbnail

Tim Sweeney is erg te spreken over de architectuur van de PlayStation 5. De topman bij Epic Games heeft via de WCCFTECH gezegd dat de hardware van de console een stuk efficiënter werkt dan bij een PC. In het gesprek vertelt hij wat meer over de techniek en wat zijn ervaringen zijn tot dusver, al gaat hij op de exacte architectuur van de PS5 niet helemaal in:

Het brengen van data van een hoge-bandbreedte opslag naar het videogeheugen vereist een hoge compressie van de hardware die efficiënt is. De software en hardware bepalen in grote mate de maximale bandbreedte en de minimale latency. De PC-cijfers zijn theoretisch en zijn van de drive naar het kernel-geheugen. Vanuit daar is het een langdurige reis via software compressie naar de grafische processor driver naar het videogeheugen waar het uiteindelijk gebruikt kan worden. Het pad bij de PlayStation 5 is een stuk beter en meer efficiënt. En dan heb je het over latency. Op de PC is er veel latency (vertraging) en overhead. Intel’s werk aan non-volatile NVDIMM’s is een interessante manier om PC data transfer in de komende jaren te versnellen.

2
Reageer op dit artikel

Je kunt ook rechtsboven inloggen om te reageren met je profiel.
avatar
2 Reactie thread
0 Thread reacties
0 volgers
 
Meest gereageerde reactie
Populairste thread
2 Reactie auteur
JohnPlay Recente auteurs
nieuwste oudste meest gestemd
Play
Gast
Play

Erg cool!!!!!

John
Gast
John

Complete BS. Er zijn nu al PCIe 4.0 SSDs die sneller zijn dan de 5GB/s en met die nieuwe DirectX compressie API nog veel efficienter.


Naar boven