TT Isle of Man – Ride on the Edge 2

thumbnail

Doodswens?

Sommige sporten zijn nu eenmaal gevaarlijker dan anderen. Een sport die zo gevaarlijk is, is het rijden van de TT Isle of Man. Hierin worden in dit jaarlijkse event de mannen onderscheiden van de normale motorrijders. Het is een event dat diverse mensen al het leven heeft gekost. Met ongekende snelheid vliegen de racers door de omgevingen heen, met soms fatale ongelukken die zich voor kunnen doen. In TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 kunnen we dit nu zelf gaan beleven. Ongelukken zijn hierbij een gegeven dat al snel om de hoek kijkt.

Dat BigBen de laatste tijd games uitgeeft die een flinke uitdaging vormen mogen duidelijk zijn. De WRC-games zijn vaak erg pittige games maar TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 doet daar nog een flinke schep bovenop. Het racen in deze game gaat namelijk met ongekende snelheden, en zelfs op de lagere moeilijkheidsgraden waarbij je enige AI-support krijgt is het lastig om je motor altijd op de weg te houden. Elke stoeprand, elk beetje zand langs de weg en elke zwieper die je maakt kan fataal zijn en ervoor zorgen dat je met 250 KM per uur in de vangrail belandt. Deze game is dan ook een flinke uitdaging, zowel voor de beginnende als ervaren coureurs. Qua gameplay rijdt de game in ieder geval wel prima weg. De snelheden die behaald worden zorgen voor een flinke adrenaline-stoot tijdens het rijden en je bent dan ook veelal opperst geconcentreerd om alle bochten zo veilig mogelijk door te komen. Vroeg anticiperen is hierbij een must, want als je te laat remt, lig je al snel in de berm of in de vangrails, en dat kost veel tijd. In deze nieuwe editie hebben de teams van KT Racing de mogelijkheid om te racen in Biker’s Paradise. Dit is een groot, open gebied waarin je volledig lost kunt gaan in de career en in de free-roam modes van de game om zowel te trainen als om uitdagingen te behalen. Uitdagingen kunnen in de career onder andere gespeeld worden om zo meer geld binnen te harken. Uitdagingen bestaan uit achtervolgingen en time-attacks, maar bijvoorbeeld ook uit het behalen van bepaalde snelheden en die snelheden zo lang mogelijk vol zien te houden.

Iets meer leven in de career?

De game kan zowel offline als online gespeeld worden, en uiteraard is offline de career mode het meest van belang. In deze modus kun je proberen de Isle of Man Tourist Trophy te winnen. Nadat je jezelf hebt bewezen op een van de 18 tracks kun je een amateur-contract tekenen en een nieuwe motor krijgen om deel te nemen aan diverse kampioenschappen. De kampioenschappen zijn vaak races tegen anderen, of juist time-trials die je moet voltooien. In de loop van een seizoen kun je zelf kiezen of je de makkelijkere races rijdt, of juist de moeilijkere races aangaat om zo extra geld binnen te harken. Door de doelen van teams te behalen, winnen spelers beloningen en perks om deze te besteden aan nieuwe motoronderdelen, teammembers voor je team of sills trees te bewandelen. Dit werkt allemaal erg simplistisch en niet echt uitgebreid. Het is dus allemaal pretty straight-forwarded en weinig complex, waardoor je zoveel mogelijk aan het racen bent, en zo min mogelijk aan het managen. Sprake van interviews, echte keuzes maken en strategische veranderingen doorvoeren is er niet echt bij. Er komt dan ook weinig emotie bij deze modus kijken wat dat betreft. De career mode moet dan ook eigenlijk het pareltje zijn van de game, maar kent niet bijster veel bijzondere features die opmerkelijk te noemen zijn. Het perk-systeem stelt eigenlijk weinig voor, en ook de communicatie van je team verloopt continue via emails, iets wat ervoor zorgt dat je eigenlijk puur met jezelf en de races bezig bent. Het uitvoeren van uitdagingen en de verschillende type races zijn dan ook de enige variatie die de game kent op dat gebied, en daar moet het, het ook van hebben. Don’t get me wrong, de career is niet slecht en zeker op enkele punten verbeterd, maar echt vergelijkbaar met die van F1 bijvoorbeeld is het niet. Het is allemaal vrij plat en standaard gehouden.

Maar hoe houdt de game zich kwalitatief? Grafisch ziet het spel er prima uit en zien de omgevingen en ook de motoren en de coureur er best realistisch uit. Niet alles is haarscherp en veel models worden hergebruikt hier en daar, maar dat valt op zich niet heel erg op. De weersverschijnselen en de tijden van de dag waarin je rijdt zijn daarnaast goed vormgegeven en komen natuurgetrouw over. Toch blinkt het spel ook nergens echt in uit. Ja, je rijdt snel, maar het echte gevoel krijg je soms ook niet. De wind die door de speakers galmt geeft je nog enig gevoel van snelheid, maar dat wordt grafisch niet echt gestimuleerd. Een schommelend beeld of juist wind dat je visueel zou kunnen voorbij zien stromen hadden wel bijgedragen aan dat echte snelheidsgevoel. De AI daarnaast is ook van een iets minder niveau. Coureurs halen je praktisch alleen maar in via de standaard racelijnen en het zijn echte computergestuurde tegenstanders die weinig dynamiek tonen. Ze wijken amper af van hun lijn, en tonen nooit gebaren, of emoties wanneer je ze in de weg rijdt, of zelfs probeert om te beuken. Het zijn dan ook vrij levenloze figuren die vrij scripted rondrijden gedurende de races.

TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 doet veel niet verkeerd, maar ook veel niet fantastisch. De career had wel iets levendiger mogen zijn, en brengt net te weinig variatie om echt boeiend te kunnen zijn. Het draait echt om de races, en daar moet je het spel ook voor kopen. De free-roaming stijl van de open wereld die nu is gecreëerd is een goed concept en brengt leuke, nieuwe uitdagingen met zich mee. TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 is een echte game voor de diehard motorracers, die zelfs in MotoGP amper een uitdaging zien. Het is geen racer waar je zo even in stapt, want oefenen, oefenen en oefenen zijn en blijven constant nodig in de erg uitdagende races. Zelfs met alle hulp aan zul je niet zomaar in de top 3 eindigen in de races, en dat zegt toch wel genoeg. Ben jij die racer, die enkel wil racen, zowel offline als online tegen andere spelers (al zijn ze nog lastig te vinden)? Dan is dit een prima game. Maar ben je op zoek naar een diepgaande career en veel uitgebreide game modes, dan is dit een game die je beter kunt laten liggen, en kun je beter een andere managing game gaan zoeken.


Genre: Race | Release: 18-03-2020 | Uitgever: BigBen Interactive | Ontwikkelaar: KT Racing
Graphics: 7.0 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 7.5 | Besturing: 8.0 | Replay: 6.5
7.0
+ Extreem uitdagend
+ Open wereld zorgt voor nieuwe uitdagingen
+
- Career kent weinig diepgang
- Matige AI
-

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven