Watch Dogs 2 (hands on)

thumbnail

Op bezoek bij Ubisoft

Na het eerste avontuur op de GamesCom met Watch Dogs 2, werd Evilgamerz benaderd door Ubisoft NL voor een twee uur lange hands-on ervaring met Watch Dogs 2. We mochten vanaf het begin van het spel beginnen en zien waar het schip zou stranden na twee uur. Aangekomen op het Ubisoft kantoor in de Meern, werden wij begroet door de PR persoon van Ubisoft, die ons meteen thuis liet voelen en ons neer zette in een vergaderzaal, met grote TV en goed geluid om zo de ontwikkelaarsversie te bewonderen van Watch Dogs 2. Hij vertelde wel dat de online mogelijkheden zoals co-op en online racen niet beschikbaar waren in deze versie. We gingen aan de slag!

Watch Dogs 2 is een open wereld action-adventure game dat zich afspeelt in San Francisco. Het is niet gelijk aan Google Maps maar meer een eigen artistieke benadering van hoe de ontwikkelaar deze stad in een game zou willen zien, maar met wel de belangrijkste kenmerken van de stad zoals de wereldberoemde Golden Gate Bridge en Chinatown. Het spel begint met Marcus Holloway, een freelance hacker, die inbreekt bij het bedrijf Blume om zijn eigen profiel te verwijderen. Blume is het bedrijf dat ctOS 2.0 heeft ontwikkeld, de opvolger van ctOS, surveillancesoftware die de gehele bevolking in de gaten houdt via o.a. social media, datChicago in de ban had in Watch Dogs deel 1. Omdat hij dit doet, trekt hij de aandacht van Dedsec, een hackergroep met als doel om ctOS 2.0 te vernietigen. Om straks tijdens de review niet teveel in herhaling te vallen, zal ik alleen beschrijven hoe ik de stad San Francisco heb ervaren samen met wat gameplay elementen.

Aangezien San Francisco in het echte leven mijn tweede huis is op deze wereld, hoopte ik niet dat de ontwikkelaar de stad zou verpesten en er teveel een eigen draai aan zou geven. Ik werd aardig verrast hoe deze stad leeft. San Francisco heeft een eigen karakter en een liberale cultuur. Zo zijn gebieden als theTenderloin, een achterstallige wijk met veel drugs- en prostitutieproblemen en Chinatown zeer goed weergegeven qua “vibe” in de game. Binnen San Francisco heeft elke wijk zijn eigen “smoeltje”. Op Fisherman’sWharf, een kustgebied waar de wereldberoemde Pier 39 is, loopt er een man in een krabkostuum rond. Het grappige is dat hij er ook in het echt loopt.

Om deze stad te kunnen verkennen en verschillende missies te kunnen doen zijn er verschillende vervoermiddelen beschikbaar. Zo hebben we gereden op verschillende motoren en in verschillende auto’s. Ze brengen je van punt A naar B, maar verwacht geen GranTurismo gameplay tijdens het rijden. Een openwereld hackgame is niet compleet zonder, jawel, hacken! Marcus Holloway gebruikt tijdens zijn avonturen zijn telefoon. Als er een object is wat te hacken is, komt er rechts onderin een vier of minder mogelijkheden, die corresponderen met de knoppen van de controller. Een paar van de mogelijkheden die wij tijdens onze speelsessie zijn tegengekomen waren het activeren van objecten, een object veranderen in een soort van bom met bewegingssensor en van het object een lokapparaat maken zodat vijanden die kant op gaan. Een vuurwapen heb ik niet ontdekt maar Marcus heeft wel toegang tot iets wat op een tazer lijkt.

Het is lastig om in 2 uurtjes al een exacte impressie te geven van de game, vooral door de sandbox-structuur van het spel. Voor een game als deze is 2 uur niets en ontdek je pas net de basisgameplay van het spel. Het is dan ook afwachten hoe het spel beoordeeld zal worden wanneer het review copy zal arriveren. Grafisch ziet het spel er in ieder geval imponerend uit met vooral kleurrijke contrasten die opvallen. De gameplay is daarnaast lekker open, wat veel vrijheid geeft aan de speler. Het hacken vormt natuurlijk ook weer de rode draad door de game. De gameplay en het besturen van de voertuigen voelt lekker aan, en werkt ook redelijk eenvoudig en soepel. De eerste twee uur vlogen voorbij in de hands-on preview. Hopelijk krijgen wij hetzelfde gevoel met de volledige game.


Auteur: Andy van Langeraad | Genre: Actie/Sandbox | Release: 26-10-2016 | Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven